16-11-2006, 14:22
|
|
|
חבר מתאריך: 03.10.06
|
|
בתור אחד שהיה בקיץ במיונים ונכשל לצערי:
1. התפקיד עורפי אבל דורש פרופיל קרבי כי עושים קורס חובשים קרביים, טירונות קרבית ואולי הקטע הקצר של התעסוקה יהיה אצלך בגדוד פעיל (או במד"א עירוני, זו גם אפשרות).
2. יוקרתי- אממ, אולי, זה עדיין יעודי להדרכה!
3. ההכשרה כוללת טריונת חודשיים, קורס חובשים קרביים, השלמה של תעסוקה, קורס הדרכה ואז שירות בתפקיד. מגוון.
4. תנאים- יגידו לכם גבוהים, לי יש קב"א 54 ודפ"ר 7, שמעתי שבשביל זה צריך 53 ומתאם קצונה 2.
5. מיונים- קשים! כמו חמ"ן, התחלנו את היום 20, אולי 2 עברו. אבל יש כמה ימי מיונים (כך שיהיו עוד כמה קבוצות של 20...).
6. יום המיון- נוסעים לצריפין, לבה"ד 10, בהתחלה ממלאים שאלון, אח"כ הרצאה קצרה על התפקיד, אח"כ סיור קצר בבה"ד ששם הם משוויצים בסימולטר היקר שלהם, אח"כ 3 שלבי מיון:
א) דינמיקה קבוצתית- יושבים 5 בשורה מול 5 חיילים, הכי חשוב זה להיות האמצעי כי ככה שולטים על הדיון אבל! צריך לדעת להיות פעיל וגם להקשיב לאחרים! זה תכונה חשובה לדעת להקשיב לאחרים ולהראות את זה לחיילים שאתה מקשיב לאחרים!!! אבל כמובן גם להיות פעיל. ייתנו לכם דיון שבו תהיה רשימה של 7 תכונות ויבקשו מכם כקבוצה לדרג את התכונות מהכי חשוב לפחות חשוב אצל מדריך חובשים.
אח"כ יוצאים וקוראים לכם אחד אחד ואומרים ישר אם עברת או לא.
ב) הרצאה- נכנסים אחד אחד (מי שעבר) לחדר ששם יש 4/5 חיילים ונותנים את ההדרכה. שים לב- זו כיתה עוינת!!! הם יפריעו וזה יהיה סיוט. המטרה זה לא התוכן אלא איך אתה משתלט, האם אתה מתערב בכל דבר קטן, איך למה וכמה. פה אין לי עצות למה פה נפלתי כי אין מה לעשות, מדריך אני לא. שים לב שהמיון מחפש מדריכים ולא שום דבר אחר, אלה מהצופים שיש להם את זה בדם!
ג) שיחה עם פסיכולוג ותוצאות אחרי זמן מה.
7) הכי חשוב למיון הזה: רקע בתנועות נוער ובמד"א. לא ציונים ובטיח. צריך להיות מדריך.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן.
אישית- לדעתי זה אחלה תפקיד.
|