07-10-2006, 07:08
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
לא מכיר את ההפצה "אחד"
אבל תתרחק מהפצות מבוססות RPM כמו מאש.
ניהול החבילות בהפצות מבוססות Debian (כמו למשל אובונטו) היא ה-ר-ב-ה ה-ר-ב-ה יותר נוחה (ואוטומטית, ובהנחה שהכל מוגדר כראוי לא תצטרך לשמוע אי פעם על המילה Dependencies בהקשר של תקלה בעת התקנת חבילות).
בגדול, הייתי ממליץ לכל המשתמש החדשים להתקין K|X]Ubuntu]. מדובר בהפצה קלה מאוד להתקנה שמציעה מערכת הפעלה מאוד מלוטשת עם תמיכה בחומרה Out of the Box ברמה הטובה ביותר שניתן להשיג בלינוקס.
מגוון החבילות גדול ויש קהילה גדולה של משתמשים בפורומים, ערוצי IRC וכו'
Ubuntu היא למעשה Debian בתחפושת - מיליונר דרום אפריקאי הקים חברה והחל להעסיק מפתחים ע"מ לצור גרסה נוחה יותר לשימוש\התקנה של Debian עבור משתמשים מתחילים (וע"מ להרוויח כסף מתמיכה טכנית...).
אמנם כמוצר מוגמר, Ubuntu נוחה יותר מ-Debian המקורית להתקנה ואולי גם קצת יותר מלוטשת פה ושם, אבל אני אישית לא סובל את האופי הממוסחר שלה ואת ה-"Political Correctness" שבא לידי ביטוי בסלוגונים נדושים ותמונות מאולצות משהו של אנשים מקבוצות אתניות שונות אוחזים ידיים במעגל. יש להם גם החוצפה לנהוג בסביבות העבודה הגרפיות כשלהם ולתקוע את הלוגו שלהם במקום הלוגו המקורי של Gnome, KDE או XFCE.
אני אישית משתמש וממליץ למשתמשים קצת יותר מנוסים על Debian Etch - גרסת ה-Testing הנוכחית של Debian.
מדובר בהפצה חדשנית, יציבה ואמינה מאוד (חסרונות: לא עושה קפה...).
למזוכיסטים מביננו יש את האופציה של Gentoo. מדובר בהפצה מבוססת קוד מקור (הורדה וקומפילציה מותאמת אישית) עם פוטנציאל יוצא דופן לתקלות ובעיית חוסר יציבות ידועה לשמצה.
מומלץ רק למי שבאמת יודע מה הוא עושה (או רוצה ללמוד ע"י התקלות בלתי פוסקת בבעיות והתגברות עליהן). כמו"כ בניית חבילות מקוד מקור אורכת זמן רב (עד יום-יומיים (!) בבניית OpenOffice מקוד מקור על מחשבים מסויימים).
לגבי עברית - על כל הפצה ניתן להשיג תמיכה בעברית (קריאה\הקלדה), בערך ברמת Enabled בחלונות. עברית מלאה מאוד לא מומלצת שכן אין עדיין תרגום ראוי לעברית של המערכת.
נערך לאחרונה ע"י asafn88 בתאריך 07-10-2006 בשעה 07:12.
|