12-10-2006, 16:15
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
בענין השפות הטובות יותר מהמובילות והנפוצות
הזכרתי את זה ממש במספר מילים בודדות בסיום הודעתי הקודמת.
ישנם כאלו, הם אולי טובים יותר בפן הטכנולוגי, אבל בגלל שהם לא הצליחו לחדור לאחוז ניכר מהשוק זה גורם לחסרון.
לדוגמה, ל-php & asp בתור השפות הכי פופולריות כיום בתחום, יש הרבה מאד מדריכי לימוד, אתרים, פורומים והרבה מפתחים ששמחים לעזור לעמיתם. גם מספר השרתים המריצים קוד בשפות אלו הוא גדול מאד כך שיש לנו מבחר ענק המאפשר לנו למצוא את הטוב או/ו הזול ביותר (כל פעם בהתאם לצורך).
למיטב זכורני אתה כותב ב-cold fusion, עם שפה זו לא יצא לי לצערי לעשות עדיין היכרות, אך אפילו אם ההיצע הטכנולוגי שלה עולה על מתחרותיה, אני מניח שקשה יותר למצוא תמיכה בה, למצוא שרתים שמריתצי קוד זה כך שאם אני רוצה דווקא שרת בארץ אז אפילו יש לי הרבה שרתים כלאו בחו"ל, זה לא מתאים. אני מניח שגם האחסון בשרת כזה יהיה לפחות מעט יקר יותר מאשר אחסון בשרתים המריצים שפות נפוצות יותר (זו רק הנחה, לא בדקתי).
ולזה התכוונתי, שזה החסרון. לא מה שהשפה מציעה, אלא זה שהיא לא נפוצה מהווה נקודה שלילית.
אגב, עבר זמן ניכר מאז שאדובי רכשו את מקרומדיה ואני לא רואה שהם שינו במשהו את המפה, אולי יום אחד...
לגבי היתרון השיווקי של מייקרוסופט, אני גם לא רואה את זה כמשהו רע, רק שאני מחפש מוצר טוב, ולא מוצר שווק טוב.
בקטע השיווקי אני באמת מצדיע לחברה ולאיש, אך בפן הטכנולוגי יש לי בטן מלאה עליהם...
אגב, זה שהשפה נקראת asp.net ולא asp גירסה xy (וכך הלאה בכל גירסה) זה חלק מהנסיון לשווק, להוציא את התדמית הקודמת אצל מי שהיא היתה שלילית, או להראות כאילו הם המציאו את העולם מחדש ולכן שווה לשדרג ולהכניס עוד קצת מזומנים לאחת הקופות העשירות בתבל (:
|