|
03-10-2006, 01:49
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אסוציאציות
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי תותית שמתחילה ב "חבל לרמות, בסופו של דבר זה משחק לשם הנאה ולא מעבר."
ברשותכם, הייתי רוצה סתם לזרוק לאוויראסוציאציות, ואולי זה יעלה למישהו רעיון; ובבקשה אל תהרגו אותי על מידע לא נכון. אםאני חושבת שהוא לא מדוייק, אני אשלב זאת בצורות מסויימות בתוך המשפט, ומי שיודע - שיתקן אותי. טוב, אז הנה:
אוטובוס - אני לא יודעת מתי התחילו להפעיל אוטובוסים בעולם, אני מנחשת שאולי שנות העשרים במאה שלנו. הניחוש שלי הוא שהם התחילו לפעול תחילהבאמריקה, התפשטו לאירופה בערך באותו זמן, ורק באיחור של לכל היותר עשר שנים התפשטולמזרח אירופה, רוסיה. זה באמת נותן רמז לזמן שבו העלילה מתרחשת. ככל שהיא מתרחשתיותר לכיוון מזרח אירופה - היא תתרחש הרבה יותר מאוחר במאה שלנו. דרך אגב, זה כוללאת ישראל שלנו. אין לי מושג לגבי ארצות אוריינטליות, ויש לי מעט מידי מידע על ארצותמזרחיות (תורכיה, ירדן, סעודיה וכו'), אז אני אעזוב אותן כרגע. אז העלילה לא יכולה להתרחש לפני שנות העשרים (להערכתי).
העלילה צריכה כמובן להתרחש בארץ שמתירה שנשים וגברים יסעו באותו אוטובוס. למי שלא יודע, אצלינו למשל בבני ברק – כל מי שעולה לאוטובוס שם (או אפילו מתחנות שאינן בבני ברק) חייב לציית לכלל הבא: אין עירוב בין גברים ונשים באוטובוס. נשים יושבות מאחור והגברים מקדימה. כך הם יוצרים הפרדה.
האוטובוס גם מביא אותנו לשאלה: מה המעמד החברתי של אלכסנדרה והאדם (שנקרא לו X) שהתאהב בה ממבט ראשון. אני מניחה שבתחילת הופעת האוטובוסים, מי שיכל לנסוע בהם היה מי שיכל להרשות לעצמו, והמחיר לא היה כל כך עממי. מצד שני אני מניחה שהעשירים ראו באוטובוס משהו המוני, כי להם יש מכוניות, נהג פרטי. אבל ככל שמתקדמים עם השנים המחיר הופך להיות הרבה יותר עממי ויותר נוח לכל כיס. אז כלל שהעלילה מתרחשת קרוב לתקופתינו, כך המחיר באוטובוס יהפוך להיות יותר ויותר עממי, וייתכן שלאלכסנדרה ול-X יש שכר ממוצע במשק או אולי שכר מינימום. אולי קצת יותר. זה בהנחה שהם עובדים. אבל אוטו אין להם.
מה גילו של X? מה גילה של אלכסנדרה? הייתי מנסה לנחש קודם את גילו של X ולפי זה את גילה של אלכסנדרה: X לא יכול להיות בכל גיל. הוא יכול להיות ילדון, החל מהזמן שהוא מתפתח מינית ושם לב לילדות ונשים, הוא יכול להיות מתבגר או מבוגר, אבל לא הייתי נותנת לו מעל 25 או משהו כזה. למה? בגלל המשפט "אהבה ממבט ראשון". נכון שזה יכול לקרות לכל אחד בכל גיל, אבל אני מנסה ללכת לפי סטטיסטיקה, ואנשים בני 30 ומעלה, שעברו דבר אחד או שניים בחיים, ובעיקר אלה שהתחתנו – לא יגידו משפט מעין זה כי בשבילהם אהבה ממבט ראשון זה עוד חלום שהתנפץ. הם כבר התפקחו מאשליות. מה שצעיר יקרא "אהבה ממבט ראשון" הם יקראו לו: "תשוקה/יצר", אבל אהבה היא משהו לגמרי אחר. בשבילהם אהבה ממבט ראשון זה משהו במחלקת מדע בידיוני. טוב, אז החלטתי שגילו של X נע בין גיל 11 לבין גיל 25, אז אני מניחה שגילה של אלכסנדרה נע בין גיל 13-12 עד גיל 35-40, ולמה? גיל 12-13 זה הגיל שבו ילדות מתפתחות מינית – שדיים, מחזור וכו', והשדיים (לא רק היופי) זה מה שימשוך ילד שמתפתח מינית. ולמה גיל 35-40? נשים מטפחות את עצמן להיות יפות, אבל היופי שהן מקרינות הוא לא רק היופי שהן משקיעות בו (צביעת שיער, ציפורניים ועוד ועוד), אלא עם הגיל מתווסף להן עוד משהו נוסף. הן מקרינות מיניות אחרת, בשלות אחרת, ולא משנה כמה הן פרועות או ילדותיות. האמת קצת קשה לי להסביר. אישה בגיל 40 מקרינה בשלות שונה מזו של שנים קודמות, משהו עמוק. משהו קצת יותר רציני. מחוייב.
מה גילו של הסופר? אני מנחשת שהסופר יכול להיות צעיר או מבוגר החל מגיל 20, כי צריך כסף או תמיכה כספית כדי להוציא לאור ספר, ובשביל כסף צריך לעבוד. וצריך הרבה כסף. אבל האמת – אין לי על מה להתבסס. אבל אם בכל זאת החלטתי שזה טווח הגילאים, והסופר שלנו הוא בן המאה שלנו (כי הוא כבר יודע על קיומם של אוטובוסים), אז לפי מה שכתבתי למעלה אני חושבת שהיצירה לא נכתבה לפני 1930. (היצירה, לא הזמן שבו התרחשה העלילה).
הלאה לגבי הזמן שבו נכתבה היצירה:
נפנה לאופן הכתיבה: הצורה הישירה שבה כותב הסופר את המשפט, כלומר הוא אומר בצורה ישירה דברים על אהבה, יצר ראשוני, תשוקה ראשונית מעידה עלהתקופה בה הסופר עצמו חי. כתיבה כזו תיחשב מאוד פרובוקטיבית במאה הקודמת, אך במאהשלנו זה די רגיל. אני אנסה להסביר את עצמי:
מדובר על תקופה וארץ שם מותר לאדם להביע אהבה/תשוקה/יצרבגוף ראשון. זה לא שאסור לכתוב על אהבה, אבל אם אנו נמצאים שתי מאות אחורה, באריסטוקרטיה, כאשר נישואין טובים נבחנים כמו שבוחרים סוס בריא בשוק, לא נמצא משפטמעין זה (אפילו אם נחליף את האוטובוס בכרכרה). נמצא את זה ברמז: הוא כמה אליה, ראהאת עיניה כפרחים וכו' וכו'.
הסופר שלנו חי במאה שלנו. תיזכרו שתקופה די ארוכה במאה שלנו נשיקה בסרט נחשבה משהו מהפכני, בגבול הפורנוגרפי, אז אני מניחה שבספרים היתה מגמה דומה. האם הסופר שלנו היה מי "מהפכן" כזה, ואז היצירה נכתבה יותר באמצע המאה שלנו או שהוא כתב זאת בלשון שנחשבת "רגילה" – זה לא מזיז לאף אחד אם הוא אומר משפט כזה. ואז היצירה נכתבה יותר קרוב לזמנינו – החל משנות ה-60, 70. אני לא יודעת אם הבנתם אותי, אבל מכירים את הספר "מאהבה של ליידי צ'טרליי"? הוא ספר שנחשב פרובוטקיבי, פורנוגרפי, עשו ממנו כל כך הרבה. בסוף קראתי אותו. אני בכלל לא הבנתי מה הביג דיל בספר הזה. אהבה, תיאורים יפים, מין, אבל לא ראיתי בו משהו כל כך מהפכני. זה מהפכני ופרובוטקיבי לתקופתו, אבל בתקופתי – תיאורים כאלה הם רגילים ודבר שבשגרה.
או.קיי. ארץ:
אלכסנדרה, חברונסקי – שמות רוסיים. איפה יש רוסים בעולם? נלך על תפוצה עיקרית. ברוסיה כמובן. אבל לצרפת ולרוסיה יש יחסים חמים והדוקים כבר שנים רבות, עוד מימי הצארים, אז ייתכן שהעלילה מתרחשת בצרפת. וייתכן באמריקה. ייתכן גם אצלינו בארץ. היו לנו עליות מרוסיה, במיוחד בתקופתינו אנו. השמות עשו גם כן עלייה. טוב, אז אפשרויות לארצות: רוסיה, מזרח אירופה, כמובן, צרפת, אמריקה, ישראל.
זהו. זה מה שהצלחתי לנחש משני המשפטים הללו.
מצלצל למישהו איזה רעיון?
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|
|