19-07-2006, 07:38
|
|
|
חבר מתאריך: 07.05.06
|
|
בסדר, אבל:
אני לא רואה כאן "התעקשות" או ויכוחים מיותרים עם הודעות דו"צ, וגם לא "האשמה" מרומזת או מגמה של "יעופו ראשים" כפי שהיה בעיתונות סביב הכשל המודיעיני בעניין הטיל , והשאלה למה לא הפעילו את אמצעי ההגנה.
אני כן חושב שהייתה פזיזות וטעות קשה בהודעה "אין נפגעים". זו היתה הודעה רשמית! אפשר היה לחכות איתה. אין ספק שדבר כזה פוגע באמינות. כן, גם אני מכיר את נוהל "יש נפגעים", והתרגלנו אליו כמסמל את האפשרות שיהיו חללים. אבל "אין נפגעים", למשך כשעתיים - זו אופרה אחרת.
יש לי קושי עם מה שאתה כותב שיש "הרבה סוגים" (של זילזאל). אני כן חושב שאנחנו חייבים לדעת מה ומי עומד מולנו, ו..כן, הייתי רוצה לדעת אם יש או אין בידיהם ח"וח נשק כימי/ביולוגי/"פצצה מלוכלכת" וכדומה . אנחנו לא "נתבלבל" ממה שיש במגירת הקטיושות, ו"דע את האוייב" הוא לא סיסמא ריקה מתוכן שמקומה במשרדי המודיעין, אלא גם משהוא שנכון גם לגבי האזרחים, שהם, גם הם, הלוחמים במערכה זו.
אתה שואל "מה הטעם" עם כל הספקולציות. יש טעם, ויש צורך לדבר. ולחשוב, הרי ברור שימי ה"שקט, יורים" עברו. ברור שמה שנכתב כאן לא ישפיע על מקבלי ההחלטות,אבל אני מברך על ההחלטה לתת לאנשים לדסקס, לתקן זא"ז , וללמוד - גם בעניינים שהמידע לגביהם הוא רק חלקי. אני משוכנע שגם מי שמחליטים זרוע הצבאי, פועלים ע"ס מידע חלקי. ככה זה.
אבל למרות כל הנאום הזה - עם רוח הדברים שכתבת - אני מסכים.
|