07-03-2008, 05:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.07
|
|
אם כבר בבה"ד 1 עסקינן,
בתור מי שהכשיר בחלק מהשירות הצבאי שלו צוערים למגמת נחשון של בה"ד 1, אני יכול להגיד קבל עם ועדה שמדובר פשוט בהכשרה בזיונית.
אני, שהייתי קצין לוחם, אולצתי לעשות מגמת נחשון מכיוון שעשיתי היפוך מסלול וכל מה ששינה ליחידה שלי זה שאקבל את הדרגות. (ההשלמה הייתה במסגרת היחידה ולא השלמת "דקל").
חייב להגיד שהזדעזעתי מכל מה שקשור להכשרת הקצין.
צוער טוב בבה"ד 1 נחשב לכזה שהכין בבית הרבה קטעי קריאה, רצוי של יאיר לפיד (מצטער לנצל את הבמה, אבל אני חייב לציין שאינני סובל את הגמד המתנשא הזה).
בתפקידי כצוער הייתי קצין אימון גופני וקליעה צוותי. מכיוון שבאתי מיחידה לוחמת דאגתי להוות דוגמא אישית בכל הקשור לכושר גופני וירי. הצוות שלי, כולל הבנות בצוות (כמו שאמרתי - נאלצתי לעשות מגמת נחשון), סיים כצוות המצטיין בכל המחזור - הצוות ששיפר במירב בנקודות בממוצע את ציון הבר אור שלו.
כמו כן כולם עברו תרגילי חוליה בצורה הטובה ביותר בעקבות בתרגול היבש שהעברתי אותם.
בחתך אמצע, המפק"צית שאלה אותי איך אני מרגיש בקורס, ואמרתי לה שאני לא מרגיש מאותגר.
דווקא בגלל האמירה האומללה הזו, החליטו שאני צרילך להייות גם מפקד מתרגל פלוגתי (ממ"פ).
התעקשתי ואמרתי למ"פ בעצמה שאני חושב שיש מספיק חניכים שצריכים עוד להוכיח את עצמם כקצינים לעתיד (מה גם שכבר היה לי תפקיד רוחב - קא"ג, וכמו כן העברתי את הסיור בהר הרצל בהצלחה יתרה).
בגלל ההתווכחות הזו עם המפקצית וה"פ סומנתי כצוער "בעייתי".
בסופו של דבר הכשילו אותי בהתנסות הקא"ג, למרות שהצוות הראה שיפור ניכר בכל הכשור לתחום האימון הגופני והקליעה.
למה? כי לא הבאתי מספיק קטעים להקריא לצוות.
פשוט ככה.
מגמת נחשון היא מגמה בזיונית.
כשאתה עושה קורס עם חיילות מקצונה ייעודית, שהתגייסו לפני שלושה חודשים ואין להן מושג בצבא, אתה מקבל בדיוק את ההכשרה שאתה חושב:
שיעור על קיפול מטוסי נייר ואיך זה מתחבר לעשייה הצבאית בתור גוף שכולל בתוכו הרבה אנשים.
מעגל חניכה.
איך בונים מחסום פתע..
הייתה אצלינו בחורה מחיל אוויר שהעבירה שיעור על החיל ממנו הגיעה, ובגלל שאני התחלתי את דרכי בקורס טייס ויש לי קשר משפחתי לחיל אוויר, הייתי צריך לתקן את כל המצגת שלה לפני שעלתה לשידור.
המפק"צים עצמם - סלחו לי, מתחת לכל ביקורת.
או שאלו סג"מים עם סגמ"ת כרונית,
או שאלו סגנים באס"ק מטורף.
המפקדה לא זורקת על קורס נחשון, לטבחים ולשק"מיסטים יש יותר כוח מכ-ל קצין בבה"ד.
סוף המחזור שלי היה בדיוק בפתיחת מלחמת לבנון השנייה, ואני לא אשכח איך השק"מיסט גירש את המפק"צ בבושת פנים מאזור השק"מ, כשביקשנו ממנו שיעזור לנו להחליף ערוץ בשעה שרצינו לראות משדרי חדשות.
כשהיחידה שלך נלחמת בשטח, הדבר האחרון שמעניין אותך זה מי שר עכשיו מה בכוכב נולד, או מה קורה ב"השיר שלנו".
ככה בדיוק נראית מגמת נחשון, בלי שום אופי, בלי שום מטרה.
טירונות מתקדמת והמון בלבולי ביצים.
הניווטים לא מסמיכים, לא נופלים בגלל ציונים במבחנים, ואם תסיים את הקורס או לא תלוי פחות או יותר בכמה המפק"צ שלך אוהב אותך.
מצטער, הייתי חייב לפרוק.
עוד שבוע שחרור מצה"ל ואז נדבר גם על גורמי משאבי אנוש.
בוקר טוב.