במקרים מיוחדים הצבא מאשר לחיילים לעבוד כדי לעזור לפרנס את משפחתם.
חשוב להדגיש שכל התהליך אומנם נעשה עכשיו אבל ההקלות ייכנסו לתוקף רק בסוף הטירונות, בטירונות אין הקלות ת"ש ואישוריי עבודה. לגבי תשמ"ש אני לא יודע.
איך אפשר לעבוד כשאתה קרבי? יש מקומות שכן מעסיקים בסופי שבוע כמו קייטרנינג למשל, סדרנים במגרשי כדורגל... (זה מה שחיילים שלי עשו), ולפעמים אפשר להגיש בקשה ל"מיוחדת" שזאת חופשה של שבוע לפחות שנועדה לעבודה כדי לעזור למשפחה.
האם תסיים אותו לפני הגיוס? אני לא חושב, זה תהליך שיכול לקחת שבועות ואפילו חודשים- המש"קית ת"ש מעבירה את זה לקצינה שלה, שמעבירה את זה לטיפול בבקו"ם ואז הם דנים בבקשה ואז מחילטים ואז שולחים תשובה לקצינה שנותנת למש"קית ת"ש שנותנת לך תשובה- בקיצור זה תהליך ארוך איטי ומסורבל.
שירות קבע? אולי, מי יודע... עוד לא התגייסת , אתה עדיין לא יודע מה תעשה, אולי לא תרצה? תן לזמן לעשות את שלו. אם תהיה טוב כבר יציעו לך לחתום קבע.
דרך אגב, חיל ההנדסה הוא מקום שהרבה מאוד חותמים בו קבע לא כקצינים אלא כנגדים כי לא חסרה עבודה, אתה יודע...
קורס קצינים? קודם תסיים טירונות, מסלול, תצא לקורס מש"קים, ואז אם תרצה ותמצא מתאים תצא לקצינים. עדיין מוקדם לחשוב דברים כאלה.
בהצלחה