|
01-10-2006, 19:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
התעצמות צבא מצרים המודרני, אשכול מס' 2
לאור מספר טענות שקראתי בפורומים אחרים באתר הזה על כך שמצרים לא בונה את הכוח הצבאי שלה כך שהוא יכול לאיים עלינו, פרסמתי הודעה שלאחר עיון נוסף אני חושב שכדאי להעלות אותה לדיון גם פה.
ההודעה מחולקת ל-2 סעיפים, ניתוח פוליטי וסקירת אמל"ח צבא מצרים. אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.
ד"א - כל המידע ממקורות פתוחים, רובו מ JCSS מאוניברסיטת ת"א, עם אימות נתונים בכל האינטרנט (פשוט google והרבה סבלנות).
מצריים גובלת בשלוש מדינות, עם שלושתן היו לה עימותי גבול כאלו ואחרים.
עם מדינת ישראל מצרים נמצאת במצב של שלום כבר שנות דור ויותר (מ 79'), וכולם מכירים את ההיסטוריה: תיקו ב48, הפסד ב 67, ניצחון ב73 וניצחון פוליטי ב 79 (כמו שסאדאת אמר "מסכן בגין, אני קיבלתי את סיני, את הים האדום, את הנפט, ומה הוא קיבל? נייר...").
סודן, שהייתה פעם פרובינציה של מצרים הבריטית, לא מהווה מדינה ריבונית בכל הקשור למדיניות חוץ כמעט מאז הכרזת העצמאות שלהם, מכיוון שהם לא מצליחים להפסיק את שרשרת ההפיכות הצבאיות, המרקסיסטיות והקומוניסטיות (זה ממש מגוחך כשקומוניסטים מארגנים הפיכה צבאית נגד שלטון מרקסיסטי רק כדי ליפול בהפיכה של פאשיסטים מילטריסטים לאחר כמה שנים), מלחמות האזרחים (2 רשמיות ועוד כמה שמוטלות בספק) וסכסוכים אתניים מאז הכרזת העצמאות שלהם ב 56'.ה"עימות" היחיד של סודן ומצרים סבב סביב משולש חלייב (פיסת אדמה על חוף הים האדום בשטח סודן, צמוד לגבול המצרי) ובינואר 2000 סודן נסגה ממנו לחלוטין ומאז האזור למעשה שייך למצרים (למרות שסודן אף פעם לא וויתרה עליו רשמית, ומצרים מעולם לא סיפחה אותו. למיטב ידיעתי 2 המדינות מעולם לא ירו כדור אחד בסכסוך הזה...
ב 1995 מצרים טענה שסודן סייעה לניסיון ההתנקשות בנשיא מצרים באתיופיה, אבל מבלי להציג הוכחות.
לוב היא תיאוקרטיה סוציאליסטית לכאורה שנשלטת ע"פ "הספר הירוק" (אין חוקי מדינה בצורה רשמית, רק את "חוקי האיסלס" ואת הספר הירוק עצמו), מבודדת ונצורה פוליטית, כלכלית ובעיקר צבאית. העימות היחיד של 2 המדינות הללו היה ביולי 77, והתחיל במצעד של בעיקר אזרחים לוביים לגבול כמחאה על פתיחת שיחות השלום עם ישראל, ונגמר בהפגזה ארטילרית מצרית על המפגינים (בתגובה לתקיפה ארטילרית לובית בגזרה, לדברי המצרים, למרות שהם מעולם לא הציגו הוכחה לכך שהיו כוחות ארטילריה לוביים באזור) ומספר תקיפות עומק של ח"א מצרי על מטרות צבאיות וממשלתיות לוביות.
צבא מצרים עבר שדרוג מאסיבי לאחר שיפור היחסים עם ארה"ב:
השיריון שלהם מתבסס על הדגם M1A1 של האברמס (את רוב המיגון הם בונים בעצמם, הם נכנסים לחוזה עם ארה"ב לייצר עוד חלקים...), T-62 (משודרגים ע"י צרפת - בקרת אש, מיגון וזחלים) ו- M60 פאטון האמריקאים הישנים.
ההנדסה שלהם מצויידת ב APOBS מסוג fateh לפריצת שד"מ (העתק מקומי של ה Viper האמריקאי. מישהו חושב על עוד מדינה מזרח תיכונית שהעתיקה את הקונספט? נכון, אנחנו).
הארטילריה שלהם מתבססת על M109 הוביצר, FROG-7, ומטל"ר Saker (לפעמים מאויית saqr) (משני דגמים: 210 מ"מ ו- 122 מ"מ) ו BM-11 (גרסא צ. קוראנית של 122 מ"מ).
הזרוע הבליסטית מתבססת על SS-1 (סקאד B ו C), חלקם משופרים (כמו האל-חוסיין העירקיים בזמנו), וישנן גם אגדות ברשת (סבירות אבל כלליות מכדי שאני אציין זאת כעובדה) על גישה לנודונג צ. קוראני
(No-Dong).
הנ"מ מבוסס על סוללות Hawk, סטינגר, פטריוט, M1097 Avenger ו- Chaparral (ישן, אבל עדיין מאוד טוב).
טילי נ"ט TOW ממגוון סוגים כולל דור 2A ו- 2B, טילי MILAN (מדגמי 2 ו- 2T) , ו AT-3D (סאגר משופר, לא ברור לי מאיזה דגם בדיוק).
סטי"לים מסוג Ambassador III, Oliver Hazard Perry ו-Ramadan ,
פריגטות מסוג Descubierta עם טילי Harpoon ו- Sea Sparrow (נ"מ) (יש עוד כמה שמות שאני לא מצליח למצוא עליהם מידע, ח"י זה לא התחום שלי).
צוללות מדגם Romeo שעברו השבחה באמצע ה 90' (חייב להיות להם דגם מתקדם יותר, אני פשוט לא מצליח להוכיח, מישהו יכול לעזור פה? זה ממש לא התחום שלי...). הם אמורים לקבל השנה את הראשונה מארבעה צוללות מדגם Moray מתוצרת הולנד שהם כבר שילמו עליהם.
מטוסי Mirage 2000M, F-16 ו- J-7 (את ה J-7 שמהווה פיתוח סיני למיג 21 הם בונים בעצמם, לפחות את רובו), ומסוקי AH-1 Cobra ,AH-64 Apache, AH-64D Apache Longbow, מסוקי SA-342 L/M Gazelle (הגרסא הצרפתית המשופרת) ו- SH-2G Seasprite (מסוק ימי), עם AWACS
ו- E-2C Hawkeye 2000 כמרכזי פו"ש ומל"טים מסוג Skyeye ו- Camcopter (ד"א את המל"טים האלו אני לא מכיר ולא מצליח לברר עליהם ממש, יש מישהו שיכול להעשיר אותי?)
2 כורי מחקר אטומיים (כנראה באמת לא לשימוש צבאי, ע"פ הדגמים).
מגוון רחב של חומרי לחימה כימיים וניסיון מבצעי בשימוש בהם (תימן) ורכבי גילוי וזיהוי Fuchs (ה fox הגרמני, גרסא ראשונה).
לווין תקשורת אזרחי NILESAT-1/2 (מאחר והפרויקט ממשלתי, ניתן לעשות בו שימוש צבאי).
וזה כשהשתדלתי להימנע מלהכנס לנושא החימוש, ולהשאר בתחום איכות האמל"ח.
עכשיו אני רוצה לראות מי ינסה לעשות השוואה בין איום היחוס שלהם לבניין הכוח שלהם....
אתה לא בונה כזה צבא, במדינה כל כך עניה, אלא אם כן אתה מתכונן למלחמה.
ובשביל ננצח את לוב או את סודן, לא צריך צבא כזה גדול...
נ.ב. - בשביל לדכא את האחים המוסלמים אתה לא צריך אברמס, לונבואו אפאצ'י ואף 16, אתה צריך פשוט הרבה חיילים עם קאלאצ' שהמשפחות שלהם תלויות במשכורת שלהם מספיק כדי שירו בהרבה אזרחים...
|
|