31-05-2006, 14:04
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
אם אני לא טועה, אתה אמור להכיר טוב טוב את רמת ההסוואה שניתן להגיע אליה בכל שטח, ושטח חולי לא שונה. בהתחשב שמדובר בלילה ואם אלו מארבי 12 - אני ממש לא מתפלא עם עלו עליהם - תזכור שאין לפלסתינאים יכולת ראיית לילה מפותחת, ובטח שלא לחוליות האלה. אני האמת לא אתפלא אם, כמיטב המסורת, זיהו אותם מאיזה 300-400 מטר, ובמקום להכווין חמ"מ (לא מחייב אוירי), חיכו שהם יסגרו לטווח של 20-30 מטר.... אתה יודע מה? אפילו אם הורידו אותם עם צלפים בטווח ארוך, עדיין עדיף חמ"מ.
בנוגע לתצפית - אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל השטח מאופיין בהמון דיונות. טווח התצפית הוא קצר, ומחייב העמדה של עמדות לאורך הצמות. תוסיף לזה את הקרבה היחסית של השטח המיושב - בצילומים נראו חממות ומספר בתים לא רחוק וזה כבר מגביל את יכולת סגירת האש, אם מדובר בתצפית מרחוק.
דבר אחרון - החבר'ה האלה כבר מזהים מזל"טים בגבהים גבוהים מאוד - שימוש במסוק - מעבר לעלות הכספית ויכולת הכיסוי - פשוט ירתיע יציאת מחסלים בגזרה מסויימת, אבל לא יביא את האפקט הרצוי. הצפלינים הם צעד בכיוון הנכון, אבל צריך יותר לכיסוי אופטימלי. מעבר לכך, אנחנו לא יודעים מהו המיקום המדוייק של אתר השיגור, והאם הוא חופף לכיסוי התצפית הקיים. יכול להיות שהכוח נשלח בשביל לכסות שטחים מתים.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|