26-05-2006, 20:27
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
תפקידה של מדינה הוא ג-ם המיקרו (אתה יודע, שאנשים לא ימותו כאילו?...)
מה גם שכאן זה בכלל לא המיקרו - אלא המאקרו. נבטל מספיק פרוייקטים חסרי ערך מעשי מבחינה
ציבורית (אללה ישמור אותנו אם במאי יצטרך לגייס כסף בעצמו לפרוייקט החדש שלו, נכון?...), ויהיה
כסף לדברים "קטנים" אחרים...
המדינה מחזיקה צבא בעיקר בשביל להציל את הבודדים (את ה"הרבה בודדים"...), ועל כן הדוגמא שלך כמובן לא מתאימה לתזה שהצגת (אדרבא, לשיטתך יש לבטל את הצבא, במתכונתו הנוכחית
שעושה תמיד מאמצים לא לאבד אף חייל, למרות ש"זה לא כלכלי" ושזה "מיקרו" מדי...).
אתה מסרב לענות לעובדה שאני התייחסתי לכך שכל זמן ש-י-ש סעיפים מיותרים, לא ייתכן שיגידו
לאנשים ש"אין כסף כדי שיחיו", ומחליף אותה במשחקי האינקובטורים (שכמובן לא העליתי על הדעת
לגעת בתקצובם).
אז אקבל מדינה עם תוחלת חיים של 85 שנה, שיש בה ספורט עממי (כמו שיש בכל שכונה), שיש
בה אמנות (שנוצרת כתחביב, ולא בתור איזו הונאה מטופשת של "יוצרי אבסטרקט גאוניים" שיודעים
לרתך שתי גרוטאות מתכת, ולקבל רבבות דולרים מהמדינה בתמורה לכך...), שיש בה מתנ"סים
(שכאמור, איש לא דיבר על לגעת במה שמוקדש לחינוך - שכן אתה זה שקישר את המתנ"סים
לאיבגי).
הקולנוע העילג שנוצר בה, יהיה לא יותר גרוע מזה הקודם (רק שהפעם הוא לא יעשה סרטים על
הכיבוש, אלא כאלה שאנשים אשכרה רוצים לראות...), התאורנים שלה (שהרוויחו שני גרוש קודם)
יעבדו בעבודה אחרת, שכן אלה בין כה לא עובדים בזה במשרה מלאה גם היום).
הטיפול בחולים יהיה זהה לזה שקיים כיום (שכן חסכנו את הכסף שבוזבז על האיבגים...), ועל כן
תיאורי פצעי הלחץ, שקול לתיאורי משה גרוס וחיל השקנאים, וכך גם שאר הדברים שהפלגת
בתיאורם סוחט הדמעות.
בקיצור, המדינה שתיארת ל-א תהיה המדינה שאני תיארתי. במדינה שלי יחיו יותר, יהיו בריאים
יותר - אבל למרבה הצער, תעשיית הכלום (קולנוע, ספורט ואמנות) תהיה מצומצמת יותר (לפחות
זו שמכריחים את הציבור לממן). האנשים במדינה זו היו רוצים לבכות על הטרגדיה, אבל אבא שלהם כעת חוגג את יום הולדתו ה70, כשמצבו הגופני טוב - אחרי שניצל 25 שנים קודם לכן
ממחלת הסרטן, תודות לתרופה חדשה שקיבל, אחרי "תרופה מאריכת חיים" שסייעה להחזיק
מעמד עד לתרופה הזו. ילדיו גם יכולים להרשות לעצמם לממן חופשה משפחתית גדולה, שכן
הטיפול מומן מכספי ביטוח הבריאות הממלכתי של האב, שכל חייו שילם עבור ביטוח משלים. אני
חושב שהם ילמדו לחיות עם העדר סרטי הכיבוש, ועם העובדה שנבחרת הג'ודו באולימפיאדה
תהיה מעט מצומצמת יותר...
|