01-10-2006, 01:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
אם מציינים נתונים
כדאי שהנתונים יהיו נכונים.
ציטוט:
לאחר מכן עוברים לבה"ד 1-שם הקורס עצמו, ואת כל מה שעושים שם אני לא יודע וגם אם הייתי יודע, היה לוקח לי 5 עמודים לפרט, אז נדלג על זה, רק נזכיר שהתקופה הזו היא כ-5 חודשים, ושם מלמדים את כל מה שצריך ללמד קצין, בין אם זה לנהל מטווח, ובין אם זה לדעת על ההסטוריה, ובין אם זה לדעת לנווט. סוגרים 21 קבוע בד"כ. בסוף הקורס מקבלים את סיכת המ"מ שרואים אצל קצינים על הצווארון.
|
התקופה הזו היא לא חמישה חודשים, רק מי שמבצע גם את ההשלמה שלו בבה"ד 1, כלומר השלמת קצונת חי"ר, יבלה שם יותר מכחודשיים וחצי-שלושה שזה אורך הקורס.
ציטוט:
השלב האחרון הוא ההשלמה. ההשלמה היא ספציפית לכל תפקיד. קצין לוגיסטיקה למשל יעשה את ההשלמה בבה"ד 6 שבצריפין, הבה"ד ללוגיסטיקה בצה"ל. גם השלב הזה הוא חודש פלוס מינוס, ושם מלמדים אותך את מה שרלוונטי אלייךץ ההשלמה של חיל מודיעין היא הכי ארוכה (אני מדבר על קצינים לא קרביים), והיא כמעט חודשיים. בסופה יש טקס סיום יפה מאוד ומרגש, בהם מקבלים את אחת הדרגות הבאות-סג"ם, סגן, ולפעמים אפילו סרן (תלוי בפז"ם בעיקר).
|
וואו? כמעט חודשיים שלמים? ההשלמה הכי ארוכה? מדהים! ההשלמה שלי הייתה רק שלושה חודשים, שלא להזכיר את השלמת חיל התקשוב שהיא הארוכה ביותר שאני מכיר והיא כחמישה חודשים.
John Kennedy Toole
|