28-01-2007, 21:17
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בלעדי! תמונות עמדות החיזבאללה
(התמונות פורסמו הערב גם בחדשות ערוץ 2)
לפני כשבועיים בלילה בין רביעי לחמישי (10-11.1.07),בוצעו סריקות ע"י כוח מגדוד 12 של גולני, קצין ולוחם מפלגת הס"פ של יחידת יהל"ם באזור שממנו נחטפו שני חיילי המילואים, אלדד רגב ואודי גולדווסר. הסריקות בוצעו מעבר לגדר המערכת, אך בשטח ישראל, במטרה למצוא ממצאים חדשים בזירת החטיפה וללמוד מהם ככל הניתן על הכנות החיזבאללה ומצבם של שני החטופים.
כ-20 מטר מאחורי גדר המערכת, בדיוק מעל לעיקול חד בציר בו עוברים רכבי הבט"ש, נמצאו שלוש עמדות חיזבאללה סמוכות: עמדת ירי, עמדת תצפית ועמדת פיקוד. העמדות הוסוו כעמדות סבך ברמת הסוואה גבוהה מאד והיו מקושרות ביניהן באמצעות טלפון נקודה לנקודה (נל"ן), לא מדובר על מכשירי טלפון שדה צבאיים אלא במכשירים פשוטים שהיו מחוברים לתיל דו-גידי.
הפריטים שנמצאו בסריקות: סליל תיל דו-גידי ליצירת מערכת הקשר; משקפת צה"לית, שאריות מזון, קופסאות שימורים ומשקה - מהן לומדים כי המחבלים התכוננו לשהייה ממושכת; רקטות RPG מוכנות לשיגור; מקלע 7.62 PK (תואר בטעות כמקלע מאג); קופסאות תחמושת; סיגריות; אמצעי הסוואה ובהם רשתות וכובעים; מטול RPG; תרמילים ומנשאים שונים.
העמדות וחלק מפרטי התחמושת הושמדו ע"י אנשי הס"פ.
בתמונות ניתן לראות כיצד נראה עיקול הכביש מעמדות החיזבאללה.
העיירה הלבנונית עייתא א שאב כפי שהיא נראית מהעמדה
ציר המערכת כפי שהוא נצפה מהעמדה של החיזבאללה, כך ראו המחבלים את הציר לפני שתקפו את ההאמרים בהם ישבו החילים שנחטפו.
אל"מ אופק בוכריס מחט 300 בודק את הממצאים
אל"מ אופק בוכריס מחט 300 בודק את המשקפת הצהלית
הכנת מערכת העמדות לפיצוץ - שימו לב למטול RPG ורקטות מוכנים לשיגור.
הממצאים
המקלע והמשקפת
עמדת החיזבאללה - אפשר להבחין בסלעים שהונחו וענפים שכופפו כדי להסוות את העמדה. בסימני חפירה ותיילים שחיברו את מערכת הקשר בין העמדות. במרכז העמדה מיכלי מיץ ומים ריקים שמלמדים על שהות ארוכה בעמדה, ורקטת RPG מוכנה לשיגור.
לוחם ס"פ מכין את המטול והרקטות להשמדה
מטול RPG
מנשאים שהשאירו המחבלים
מקלע PK
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 28-01-2007 בשעה 21:28.
סיבה: הוספת קישורים לתמונות מוגדלות
|