בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yytg שמתחילה ב "עברית ב freehand ובphotoshop"
תשובה מחולקת ל-2
1.לקנות... לשתי התוכנות יש גירסאות עם תמיכה עברית.
פוטושופ- http://www.karatsoft.co.il/site/DLs...op%20CS&Plat=PC
פריהנד- http://www.quicksoft.co.il/frames.asp?b0
2. פוטושופ עם עברית (photoshop cs ME) ניתן להוריד דמו מאתר קרטסופט או מאי מיול.
פריהנד כותבת ג'יבריש במקום עברית. ניתן לשנות זאת ע"י שינוי קטן ברג'יסטרי ואז פריהנד קולטת חלק קטן מהפונטים בעברית או שאפשר להיעזר בפונטים הפוכים שנקראים mfx ופריהנד אכן קולטת אותם מצוין.
אם יש לך את התוכנות ללא העברית נסה את השינוי הבא :
הפעיל regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Nls\CodePage
Value name: 1252
Value data: c_1255.nls
הפעל מחדש את המחשב.
(הקרדיט מגיע למישהו מהפורום הזה...)
אתה יכול לנסות בכל תוכנה של יצירת פונטים כמו Fontographe ליצור פונטים הפוכים. פשוט תהפוך את האותיות ( תמונת מראה). או לקחת קובץ של פונט mfx לפתוח אותו בתוכנת יצירת פונטים לשמור בשם אחר ולבנות פונט אחר. אישית- די הסתבכתי כשניסיתי לעשות את זה ובסופו של דבר השתמשתי בפונטים mfx שקיבלתי מהעבודה והורדתי גם מאי מיול ( כיוון שלא מצאתי חינמייים באינטרנט).
אתה יכול גם להוסיף את הטקסט בפוטושופ או בקורל דרו או ב-illustrator (השניים האחרונים תומכים בקובץ ווקטורי כך שתוכל להמשיך לעבוד עליהם ללא המרה לפיקסלים).
מקווה שעזרתי.
" תביא לי איזה קישור לתוכנה שמייצרת פונטים"
ככה פונים לחברים קרובים או למלצר. בפורום מומלץ בחום לפנות בנימה קצת פחות תובענית.
בתודה מראש
ספיר - שאוהבת שמעריכים את תרומתה ועזרתה בפורום . OFF
בכלל... אולי זה המקום לבקש שאחרי שעונים , זה מאוד 'נחמד' ורצוי להודות. אני לא בקטע של שיעור ב'נימוסים והליכות' אבל זה צריך להיות must.
מקווה שלא עיצבנתי אף אחד.
גם לי יש את אותה הבעיה הפריהנד שלי באנגלית למרות שהורדתי פונטים בעברית
כנראה הוא לא תומך בעברית - ומה זה "regedit" איך אני מפעילה אותו?
אני חדשה בתחום הזה ואשמח אם תסבירו לי את זה באופן פשוט יותר
תודה
יפית
את יכולה גם להפעיל את פריהנד כפי שאפרים הציע:
" להפעיל את התוכנה במצב של compatibility mode, מותאם ל-windows 98/windows ME (מקש ימני על קיצור הדרך לתוכנה ב- start-programs-macromedia , ובחירה בלשונית compatibility )."
למרות שאני אישית לא ממליצה על השינוי שהציע אפרים כי הוא יוצר בעיות ב-export ל -eps
שלום לך saphir, נסיתי לבצע את מה שהצעת ולא מצאתי את התקיה 1252 - זה לא הופיע בצד השמאלי של הדף. לעומת זאת ביצעתי חיפוש במחשב ל c_1255.nls ומצאתי אותו, השאלה אם הוא מופיע במחשב - זה אומר שלא צריך לבצע את הפעולה שציינת?
בתודה
alex
זה מופיע בצד ימין. איפה שהוא בתגובה למישהי אחרת צרפתי תמונת מסך של הרג'יסרי .
yytg שם קישור בשרשור הזה בסוף שעושה את השינוי באופן אוטומטי. כך שאתה לא צריך בכלל לפתוח את הרג'יסרי.
אם יש לך בעיות אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי או באיסיקיו...פרטים בפרופיל.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yytg שמתחילה ב "עברית ב freehand ובphotoshop"
להפעיל את התוכנה במצב של compatibility mode, מותאם ל-windows 98/windows ME (מקש ימני על קיצור הדרך לתוכנה ב- start-programs-macromedia , ובחירה בלשונית compatibility ).
הכל תקין . אני עובדת עליו מאתמול בערב וסופסוף יש לי המון פונטים בעברית שהתוכנה לא קלטה אותם קודם. כמובן שעדיין העברית נכתבת הפוך אבל אני פשוט מסמנת את השורה ונעזרת ב"הפוך על הפוך" כדי להפוך בחזרה.
נ.ב אני לא יודעת אם הפתרון הזה עובד לללא השינוי ב-registery כיוון שכבר שיניתי שם.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי asafel שמתחילה ב "[QUOTE=אפרים]עובד גם עובד,..."
הפוך על הפוך- היא תוכנה חינמית וקלה- להפוך מעברית לאנגלית וגם להפוך מעברית לעברית ברוורס יעני ב-freehand כשאתה כותב "שלום" זה יוצא- "םולש" ואז אתה פשוט לוחץ במקלדת על F6 (לאחר שהתוכנה מותקנת) וזה הופך לך ל-"שלום".
דרך אגב- אני לא ממליצה לעבוד עם freehand במצב של compatibility mode- אומנם יש פתאום את כל הפונטים ואפשר להשתמש בהם- אך לא ניתן לייצא בפורמט EPS או העתק-הדבק לפוטושופ.
אני חושבת שהיה עדיף כבר לפתוח אשכול חדש, אבל זה כבר השיקול שלך.
ואני לא יכולה לעזור לך לגבי השאלה... תצטרכי לחכות שספיר תהיה כאן (או מישהו שמבין בבעיה הזו)
נערך לאחרונה ע"י Samantha בתאריך 04-01-2009 בשעה 01:12.
שלום לכם
אני חדש בפורום זה ואשמח לקבל עזרה בהתקנת הגופנים.
העתקתי את גופני mfx ואחרים למדור Fontsבספריית Windows (גירסת XP) אבל פריהנד MX לא מזהה אותם (הפעלה במצב Compatibility) כל גופני גוטמן למשל, כן מזוהים כעת.
שלום,
עשיתי את הפעולה שאמרת לאחד הגולשים- שתוריד את הקישור למחשב שלה, ותלחץ עליו פעמיים וכך יתקבלו אצלה חלק מהפונטים בעברית בפריהנד, ואני בבעיה!
עשיתי את זה, ורק2-5 פונטים התווספו לי, ולעומת זאת, עכשיו הפריהנד לא מזהה לי את הפונטים ההפוכים! ושלחתי גרפיקה למשהו שביקש ממני עם אחד הפונטים שעכשיו השתבשו לי, ואין לי אותם!! איך אני מבטלת את זה??? מה אני עושה???
שלום,
קראתי את התשובות הקודמות, וניסיתי להפעיל את הרג'דיט. הפונטים מסרבים לעבוד. אני זקוקה לפונט בסיסי כמו אריאל או דויד וכו' שיעבדו בעברית. דויד כלל לא מופיע ואריאל מופיע אבל לא בתצורה שלו.
אשמח אם תוכלו לעזור לי
תודה
נערך לאחרונה ע"י Suspere בתאריך 10-07-2006 בשעה 19:42.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Suspere שמתחילה ב "עזרה עם עברית בפרי הנד 10 בפי.סי xp"
אחרי 2 נסיונות, הרג'דיט עבד. פונט אריאל עובד. אולם פונט דויד (הפונט שאני זקוקה לו מאוד) לא נמצא ברשימת הפונטים בפרי-הנד. הוא קיים בתיקיית הפונטים הכללית במחשב. מופיע בתוכנת וורד. והשאלה היא
איך עוזרים לו להכנס לרשימת הפונטים בפרי-הנד והוא יהיה שימושי.
תודה
אפשרי רק בלהפעיל את התוכנה במצב של compatibility mode.
או ליצור את הפונט כ-mfx ז"א אותיות הפוכות. בשביל זה צריך תוכנה שבונים עימה פונטים והרבה סבלנות. עשיתי את זה עם Times new roman וזה עובד.
עוד 2 אפשרויות:
1. להכניס את המלל בפוטושופ...אם זה אפשרי.
2. לעבור לתוכנת Illustrator שהיא המקבילה של פריהנד, כבדה כמו הפוטושופ וצריך להתרגל אליה כי היא שונה מהפריהנד (שתומכת בפונטים העבריים כמו פוטושופ).
וכמובן.. שכחתי לציין : לקנות את התוכנה בארץ עם פלאג ( גם אופציה )
נערך לאחרונה ע"י saphire בתאריך 11-07-2006 בשעה 19:29.
מההודעה של אפרים:
מקש ימני על קיצור הדרך לתוכנה ב- start-programs-macromedia , ובחירה בלשונית
compatibility
מותאם ל-windows 98/windows ME
(אני מזהירה- יש בעיה בייצוא הקבצים)
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי saphire שמתחילה ב "מההודעה של אפרים:
מקש ימני על..."
הי ספיר
תודה על הנכונות והרצון, אני מאוד מעריכה את זה.
אולם היאוש מתחיל לקונן....
יש לי XP
ויש לי פחד מבעיות ביצוא.
העבודה שלי היא חלק מעבודת ספר גדולה
חלקי הוא קטן. וממש לא מתאים שלא אוכל לתת את חלקי.
אני חדשה בפורום, ואתם פשוט מדהימים בעזרה שלכם אחד לשני. בקיצור יש לי אותה בעיה וניסיתי את כל מה שאמרתם+ התקנה של הפור על הפוך שכל אחד חייב אותה היא פשוט מדהימה.
הבעיה שנתקלתי בה אח"כ היא שהתקנתי לתיקיית הפונטים בc פונטים של x וראיתי אותם בכל התוכנות חוץ מפריהנד 10!! מישהו יוכל לומר לי למה זה קורה ולהיכן נעלמו הפונטים שהתקנתי? יש לי xp .אשמח לשמוע כל עיצה. אתם פשוט מדהימים. הרבה תודה
לספיר שלום,
כבר התקנתי בעבר2 פונטים x והכל הלך מצוין, אני רואה את הפונטים האלה בפריהנד. השאלה שלי, למה כעת למרות שהתקנתי באותה צורה כמות גדולה יותר של פונטים אני לא רואה אותם בגלילה של הפונטים כשאני פותחת את פריהנד.
מקווה שהפעם תביני יותר את שאלתי. תודה מראש