06-09-2006, 10:58
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
הזכרתי את זה.
ובארה"ב גם פיטרו מורה שהדגים לתלמידיו ככה מהו חופש הביטוי.
בארה"ב מותר גם לעשות מצעד ניאו-נאצי בתוך שכונה יהודית, ולא הייתי אומר שארה"ב מעודדת ניאו-נאצים.
כיוון שאני לא במטולה, תואיל ותספר איזה נזק גרמו מהלכים כאלה לישראל, והאם, למשל, זה יותר נזק מאשר:
1. גורל צד"ל.
2. ההפצצות.
3. הפיכת רוב תושבי דר"ל לפליטים.
(לא מתווכח על הצידוק לפעולות לעיל. רק שואל האם יש איזו ראיה שנזק שנגרם, נניחף מהעניין הסמלי הזה מתקרב בכלל לנזק שנגרם מתמונה אחת של ילד מת).
בנוסף, יש לי בעייה עם כל תיזת הסמלים. התיזה הזו הניעה את צה"ל ללא מעט פעולות מיותרות במלחמה האחרונה (ראה ערך בינת-ג'בל ובכלל כל רעיון ה'פגיעה בסמלים'). הטיעון נגד הדגל פה מצד אחד מניח שללבנונים אוטומטית יש חשיבות סופר-עליונה לסמלים ולדגל שלהם - חשיבות פטישיסטית, נאמר, עד כדי קידוש הדגל - ומצד שני מניח שלישראלים לא אמורה להיות שום חשיבות כמעט לדגל. ובנוסף, ההנחה היא שאחרי לחימה שהראתה שלא מזיזים בקלות את הלבנונים עם סמלים, הדגל יעשה להם השפעה גדולה יותר מכל פצצות חה"א ביחד.
כמובן, זה לא אומר שצריך לבזבז אנרגיה על פעולות למטרת נעיצת דגל, אבל אני חושב שיש פה ניפוח גדול של השפעתן על הצד השני.
גלריית התמונות שלי
|