01-02-2005, 15:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.04
|
|
אימון מוח
איך אתה מאמן את המוח? אתה משתמש בו
וזה בדיוק כמו אימון שריר, איך אתה מאמן שריר? אתה משתמש בו
(אולי הפוך היה יותר מתאים פה)
בכל מקרה, אם אתה תתאמן בשינון דברים אתה תהיה יותר טוב בשינון דברים
אם אתה תתאמן בהסקת מסקנות אתה תהיה יותר טוב בהסקת מסקנות
וכו'
כל איזור ואיזור במוח מנוצל, כלומר כל פעם אנחנו משתמשים בחלק אחר במוח כדי לעשות פעולות אחרות, אם אתה חושב על משהו מסויים ויבדקו אותך במכונה אז יראו רק חלק מהאונות דלוקות, אם תנסה לפתור תרגיל דברים אחרים יעבדו, אם תראה פרצוף משהו אחד יפעל אם תראה קוביה משהו אחר אם תרגיש, תריח, תמשש, תדבר לכל אחד יש איזורים שאחראיים עליהם, אין איזורים לא מנוצלים שלא משתמשים בהם.
את אותם איזורים אתה יכול לפתח ולחזק.
גם אם תתאמץ אתה לא תוכל לתפוס 4 מימדים בגלל שאין לך קצה של חוט. אם בשביל לפתח משהו אז אתה צריך להשתמש בו אז אתה צריך איזה משהו התחלתי שנותן לך אפשרות, כלומר אם אין לך שריר בכלל אתה לא יכול לפתח אותו ולייצר, רק אם יש לך איזה משהו אתה יכול לפתח אותו
דמיון אתה יכול לפתח, אין לך בעיה כולנו רואים דברים ויכולים לדמיין אותם אבל אתה לא יכול לדמיין דברים שלא ראית כלל, אתה יכול רק לשלב דברים שראית בשביל ליצור דברים שלא ראית
אם אף פעם לא ראית צבע אדום ולא אף נגזרת שלו אתה לא יכול לדמיין אותה גם אם אתה רוצה
אם אני יגיד לך לדמיין צבע שלא נגזרת של שלושת הצבעים הבסיסיים, צבע שמעולם לא ראית, אין לך קצה חוט להחזיק בו כדי לנסות לדמיין את זה, אתה יכול להבין את זה אבל לא לדמיין את זה. יש חיות שלא מפרשות את כל הצבעים שהם רואות ל שלושה צבעים שונים אלא לחמישה, אתה יכול לדמיין את זה? לא משנה כמה שתנסה אתה לא יכול לדמיין כאלו דברים.
הדברים היחידים שאתה יכול לדמיין הם ניגזרות של התחושות שלך מכל החושים. תגיד לי דבר אחד שאתה יכול לדמיין ולא קיים בטבע או אנחנו לא ראינו או חווינו אותו מעולם לא אותו ולא נגזרות שלו, והוא לא נגזרת של שום דבר שכן חווינו כלומר קיימים בו אלמנטים שאני לא חוויתי או ראיתי.
ויש המון(!) כאלה, למשל כמו שאמרנו צורות רב מימדיות, מרחבים מוזרים (שהחוקים בהם שונים משמעותית משלנו, כמו מחסור במרחק), ועוד ועוד.