13-09-2006, 00:40
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.06
|
|
קודם כל ח"ח על הגדלת הראש.
בגדול בעייתי להעלות לפורום ציבורי שכזה הוראות הכנה למטען חבלה כזה או אחר, עם כי אני משוכנע שלא תתקשה למצוא חומר בנושא באינטרנט. אתה לא צריך מידע על הכנת המטענים אלא על דרכים לאיתורם.
לא ציינת על מה אתה שומר ואילו אמצעים עומדים לרשותך (מגנומטר/שיקוף/ סריקה ידנית/מראית עין בלבד/תשאול). מגנומטר הוא אמצעי זול המסוגל לגלות הימצאות מתכות מעל כמות מסויימת- אך הוא יכול לגלות רק מטען שהוסיפו לו כדוריות או מסמרי מתכת ליצירת מעטפת רסס ולא את המטען עצמו. ניתן לייצר מטען נפיץ בכל גודל (עם מעטפת רסס או בלעדיה) גם ללא כל שימוש במתכות. זה לגבי תיקים.
אם אתה אחראי על החשדה וזיכוי של בני אדם (למשל בכניסה למתחם) עליך לזכור שאתה עצמך (בתור נק' הביקורת בכניסה) מהווה מטרה ראשית להפעלת המטען, ורוב הסיכויים (סטטיסטית) שהמטען יופעל עליך במהלך הבדיקה או לפניה. אם הדבר מתאפשר מבחינה הגיונית רצוי מאוד ליצור מספר נק' ביקורת/כניסה במטרה לצמצם ריכוזי קהל בתור וכמו כן הרחקה של נק' הביקורת מריכוזי קהל ככל הניתן. למשל- מה שקורה בתחנה המרכזית בת"א- בה התור משתרך ומגיע עד לנק' הבידוק הוא בבחינת מחדל אבטחתי. אסור התור לנק' הבידול צריך להיות מופרד (במידת האפשר) מהנק' עצמה.
שלב ב'-בניגוד לרבות להנפצות רבות בתחום, כשאתה ניגש לאדם/הוא אליך אתה לא מסתכל לו בעיניים/בוחן את התנהגותו מבחינת התרגשות/הזעה/ מבט צינורי/ לחץ וכו'. זה כבר מאוחר מידי- סקירה כזאת היתה צריכה להתבצע בשלב מוקדם יותר ע"י אדם המוכשר לכך. אתה בנק' הביקורת צריך להסתכל קודם כל על הידיים שלו. רובם המכריע של מטעני הנפץ (בין עם בתיקים או בחגורות על הגוף) מופעלים ע"י לחצן או חוט משיכה המחוברים למטען. אדם העומד בתור לנק' בידוק עם תיק כשידו האחת בתוך התיק או אדם הלבוש מעיל ארוך הניגש אליך עם ידיים בכיסים או מתחת למעיל הוא בבחינת חשוד מיידי (אני לא יודע מה הסמכויות שלך. בנתב"ג למשל אדם כזה ימצא עצמו על הריצפה עוד לפני שיבין מה קרה, ובהזדמנות אשמח לספר קצת תקריות משעשעות). דרך מצויינת למנוע עד 70% (ואני מדבר על נתון מחקרי טהור) מפיגועי ההתאבדות הוא בדרישה לגשת אל הבידוק עם ידיים גלויות ופתוחות. לצערנו בקניונים ותחנות מרכזיות הדבר לא ריאלי.
מקווה שעזרתי. הנושא האבטחתי קרוב לליבי ואשמח לעזור לך בכל שאלה שתצטרך. אם תסביר לי למה זה רלוונטי אנחה אותך לגבי שיטות להכנת מטענים.
נקודה אחרונה- אני מניח שלכל גוף נהלים משלו וחברות אבטחה יש להןחוקים משלהם, אך אולי תרצה לדעת שמחינת תו"ל בט"פ של האבטחה הממלכתית- כאשר יש אדם העונה לקריטריונים של מתאבד התגובה המיידית של מאבטח היא כדור לראש והריגה ללא אזהרה וללא פניה מוקדמת.
נערך לאחרונה ע"י J-R בתאריך 13-09-2006 בשעה 00:44.
|