אז נתחיל מההתחלה התחלה
קודם כל, אתה תגויס לטירונות 02 של חודש, שתיערך בזיקים, ניצנםי או מחנה 80
יש מצב שתהיה גם בצריפין, אבל זה בעיקר למי שמשובץ בתפקיד של הדרכה, לוגיסטיקה (כולל נהגים) או חימוש
יהיו לך 2 פטורים אוטומטית בגלל האפילפסיה-7 שעות שינה מטכ"ליות במקום 6, וגם פטור משמירות. כמו כן אתה תהיה עם נשק אבל עם מחסניות ריקות (אמ-16 ארוך אלא אם כן אתה מתחת ל-1.48 מטר, לא חזורים עם הנשק הביתה מן הסתם).
טירונות שטותית של צעירות, צחוקים ובעיקר דברים מיותרים. סוגרים שבת אחת גם, אבל זה צחוקים, עליי
ועכשיו לדבר השני...
מה תוכל לעשות?
קודם כל, יש לך אפשרות לפרויקטים של עתודה. תוכל גם להיות מאותר למודיעין, בתנאי שיהיו לך נתונים טובים. אני בעצמי במודיעין, ואני יכול להגיד לך שזה חיל ממש טוב, תנאים מעולים, אנשים סבבה, יציאות טובות (יומיות לרוב, במקרה הרע חמשו"שים, ככה זה רוב התפקידים) ובשביל ג'ובניק זה אחד המקומות היותר טובים להגיע אליהם, אם לא הכי טוב!
מה עוד אפשר?
תפקידים של מחשבים-תוכל להיות בממר"ם, סלול מאוד יוקרתי בצבא של מחשבים. במסגרת המסלול הזה תוכל להיות מתכנת, מפעיל רשתות, טכנאי, ועוד...
תוכל להיות מכונאי בחיל אוויר אם זה מעניין אותך, או מכונאי טנקים/רכבים אחרים
יש גם את חיל חימוש, לוגיסיטיקה...
ולדבר אחרון-אם כדאי לעלות לפרופיל 64?
שיקול מעניין. דבר ראשון, אל תקשיב למה שכולם אומרים-אין הבדל בין פרופיל 45 ו-64 מבחינת התפקיד שיכולים להציע לך, ומי שאומר לך ש-45 פוסל קורסים הוא לא מבין! אחרת לך תסביר איך קיבלתי מצטיין קורס עם 45
שיקול שכן יכלו להשפיע הוא קורס קצינים
אמנם אפשר להיות קצין עם 45 (גם מתנדב יכול להיות קצין, ולמנתדבים אין פרופיל), אך אתה תהיה במסלול מיוחד בשם כ"מ (כושר מוגבל).
אבל אם בילבלתי אותך, אני רוצה להדגיש-אתה תהיה קצין לכל דבר, כמו כל אחד מהקצינים, פשוט במסלול קל יותר (יותר שעות שינה, פחות מאמץ פיזי, עווד...). עם פרופיל 64 אתה עשה מסלול קצונה רגיל בלי הקלות...
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול כאן (אבל בבקשה לא בפרטי), אני אענה בשמחה!
בהצלחה ואל תתייאש!
עריכה:
שלום לך אדון THENEO
קוראים לי אסף. אני בעל פרופיל 45
אני יוצא חמשו"שים. הייתה תקופה שיצאתי חודש שלם הביתה עם נשק. אני לא מכין קפה, יש לי תקפיד מאוד מעניין ונחמד עם אחלה אנשים ואני נהנה מהשירות שלי. השירות לא פשוט אבל, יש פה ושם לחץ.
אז אל תחרטט יותר מדי
בהצלחה