20-09-2006, 16:03
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "תן לצבא להחליט את מי הוא רוצה לגייס ואת מי לא-החוק חייב להיות שווה לכל"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
במקרה ידוע לי כיצד מעריכים את רווחיהם של היהלומנים. אם הם משלמים על שליש מרווחיהם מיסים - שלטונות המס היו מרוצים. בכלל כמה יהלומנים ישנם בקרב החרדים שאינם מצהירים על עבודה ואינם משלמים מס כל שהוא ?
את ה"גועל נפש" בקהילות הסגורות, בתוכן גם החרדיות, שומרים בתוך הקהילה ואין מבסים את הכביסה המלוכלכת בפומבי. את מי שאינם מצליחים להחזיר למוטב - זורקים מתוך הקהילה ומתנערים ממנו.
נכון, אין היהדות האורטודוכסית כופה עצמה על האחרים. רק ישנם חוקים במדינה הכפופים לחוקים האורטודוקסיים ו/או נובעים מהם.
העולם מתפתח ומשתנה ואי אפשר לחיות על פי חוקים שאינם מתאימים ושנבעו ממצבים וטכנולוגיות ישנות נושנות. הקבעון אינו מתאים לחיים המודרניים וחייבים להיות חדושים מתמידים בתפיסות ובהתנהגויות.
באשר לחינוך הוא חייב להיות נר לרגלינו. חינוך להבנה בין בני האדם, למתינות, לאהבת הזולת, ליצירה, ליוזמה, לפלורליזם והעיקר להפוך אותנו לבני אדם.
באשר ציווי ריבונו של עולם - מי שמאמין שיהיה כפוף לצווי.
למעשה, בדיוק כפי שרבים נאבקים פה ל"חופש" כללי ממצוות הדת (כלל הדתות שבעולם הבאיות אך ורק רע לבני האדם) הם אלו המדגישים ומחנכים למחויבות , לריסון ולאי פריקת עול.
אני מסכים שהחינוך לא השיג את מלוא מטרותיו וחייבים לשפרו ולהעלות את רמתו. אבל זאת איננה הסיבה העיקרים להתדרדרות אליה הגענו היום.
אינני מקבל את דרך ה"התיישרות" שלכם - היא רק תביא לקיטוב, לשנאה, לבריחה ולאובדן.
|
1. הכללה חסרת שיניים ומלבד זאת, במידה שיש לך עסק פרטי אמור לי אם אתה לא מעלים מס כלל??!! פתאום מפריע לך שבעלי עסקים לא מצהירים על כל הכנסותיהם?? ממש פאטטי. מתי פעם האחרונה כתבת על בעיית העלמות מיסים?? אולי תעודד אנשים חכמים להצליח בעסקים כאותם אנשי עסקים חרדים!
2. לגבי מה שקורה בקהילות החרדיות, של נעליך מעל רגליך!
התידע מהי העיר החרדית הגדולה בישראל?... ובכן, בני ברק! אין שם אף תחנת משטרה, להוציא תחנת משמר אזרחי קטנה. תשאל מדוע? כי אין כמעט אלימות ופשיעה בציבור החרדי. זה נכון שלעיתים זורקים סוררים, דבר שאני מתנגד ומגנה אותו בכל תוקף, אבל אם תחשוב על זה, אולי תבין שהרצון העז לשמר דרך נובע בדיוק מאותה עובדה שהעולם המודרני יכול להרוס ולהשחית , בדיוק כפי שקורה.
3. כפי שגם אתה טוען, העולם המודרני משתנה מרגע לרגע ואולם אין סתירה בין זה לשימור ערכים ודרך חיים בעלי צביון יהודי, הרי רק בזכות האמונה החזקה וקידוש השם העם היהודי חי כבר מעל ל 3300 שנה, בעוד שעמים רבים כ- יוון,מצריים העתיקה רומי ועוד, לא שרדו!!!
הם המציאו ופתחו ותרמו לעולם הרבה, אבל היכן הם היום?
מה זאת אומרת "קיבעון"? תראה לאן התדרדרנו! עם שמנהיגיו במקרה הטוב סובלים מבעיות יושר...
מערכת חינוך שמלמדת לשבות, ממש כל הכבוד!!!
היכן המסר החינוכי כאן?
אמרת שחינוך צריך ללמדנו להיות בני אדם? ואולם בפועל על מה נמדד מורה טוב בחינוך החילוני? על הישגי תלמידיו במובן של ציונים גבוהים, ולא משנה מה למדו... בית חרושת, תעשיית ציונים, ותו לא!
מורה טוב זה מורה ששורד מכות והשפלות מצד תלמידיו, היכן כיבוד הזולת, כבוד המורה, האם הפכו הילדים להיות בני אדם טובים יותר?
אני כן מסכים אתך שצריך לחנך לאהבה, ליצירה ואני מדבר עם מחנכים במגזר החרדי שיתנו לאינדיבידואליזם של כל ילד וילד לבוא לידי ביטוי גם בחיידר!
לי ילדים הלומדים בחינוך זה ואני דואג לכך שישארו עצמם, תוך הקפדה על נורמות ברורות!
כתבת:" באשר ציווי ריבונו של עולם- מי שמאמין, שיהיה כפוף לציווי".
איך אתה מצפה מיהודי חילוני להיות מאמין כשמערכת החינוך מרחיקה ממנו כל דבר שמריח יהדות ואמונה. אני עצמי למדתי במערכת קיבוצית בהיותי חילוני וכבוגר אורנים אני די בקיא במערכת החינוכית.
לפי איזה מדד מחנכים כמו שאתה טוען למחויבות ולריסון עצמי במערכת החילונית, מי קובע מה טוב ומה נכון, או לא נכון לעשותו???
איך מחנכים לאי פריקת עול כשאתה ואני יודעים בדיוק מה הולך היום ברחובות ?
אגב, לא כתבת מה כן מביא את החברה להיתדרדרות, רק הסכמת שיש כזו!!! מהיא אם כן הסיבה האמיתית?