13-09-2006, 12:09
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
"איפה ה LPT?" או "הפאשלה הגדולה של ABIT"
במקביל, פתאום שמתי לב שהפאנל האחורי, שעל פי המפרט של לוח האם, אמור לכלול יציאת LPT, לא כולל אותה. ולמי שלא זוכר, היציאה הזו היתה מאוד חשובה לי -
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...5&highlight=LPT
שאלתי בחנות. בהתחלה הם חשבו שמי שהרכיב לי את המחשב פשוY שכח לחבר את זה, אבל אז הם גילו שזה לא נמצא כלל בערכה של לוח האם. הם בדקו בערכות חדשות (פתו קופסא אחרת) וגם שם זה לא היה נמצא...
בהתחלה הוא חשב שאולי התבלבלתי ושזה לא באמת מופיע במפרט של לוח האם הזה. מזל ש ABIT טרחו להדפיס את המפרט גם על אריזת הקרטון של הלוח, כך שיכלתי להראות לו במקום, לבן על גבי ירוק, שרשום:
"Back Panel I/O - 1xLPT port, 1xCOM port, 1xS/PDIF Out"
הוא אמר שזה מוזר מאוד, שאני כנראה צודק, ושהוא יבדוק את זה מול הנציג של אביט בארץ...
למחרת הוא חזר אלי, ובקושי האמנתי למה שהוא אמר. מסתבר שעליתי על פאשלה גדולה של אביט. הם בטעות פרסמו שהלוח הזה כולל את היציאות האלו למרות שהוא לא. בזכותי, המוכר טען, הם יעדכנו את האתר שלהם ויתקנו את המפרט השגוי, וגם יורידו את המוצר מהמדפים וישווקו אותו באריזות חדשות, מתוקנות.
כעבור יום נכנסתי לאתר של אביט ובאמת גיליתי שהם מחקו מהמפרט את ה LPT וה COM, והשאירו רק את ה S/PDIF... אני עדיין בשוק שכל זה בגללי...
ומה איתי? אני עדיין זקוק ליציאת ה LPT שלי... בקיי.אס.פי טוענים שזו אמנם לא אשמתי, אך זו גם לא טעות שלהם. הם הציעו לי לוח חלופי של ג'יגבייט שכולל LPT אך הצ'יפסט שלו הוא NF4 ולא NF570, והוא גם יותר זול. כמובן שסרבתי.
הצעתי פשרה: שיתנו לי מתאם LPT ל USB (ראיתי בזאפ ב 70 ש"ח) או לחילופין כרטיס PCI עם יציאת LPT, אך הם טענו שזה יקר ושאני אקנה את זה בעצמי ואספוג את זה מכיסי. העובדה שקניתי את המחשב מהם ולכן זה משהו שהם צריכים לסגור בינם לבין ABIT, לא עניינה אותם.
במקביל, אגב, שלחתי גם מכתב לשירות הלקוחות של ABIT, שהיא ללא ספק האשמה בכל הבלאגן הזה, וזו שצריכה לשאת באחריות. עדיין לא קבלתי תגובה...
|