21-12-2006, 21:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
סוף סוף אפשר לקרוא את דברייך בלי להתעצבן
אם היית כותב ככה מהתחלה אני בטוח שכל הייחס אלייך ביתר האשכולות היה שונה לחלוטין.
ציטוט:
אז ככה, על הערמון אני לא יודע כלום חוץ מזה שעוברים בקרוב לשדר חם(קרוב היה לפני המלחמה ונדחה לעוד חודש חודשיים) ולא שווה לי ללמוד עליו(לא שמישהוא היה מלמד אותי). כלומר אין לי מושג מה התשובה לשאלה שלך ואני אפילו לא הולך לבדוק בקרוב.
בפקל"ץ צוות קראתי בערך 60%(כנ"ל לגבי "ספר גדוד").. ואז התחילו לצחוק עלי שאני קורא אותו אז הפסקתי. "מתן אש" לא קראתי בכלל. החוברת תחמושת היא הדבר היחיד שלמדתי מהמילה הראשונה ועד לאחרונה כי בקשו ממני להעביר על זה שיעור ואני לוקח משימות ברצינות( ובסוף בכלל לא העברתי אותו, לא אמרו לי אפילו למה).
|
מסיבה כל שהיא בלבלתי אותך אם מישהו אחר והייתי בטוח שאתה מ.ט, השאלה באמת לא הוגנת למי שהוא לא מ.ט (וגם למי שהוא כן היא לא קשלה בכלל), ותקרא מה שבא לך, מה איכפת לאנשים מה אתה קורא?
ציטוט:
שאמרתי שאני מבין בתומתים יותר מכל אחד בחיל חוץ מהעתודאים או נגדים שעוסקים בהם מי יודע כמה עשרות שנים התכוונתי לתומתים(הכלי עצמו+תחמושת)... לא דיברתי על תו"ל פיקודי או חיילי סוללתי/גדודי/חיילי... ולא על מפיק ולא שום דבר אחר. לא אמרתי שאני יכול להיות מסול או מגד או שאני מבין יותר בצבא מהם. אתם שוב משנים את מה שאני אומר.
|
אני לא יודע כמה עגום המצב שלך בסוללה, או כמה אתה חושב שהוא עגום, אבל הכרתי מפקדים וחיילים שהידע שלהם בתומ"ת היה מדהים, אני לא אכנס פה למספרים אבל תעשה את החישוב לבד ותבין שהמפק"צים שלך הם לא אחוז כל כך גבוה מתוך כל המפק"צים בחיל, זה שאולי נפלת על מפקדים מצ'וקמקים זה לא אומר כלום. בקשר לכל מה שלא קשור לתומ"ת, לפי דעתי אם זה באמת מעניין אותך (ועושה רושם שזה כן) אתה חייב ללמוד דברים מעבר לתומ"ת (לקרוא את ספר הגדוד זה רעיון טוב, אבל עדיף שתקרא קודם דברים שקשורים לסוללה), אני מאמין שאם תבין את המערכת הזאת יותר תדע גם להעריך אותה יותר.
ציטוט:
כמו כן להגיד שאני יודע יותר מכולם בחייל אני מודה שזה היה הגזמה קודם כל כי מן הסתם אני לא מכיר את כל החייל... פשוט היה נמאס לי שכל מי שפניתי אליו אמר לי לא ללמוד ולעזוב את זה והיה ברור לי שלאף אחד גם לא אכפת ולא מעניין שום דבר מעבר לתפקידם המסכן או הקידום או מה שזה לא יהיה.
|
עצוב מאוד, אבל כמו שכתבתי מקודם, זה שלאחרים לא איכפת זה לא אמור למנוע ממך ללמוד, כל הספרות נמצאת בסוללה. וכמו שכתבתי קודם, אני מכיר המון מפקדים שכן עשו הכל כדי ללמוד עוד יותר ולדעת (לא היה אימון אחד שלא היה לי מפק"ץ במפי"ק שביקש ללמוד איך זה עובד ומה קורא בו)
ציטוט:
לגבי המג"ד.. שאמרתי שהוא לא מבין מעבר לקורס קצינים זה כמובן היה הגזמה(אני גם לא בדיוק מכיר אותו), אני פשוט מסתכל על המסלול ועל האנשים והמוטיבציה ומה שהולך פה וחושב איך יכול להיות שהוא לא עושה כלום לשפר את זה ושמישהוא בדרגה כזאת אמור להבין בזה ולשאוף לפחות לרמה מינימלית מסויימת. כמו כן גם הייתי מעוצבן עליו בגלל שהוא מעניש חיילים עונשים כבדים על מעשים קלים יחסית להתנגות הנהוגה) מה שמראה שהוא לא מודע להתנהגות החיילים שלו.
|
תראה, יש לי הרבה דברים טובים להגיד עליו והרבה דברים רעים, במקצועיות הייתי נותן לו 10 אבל כמעט בכל תחום אחר אני חולק איתו לחלוטין, הדבר הייחידי שאני יכול אולי לעודד אותך בו היא ששמעתי שמועה על מי הולך להיות המג"ד הבא שלכם ואם זה יצא לפועל אז אתם הולכים לקבל את אחד המג"דים הכי טובים שאפשר.
ציטוט:
לגבי השאלות שלך עם החייל שמת והמחבל והקו שהגדוד תפס והסיכה הקודמת... אין לי מושג ואני גם לא הולך לברר.
|
מצד אחד אתה כל הזמן מדבר על החוסר במוטיבציה, מצד שני אתה לא מתעניין בשום דבר שקשור לגדוד שלך, כל מה שכתבתי הוא מהעשור הזה, חלק מהדברים הם מהשנתיים האחרונות- זה דברים שחייל בגדוד אמור להתעניין בהם.
ציטוט:
לגבי מה שאמרת על הקווים:
אני כן צוחק ומתנשא לפעילות(חי"ר) והכשרה(חי"ר בעיקר) שלנו ולא אכפת לי באיזה קווים הגדוד היה. אני הייתי בהכשרה וראיתי בדיוק איזה שכונה עושים... רמת המשמעת, הרמה האנושית(עזרה ותמיכה) המוטיבציה של החיילים(אין דבר כזה פרט למקרים בודדים),ההדרכה והפיקודיות. שלא לדבר שלא יודעים להעריך עבודה רצינית ומוטיבציה... ומעריכים רק רעש("יאללה חבברה קדימה"- יוציא אותכם לקצונה)
אחרי זה בקווים במבצעי הופתעתי איך אנשים מתכמנים ועושים כמה שפחות(כולל חלק גדול מידי מהפיקוד) ואיך לאף אחד באמת לא אכפת ממה שהוא עושה או מצבא וזה דיי שבר לי את הלב. חשוב לציין שיש מקרים בודדים שזה לא נכון לגביהם אבל זה לא קרוב למספיק.
אני הייתי בגיבוש של שייטת 13 וטייס וראיתי אנשים שנותנים הכל ועוזרים, אנשים שעוד רגע מתעלפים ובכל זאת סוחבים תחברה מהצוות שלהם שלפני יומיים הם בכלל לא הכירו... הכל למען המשימה שלהם והרמה האנושית שאליה חונכו. ומתעניינים בכל דבר קטן ואכפת להם מהאיכות של המשימה יותר מהשעות שינה שלהם כי הם רוצים לתרום. זה היה מאד קשה לעבור מקיצון לקיצון.
בגדוד במסעות או בתומ"ת או בכל דבר, כולם היו עם עצמם. לא ראיתי עזרה אמיתית ראיתי רק חבורה של מסכנים חסרי שאיפות(ובמקרים רבים גם השכלה) שרוצים רק להתחפשן גם על חשבון אחרים או הצבא. כולם בקבוצות ויש כל הזמן יריבות. למדתי לראשונה מה זה "על הז**ן שלי" וכל מיני משפטים שבחינוך שלי לא היו קיימים.
חשוב לי לציין מקרה אחד מסויים שיהיה הדוגמא היחידה למה שאמרתי:
היינו במארב מבצעי באזור אילת..ישבנו על איזה כיפה סמויה והיה לנו אמר"ל והיינו צריכים לתצפת איזה 12 שעות(נראה לי שיותר.. לא זוכר, בפועל אפילו היינו יותר זמן ממה שהיינו אמורים) . המשימה הייתה לראות שלא מעבירים דרך הגבול המצרי שום דבר לתוך ישראל. היינו צוות קטן של ארבע + קצין. אני זוכר שמהר מאד כולם איבדו ריכוז והתחילו לנקר, כעבור בערך 8 שעות הייתי היחיד ער למשך שעות תיצפתי בלי הפסקה עמדתי כל הזמן. העיקר שאמרו לנו שזה מאד חשוב וכל מיני בלבולי מוח ולמרחת המסול שיבח אותנו על ה"מאמץ". לאחר מכן שמעתי שגם הצוותים האחרים ישנו ובקיצור לא הייתה כמעט שמירה על החלק ההוא שקבלנו ואף יתכן שמשהוא עבר. חשתי לאורך כל היום מועקה קשה.
|
הדברים שאתה מעלה הם בעיות בצבא, לא בעיות בתותחנים - חוסר משמעת? כנראה שאף פעם לא יצאת למשימה עם חי"רניקים, אתה לא מתאר לעצמך איזה הבדל של יום ולילה זה המשמעת שלהם ושלנו (ואני לא מזלזל, אבל זה המצב - תותחנים ושיריון הם יותר ממושמעים).
חבל שעוד לא יצא לך לעשות קו רציני, אבל אני מבטיח לך שמתי שתגיע לאחד תראה שהדברים נראים אחרת לגמרי. מארב שכל החיילים נרדמים בו זה תקלה רצינית, אבל זה לא בעיה ששמורה לתותחנים - במיוחד בקווים "שגרתיים" כאלו זה בעיה נפוצה בכל חיל.
ואין לי שום בעיה להביא לך עשרות דוגמאות הפוכות למה שסיפרת, על מארבים שהתבצעו בצורה מלאה.
בקשר לגיבוש שייטת - אני אישית מעדיף את החברות האמיתית שהייתה לי עם אנשים בצבא (אנשים שנשארו איתי ערים כל הלילה שאני הייתי צריך לעבוד על אימון, שידעו בידיוק מתי אני שבוז, ששינו תאריך של הפניה כדי שאני לא אתקע בבסיס ועוד) מאשר את החברות המזוייפת של "אחי, אחי" והלוואי שמישהו יפול עכשיו כדי שאני אוכל להרים אותו והמפקדים יעבירו אותי את הגיבוש.