08-02-2007, 15:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.05
|
|
הסבר קצר
לגבי הזכרונות:
הזכרונות עם cas lantecy של 2.5 או 3 שהוצעו לך הם DDR ולא DDR2 - מה שגם אומר שהלוח ככל הנראה ישן מאוד, ובכלל מוזר מאוד הקטע הזה (לא ידעתי שעוד מציעים לוחות כאלה).
זה נכון שככל שהCL נמוך יותר, הזיכרון יתפקד מהר יותר, אבל כשמדובר באותו תדר ובאותו סוג זיכרון. אי אפשר להשוות בין CL של DDR2 לבין DDR.
אם אתה מתכוון לשדרג בקרוב אז עדיף כרגע באמת סטיק אחד של 1GB. כשאתה משדרג תדאג שזה יהיה אותו זיכרון בדיוק כדי שתוכל לעבוד בdual channel.
לגבי הלוחות:
המהירות של הלוח שאתה מדבר עליה, היא של הFSB. הפנטיום ממילא משתמש בFSB של 800 mt/s, בניגוד למעבדים החדשים (core2 duo) שמשתמשים ב1066. (רק גרסת הextreme של הפנטיום משתמשת ב1066 ולא זה מה שהוצע לך).
לגבי המעבד:
הפנטיום 4 (שעליו מתבסס המעבד שהוצע לך) הוא מוצר רע. ביצועים ירודים, פליטת חום גבוהה וכו'.
האת'לון 64 הוא מוצר עדיף בהרבה.
לגבי הcache:
כמו שאי אפשר להשוות בין מהירות שעון של מעבדים שונים, אי אפשר להשוות בין גודל cache של מעבדים שונים. מעבדי AMD "מסתפקים" בגודל cache קטן יותר מאלו של אינטל, ולמעשה הגדלה של מעבר ל512KB עבור כל ליבה (1MB סה"כ) במעבדי AMD לא תורמת כמעט בכלל לביצועי המעבד (יש שיפור קטן מאוד ביישומים מסויימים מאוד). הסיבה נעוצה בארכיטקטורה של המעבדים האלו, כשאחד הההבדלים העיקריים הוא בקר זיכרון מוכלל במעבדי AMD (בניגוד לאינטל, שם בקר הזיכרון הוא בלוח האם).
64 ביט:
כל המעבדים מהשנתיים (בערך) האחרונות הם 64 ביט. כולל אלו של אינטל וכולל מה שהוצע לך. AMD פיתחה את הטכנולוגיה הזו (שגם אינטל משתמשת בה). AMD בחרה לציין בשם המעבד את העובדה שהוא 64 ביט (על מנת להבדיל מathlon xp הישנים). ויסטה כבר תומכת באופן מלא בזה, והרבה תוכנות גם. נכון שכרגע אין הבדל מורגש בביצועים (ואולי אף פעם לא יהיה), אבל כולם כבר ככה ואין משהו אחר.
ליבה כפולה:
זה כבר לא העתיד, זה ההווה. כמעט כל היישומים כבר יודעים לנצל את זה, והאחרונים שנשארו הם המשחקים. חלקם כבר מנצלים את זה, כולם ינצלו בעתיד. לא כדאי לקנות היום משהו אחר.
ואני גם לא בטוח שהבנת את זה, אבל גם מה שהוצע לך הוא ליבה כפולה. (dual core=ליבה כפולה).
לגבי הספק:
לי אין שום ספקות שהוא יחזיק x1950pro. לאחר שחיפשתי ומצאתי גם שככל הנראה הcombined 12V שלו הוא 348W = 29A שזה הרבה יותר ממספיק.
בלי קשר, הספק שהוצע לך כנראה שלא יחזיק. ספק גנרי עם מדבקה של 500W לא שווה הרבה יותר מהמדבקה עצמה. תביא לי אותו אני אדביק 600W אם זה יעשה לך טוב. הוא עדין יהיה ספק זבל.
לגבי הטכנאי:
לא יודע אם הוא סתם מנסה לעבוד עליך או שהוא באמת לא מבין בתחום. בכל מקרה, זה אחד מהשניים.
לסיכום:
אל תסמוך על הטכנאי הזה בשום דבר. מה שהוא נתן לך לא ברור, ישן וגרוע. אני מקווה שההסבר שלי עזר לך קצת להבין יותר. אני ממליץ לך לשבת קצת, לקחת את הזמן, להריץ חיפושים בפורום הזה ובאינטרנט בכלל, וללמוד על הנושאים האלה יותר. אל תאמין לאדם אחד (גם לא לי) בשום דבר, תקרא בעצמך כמה מקורות ותשתכנע לבד.
נערך לאחרונה ע"י קרמריקה בתאריך 08-02-2007 בשעה 15:40.
|