לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-06-2006, 15:42
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
המלצה חמה - "צוות איתמר" של אבנר שור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מקסימוס לאופילדיס שמתחילה ב "אם אתם מחפשים רעל על סיירת מטכ"ל"

לקרוא את התיאור שלו מה קורה פיזית לאנשים במהלך מסע 120 ק"מ ומיד לאחריו, כשהם מורידים את הנעליים והכל יבלות ודם מטפטף...חזק!

כמובן שהוא מתאר את ההווי ביחידה, תרגלים, מבצעים ושתי מלחמות אותן עבר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-06-2006, 16:58
צלמית המשתמש של רועי AZ

אגב, גם אני בהתחלה חשבתי ששנות ה 60 וה - 70 לא יעניינו
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי rafi-8 שמתחילה ב "על איזו יחידה ? סיירת מטכל?..."

אבל הם עשו אז מבצעים שגם היום אי אפשר לדבר עליהם, כגון מבצע שהם עשו עם השייטת מעבר לתעלה בנובמבר 72' ושנדפק בגלל ששני לוחמי שייטת עלו על מוקש ונפצעו קשה. כמובן אנטבה ב 76' והפשיטה על האי גרין ב 69'.

ישן 15-06-2006, 12:27
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תגובה...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Poisoned שמתחילה ב "שייטת 13"

מייק אלדר הוא אחד השקרנים הכי גדולים בצה"ל.כל מה שהוא טוען שהוא עשה בשייטת,הוא שקר אחד גדול.

הבן אדם ניסה לספר לנו סיפורי גבורה בפאנל איתו שלא היו שייכים אליו בכלל והתהלל במבצעים כאלו ואחרים שלא הוא ולא חלק ממנו עשו.

הספרים שלו אישית לדעתי לא אמינים,גרועים ויותר מכך הפכו אותו לאדם השנוא ביותר בחה"י.

מה שהוא עשה באמת הוא היה כל השירות שלו מנהג גוררת באחד מהבסיסים של חה"י.

מי שרוצה מוזמן להריץ חיפוש בגוגל תחת השם מייק אלדר ולגלות פלאי פלאים כולל המשפט שלו,הנסיון לפגוע בבטחון המדינה ועוד.

טוב אז הנה קצת מידע על הפרשה:

שנים מספריו של אלדר, "שייטת 11 - הקרב על הצל"ש" ו"דקר וסיפורה של שייטת הצוללות" ראו אור בשלהי שנת 1996 ותחילת שנת 1997 ונאסרו לפרסום לאחר הפצתם, חרף אישורם על ידי הצנזורה הצבאית. מחלקת ביטחון שדה של צה"ל, שהחלטות הצנזורה, ודברי הביקורת של אלדר לא נשאו חן בעיני מפקדיה, פתחה במערכה רבתי נגדו. העילה המשפטית למאבק הייתה הטענה כי אלדר לא העביר את ספריו לאישור ועדת השרים לפרסומים, שפעלה בכפוף להוראות סעיף 117 לחוק העונשין. כמו כן, טענו אנשי ביטחון השדה כי אלדר פרסם מידע "סודי" ועבר בכך על הוראות סעיף 113 לחוק העונשין - ריגול חמור. במסגרת המאבק נגד אלדר בוצעו שני חיפושים בביתו, הוחרמו מסמכים ומחשב, והוא נחקר במשך חודשים ארוכים. כמו כן, הוגשה נגדו תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב לקבלת פסק דין הצהרתי לפיו יש בספריו דברים שנודעו לו בתוקף תפקידו. לאחר מאבק משפטי וציבורי ממושך אושרו שני ספריו של אלדר מחדש. "דקר" אושר בכפוף לשינויים ו"שייטת 11" אושר כפי שהיה, ובו כל מה ששונה ב"דקר". העובדה כי בוצעו שינויים בספר "דקר", שהייתה אסורה לפרסום, נחשפה על ידי ראש מחלקת ביטחון שדה בעבר, אל"מ (מיל') בן-דוד, בכתבות ב"הארץ", ב"במחנה" ובאתרי אינטרנט רבים. בעקבות זאת פנה אלדר לבתי המשפט כדי לפתוח את הדלתיים בכל התיקים שנוהלו בעניינו. באחרונה, לנוכח אישור הרמטכ"ל, החליט שופט בית המשפט המחוזי, שמואל ברוך, להתיר לפרסם את מהות השינויים שבוצעו בספר. מאבקו של אלדר זכה לתמיכה של ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת, בראשותו של ח"כ מיכאל איתן, ובמסגרת זו אף שונו שני החוקים שאפשרו את המאבק נגד אלדר (תיקון 65 לחוק העונשין). כמו כן, ח"כ איתן פעל נמרצות להסרת כל איסורי הפרסום בפרשה, ובכל זה העילות לאיסור המשך הפצת הספרים, ואף חשף פרטים מביכים במליאת הכנסת ובהם העובדה כי הקלדת שמו של אלדר במנוע החיפוש "גוגל" חושף פרטים רבים אודות הפרשה. פרשת אלדר עדיין נמשכת בבתי המשפט, ונדונה בדלתיים סגורות.

מקור:ויקיפדיה.

נערך לאחרונה ע"י agent_amos בתאריך 15-06-2006 בשעה 12:40.
ישן 17-10-2006, 08:46
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי AlienwareIL שמתחילה ב "זה מייק אלדר, כותב הספר שייטת..."

כן, זה אכן מייק אלדר.

מתוך ויקיפדיה-

הסופר והמרצה, אל"מ (מיל') מיכאל (מייק) אלדר, יליד חיפה,1946, בנו של סול אדלר (ז"ל) מאנגליה ופיי קאהן מדרום אפריקה. שירת 20 שנה בחיל הים, בתפקידי פיקוד ימי ויבשתי. בשנת 1967 פיקד אלדר על ספינת משמר בכנרת ובהמשך פיקד על כל סוגי הנחתות של חיל הים, על פלגת דבורים, על פלגת שליטה ועל שתי פלגות נחתות. אלדר פרש מצה"ל לאחר מבצע "שלום הגליל" (1982) שבמהלכו פיקד על כוח הנחתות שהנחית את אוגדת הצנחנים בשפך נהר האוולי בלבנון. על מבצע זה זכתה פלגת הנחתות בצל"ש שהוענק לה, כעשר שנים לאחר הביצוע, על ידי מפקד חיל הים, אלוף עמי איילון. אלדר השתחרר מצה"ל בשנת 1985, ניהל חברה לתרגום סרטים ואחר כך פנה לפוליטיקה, מונה למנהל הארגוני של מפלגת "שינוי" והיה אף מועמד לכנסת מטעמה. אלדר סיים תואר ראשון בהיסטוריה, תואר שני במדעי המדינה והנו בוגר המכללה לביטחון לאומי. הוא מרצה על נושאים שונים וכדובר אנגלית מבית אף ייצג את מדינת ישראל בשליחויות רבות לחו"ל מטעם ארגונים יהודיים וממשלתיים. אלדר פרסם שלושה ספרי ילדים במהלך שירותו הצבאי ועוד עשרה ספרים לאחר שחרורו מצה"ל.

ישן 24-10-2006, 23:08
  מייק אלדר מייק אלדר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.04
אני חייל פשוט
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי SURF-DUDE שמתחילה ב "אם אפשר"

זהו ביקורי האחרון בפורום הזה, אליו הגעתי רק כיוון שמנוע החיפוש "גוגל, העלה אותו, עת חיפשתי דברים שפורסמו אודותיי, כדי להציגם בפני בית משפט שעסק בהסרת איסורי פרסום בתיקי בית משפט שעסקו בענייני.
לצערי, רמת חלק מהדברים באשכול הזה ירודה מאד. חרף הרמה, החלטתי שראוי להגיב על דברי האיוולת של זה המכנה עצמו "הסוכן עמוס" אך דומה כי יש שלא הבינו מה כתבתי.
כתבתי, ואני כותב זאת שוב, למען אלו שכנראה אינם יודעים לקרוא - לא שירתתי ב"שייטת 13" ומעולם לא טענתי כאילו שירתתי שם. כל הטוען אחרת הוזה דברים מדמיונו הפרוע. ויותר - מעולם לא השתתפתי בפורום כלשהו שבו הצגתי עצמי ככזה. אני מאד גאה על שירותי ביחידות של חיילים "פשוטים" וכזה הייתי גם אני - חייל פשוט. (ראו ספרי "שייטת 11 - הקרב על הצל"ש).
ובאשר להליכים המשפטיים שגאוני הביטחון הפעילו נגדי - וכשלו. ספריי יצאו לאור, איש לא העמיד אותי לדין והתיקים העוסקים בענייני אינם חסויים עוד. רק באחרונה קבע בית משפט בעניין זה כי עמדת המדינה היתה "סיסמאות וכותרות" בלבד - ודי בכך!
ולגבי ספריי - ארבעת ספריי על חיל הים נכתבו לאחר תחקיר ממושך שכלל מאות ראיונות עם לוחמים, חיילים ומפקדים ותוך שימוש בארכיון חיל הים וארכיון צה"ל. לפיכך, אם יש בהם "דברי שקר", כטענת "הסוכן עמוס" (כנראה נער שטרם התבגר...) אזי דומה כי כל הכתוב בארכיונים דנן, וכל שנאמר לי על ידי המרואיינים היה "דבר שקר" - ולא כך!
אני מקדיש כאן מעט מזמני לא עבור "הסוכן עמוס" אלא עבור אחרים, שיקראו, ויפנימו שיש גבול לכתיבת דברי איוולת באינטרנט, וכמובן, תחת שמות בדויים, כגרועים שבפחדנים.
אני לעומתם, מופיע תמיד בשמי המלא ואיני מסתתר.
אני שב על המלצתי - אם מישהו מחפש מידע על שירותי, על הצלחותיי כמו על כשלונותיי, על הצלחות חיל הים, כמו על כשלונותיו, מוזמן לקרוא את ספרי "שייטת 11 - הקרב על הצל"ש".
מיכאל (מייק) אלדר.
ישן 25-10-2006, 12:31

שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תכנה גאון את מי שאתה רוצה,את נימת הזלזול שלך אני לא מקבל.
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי מייק אלדר שמתחילה ב "קשקוש רבתי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מייק אלדר
חיפוש שגרתי העלה את דבריו של אחד מגאוני הדור, שכמובן מסתתר תחת שם בדוי, המכנה אותי "גדול השקרנים". והנה, חרף דבריו, מעולם לא שירתתי ב"שייטת 13" ומעולם לא השתתפתי בפנל כלשהו שבו סיפרתי אודות מעשיי שם. לדברי ה"גאון" דנן, כל שירותי בחיל הים, עד דרגת אלוף משנה, עבר עלי כנהג גוררת - נו....
מי שירצה לדעת אודות שירותי ימצא תיאור מפורט בספר "שייטת 11 - הקרב על הצל"ש".
ומנגד - מפנה ה"גאון" דנן את הגולשים לכל מה שאפשר למצוא בענייני דרך מנוע החיפוש "גוגל" - ושם התמונה אחרת. דומה כי מי שכתב כאן אינו יודע מה הוא רוצה מעצמו. לשמחתי, עשרות אלפי רוכשי ספריי הצביעו אחרת - ודי לי בכך.

בתור קורא וכותב יש לי הזכות להביע את דעתי,צר לי אם היא פגעה בך,בקרוב יוסרו התגובות הפוגעניות,את מה שאני יודע עליך מאנשים בכירים אשאיר לעצמי-מבחינתי הסתיים הדיון וה"איוולת",יותר מזה מה שאני חושב על הספרים שלך הובא כאן בפומבי וצר לי אם זה גרם לך להרגיש אי נוחות.אני יודע טוב מאוד מה אני רוצה מעצמי,אני לא נכנס לוויכוח כי אותו אפשר להמשיך על פרטי ואין לי בעיה להתווכח על כל נושא שבעולם.מכרת עשרות אלפי ספרים ואני שמח שאתה מרוצה תצליח בהמשך הדרך וכל טוב שיהיה לך!.

ישן 25-10-2006, 17:44
  HU99 HU99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.05
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "תכנה גאון את מי שאתה רוצה,את נימת הזלזול שלך אני לא מקבל."

1."בתור קורא וכותב יש לי הזכות להביע את דעתי"
בוא אני אתן לך תזכורת קלה על מה שכתבת:

"מייק אלדר הוא אחד השקרנים הכי גדולים בצה"ל.כל מה שהוא טוען שהוא עשה בשייטת,הוא שקר אחד גדול.

הבן אדם ניסה לספר לנו סיפורי גבורה בפאנל איתו שלא היו שייכים אליו בכלל והתהלל במבצעים כאלו ואחרים שלא הוא ולא חלק ממנו עשו.

הספרים שלו אישית לדעתי לא אמינים,גרועים ויותר מכך הפכו אותו לאדם השנוא ביותר בחה"י.

מי שרוצה מוזמן להריץ חיפוש בגוגל תחת השם מייק אלדר ולגלות פלאי פלאים כולל המשפט שלו,הנסיון לפגוע בבטחון המדינה ועוד."

בצורה כזאת אין לך שום זכות להביע את דעתך. זה נמוך, מגעיל, ברברי וילדותי. בתור קורא וכותב היית צריך להחסם לפרק זמן ולצפות לתביעה ממחבר הספר.

2.אל תנסה להשמע חכם ולדבר בשפה גבוהה מול סופר ובן-אדם קצת יותר מבוגר ממך. זה לא מפחיד אותו. כשאתה מדבר ככה אל חברי הפורום שרובם ילדים בתיכון - בכיף שלך. אבל לדבר ככה אל בן אדם מבוגר שלא עשה לך דבר - זו חוצפה וזו בושה.
ישן 17-10-2006, 10:56
  Sycofat Sycofat אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.05
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "תגובה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי agent_amos
מייק אלדר הוא אחד השקרנים הכי גדולים בצה"ל.כל מה שהוא טוען שהוא עשה בשייטת,הוא שקר אחד גדול.

מי שרוצה מוזמן להריץ חיפוש בגוגל תחת השם מייק אלדר ולגלות פלאי פלאים כולל המשפט שלו,הנסיון לפגוע בבטחון המדינה ועוד.

לא הייתי ממהר לכתוב מה שאתה כותב. גם מכיוון שאתה לא באמת בקיא בפרשה, גם מכיוון שאין זה תפקידך לשפוט, וגם מכיוון שאתה יכול לחטוף תביעת דיבה רצינית מהאדם אותו אתה מתאר כך. תן לבית המשפט לפסוק.
ישן 25-10-2006, 21:00
  מייק אלדר מייק אלדר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.04
הבדל בין עובדה לדעה
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Sycofat שמתחילה ב "[QUOTE=agent_amos]מייק אלדר..."

ושוב הופנתה תשומת לבי לאשכול הזה ולתגובת "אמיץ הלב" המכנה עצמו "הסוכן עמוס". היו שהעירו על דבריך ועל תגובתך הלא נבונה, אך ראוי שתלמד כמה דברים על צניעות ועל כבוד לאחרים ועל ההבדל בין דעה לעובדה. ברי כי לכל אחד הזכות ל"דעה" אך לאיש אין זכות לעוות, לסלף עובדות או להמציאן יש מאין ומי שנוהג כך, אינו ראוי אלא לזלזול.
לו לקחתי את "הסוכן עמוס" ברצינות הייתי מאתר מיהו ומגיש נגדו תביעת דיבה כפי שעשיתי בזמנו לדובר צה"ל. הבאתי אותו לבית משפט והוא התנצל! עם זאת, מאחר ואיני לוקח ברצינות כל דבר איוולת, ובוודאי ממי שטוען שכל שירותי הייתי "נהג גוררת", איני מאבד ולו שניית שינה על דבריו.
דרך אגב - בתחילת דרכי הייתי נער סיפון, ועוזר טבח, ואפילו נהגתי גוררת, ואני מאד גאה על שמקצועות אלה הובילוני למקומי דהיום.
לא "הסוכן עמוס"! לא פגעת בי! לו קראת את ספריי, או עקבת אחר מאבקי, היית מגלה שהשמצותיך "קטנות" לעומת מה שנציגי הממסד מסוגלים לעשות. פגעת רק בשותפיך לפורום שרובם רציניים ובוגרים ממך. פגעת גם בעובדות ובאמת לאשורה, אך דומה כי אינך מבין מהות המלים הללו.
אין בכוונתי להמשיך ולשחת זמני עליך, יש לי בחיי דברים חשובים בהרבה . אם כבר אתה צריך להתנצל אזי עשה זאת בפני חבריך לפורום, על שהורדת את הרמה, ובפני הלוחמים שהתראיינו לספריי - ולטענתך פשוט שיקרו!
מיכאל (מייק) אלדר
ישן 25-10-2006, 14:57
צלמית המשתמש של רועי AZ

....
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי born2run שמתחילה ב "Saycofat אתה צודק ב100 אחוז."

אבי דהן כיום מג"ד 931 בנח"ל, גדל בחטיבה ועבר את רוב תפקידי הפיקוד בה... במקביל אליו גדל סא"ל רן כהנא שהיה מג"ד 932, מ"פ עורב בעת פיצוץ הבופור, הוא נפגע בשמיעתו מאותו פיצוץ של מוצב סמוך, כיום כהנא משמש כסמח"ט הנח"ל.

ישן 25-10-2006, 23:24
  J-R J-R אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
אם אפשר להוסיף המלצה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מקסימוס לאופילדיס שמתחילה ב "אם אתם מחפשים רעל על סיירת מטכ"ל"

קודם הבהרה קטנה אך עקרונית - אינני חובב של ספרי צבא ומעדיף רומנים וספרות אמיתית על ספרי ביטחון, וממליץ מאוד גם לכם להשקיע את זמנכם בקריאת ספרות אמיתית במקום הספרים שצויינו כאן (כגון "סיירת מטכ"ל" או "שייטת13"). אלה כמובן רק דעתי וטעמי האישיים אך רציתי לנצל במה זאת להביעם.

ולמרות זאת, בשבוע האחרון חרגתי ממנהגי בעקבות המלצת חבר וקראת את "צוות איתמר" שעליו המליץ פה רועי AZ. קראתי אותו גם כי בנו של איתמר סלע למד איתי בשכבה והדבר יצר מן הסתם סקרנות מסויימת.

אני ממליץ על הספר, שאני, ששירתתי כ 30 שנים אחרי המחבר וצוותו, יכולתי להתחבר עמוקות לרבות מהחוויות והזכרונות שהוא מתאר. אבנר שור מתאר בשפה ציורית ויפה את המסע הדי מוזר שעבר עליו ועל חבריו מיום גיוסם, ועושה זאת (לטעמי) בצורה מדוייקת, ומבלי להתעכב על פרטים טכניים וצבאיים אך תוך הקפדה על הפרטים הרגשיים והחווייתים של השירות. אני חייב להודות שהפרק הראשון ("הליכה ליחידה") הזכיר לי כ"כ את השלב ההוא (30 שנה אחרי) שעצרתי את הקריאה לכמה רגעים רק בשביל לחזור להתחלה ולקרוא אותו שוב. הלוואי והייתי יכול לתאר כ"כ במדוייק במילים איך נראים הדברים מגוף ראשון כמו שמצליח אבנר שור.

בקיצור- ספר מומלץ בהחלט.

ישן 26-10-2006, 04:44

אל"מ מייק אלדר וחברי פורום מו"ס היקרים,

ברצוני להביע צער על שרשרת האירועים האחרונים שבהם היו שותפים אנוכי,אל"מ מייק אלדר וכמה מגולשי מו"ס.
אין לי ולא הייתה לי כל כוונה לפגוע באל"מ מייק אלדר,בפועלו,ספריו וכיוצ"ב-דבריי נאמרו מתוך נחפזות לצערי הרב ולא הייתה אפשרות לערוך את הדברים למתאימים לרוח הפורום .אני מצר על כל פגיעה בשמו של אל"מ מייק אלדר או אחד מחברי הפורום.
"שומר פיו לשונו שומר מצרות נפשו"-הפעם לצערי זה לא קרה והייתה התפרצות של דברים,אני מודה שיכלתי לטעון את הדברים בצורה עדינה יותר.אין התגובות למעלה משקפות את דעתי הכללית כרגע ומעתה,לאחר בירור מעט יותר עמוק שערכתי הגעתי למסקנה שלא כך אלו פני הדברים ולצערי הרב נחפזתי להסיק מסקנות נחרצות מדי.
בדבריי אלה אני מבקש ראשית את מחילתו של אל"מ מייק אלדר בשל הפגיעה בכבודו,ומחברי פורום מו"ס בשל הפגיעה ברמת הפורום.צר לי שעלינו להגיע למצבים וסיטואציות מן הסוג הזה.
אני מצר על כך שדברים יצאו מהקשרם המקורי.

אני מאחל לאל"מ מייק אלדר המשך עשייה פוריה ולחברי הפורום כל טוב!.

בברכה,
Agent_Amos

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:38

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר