מסתבר "שבאמריקאית" (וכנראה גם ב"בריטית" בזמני אירלנד העליזים), נקרא Render Harmless, בתרגום חופשי: להפוך לבלתי-מזיק, אההה, אלגנטי, נקי ו PC
(Politically Correct)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי avishon שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד]
..."רוצח..."
כשעשיתי מילואים באזור בלעין, יעצתי לאיזה אירי שבא לשמש כמגן אנושי לתושבי הכפר להתנדב במקום זה לשמש כמגן אנושי לאוטובוסים ישראליים, וכך לא תהיה לי אולי סיבה לעשות שם מילואים. האירי כמובן לא אהב את הרעיון, אולי בגלל שידע שהרבה יותר נחמד ויחסית פחות מסוכן להגן על הכפריים הפלסטיניים מפני הצבא הישראלי מאשר להגן על ישראלים מפני טרור פלסטיני.
יחד עם זאת, דומני שחיילי צה"ל הסדירים צריכים להגמל מההרגל המגונה של דריכת נשק הפגנתית על פלסטינים מרגיזנים במחסומים - אחרי חמש שנות אינתיפדה ומחסומים, זה כבר לא מאיים על אף אחד.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "[font=Verdana]כשעשיתי מילואים..."
אין לנו בכלל ויכוח - לא על החלק הראשון עם האירי וגם לא על החלק השני...
הבעייה שאני רואה בחלק השני היא לא בנושא "כן מרתיע/לא מרתיע" (כי גם אני חושב שזה מזמן לא מרתיע...) אלא במה שמוטמע ו-"נצרב בתודעה" של החיילים , ואח"כ מחלחל לחיים האזרחיים : מי שהתרגל לדרוך נשק בכל פעם שהעומד מולו ירים קול או ידחוף , יתנהג בצורה דומה גם באזרחות (אמנם ללא ה- M16 , אבל זה יכול להיות גם עם אולר...) .
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "סימנטיקה היא דבר חשוב מאין..."
סמנטיקה גם חוסכת כסף.
רוצה לשפר את תנאי השירות של חיילים במסגרת מסויימת בלי להוציא כסף על סד"חים, תרבות יום א' או פליזים חדשים? המצא להם שם חדש!
כך "שירות המוסכים" הפך ל"חיל החימוש", "אפסנאות טכנית בחיל האוויר" הפכה ל"אספקה תעופתית", וכבר שנים שבשריון מנסים לשרש את "אנשי צוות" ולהפכו ל"לוחמים".
אה, וה"חבלנים" הפכו ל"מחבלים" כדי לא להעליב את חיילי ההנדסה הקרבית.