צנחן1, זה נורא מצחיק- אני מסכים כמעט עם כל מילה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
לוחם חופש בוגר לבנון,
כיוון שאתה מגדיר את עצמך שמאלני רדיקאלי, פציפיסט ושונא מלחמות, אני מניח שנקודת המבט שלנו "מעט" שונה. ובכל זאת, אני התגייסתי לצבא במטרה להיות הכי קרבי שאפשר, לתת מקסימום לטובת הגנת המדינה והעם, שלא על מנת לקבל תמורה. אני יודע שזה נשמע פלצני ... אבל הייתי צעיר ופטריוט (היום נשארתי רק פטריוט).
|
>> כמוני כמוך, מקווה שאני עדיין צעיר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
תקופת לבנון הייתה מיצוי כל האימונים שלנו, כל מה שלמדנו והתכוננו לקראתו. לבנון היתה מקום שראית את האויב בצורה מוגדרת, ראית מה הוא יכול לבצע אם לא תהיה שם ע"מ לעצור אותו, וכשהייתי במוצב חודר והסתכלתי דרומה ראיתי את האורות המנצנצים של ישובינו ואמרתי לעצמי שבזכותי ובזכות חברי הם יכולים לישון בשקט. כן, לבנון זכורה לי כתקופה יפה, תקופה רוויה במאמץ ודם, אבל בגלל זה בחרתי להיות לוחם בצה"ל, צבא ההגנה לישראל, ע"מ שמי שיפגע יהיה אני ולא הילד שישן במיטתו במטולה או במנרה.
|
>> אני איתך. תפקידנו כלוחמים לחצוץ בין האויב ובין העורף. רק שיש אצלי דיסוננס רציני בין "תקופה יפה" ובין "רוויה בדם".
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
בתקופתי לא היו 4 אמהות, לא היה ראש ממשלה שחצן שהצהיר שבעוד שנה אנחנו יוצאים ולכן כל הרוג מעכשיו ועד לעוד שנה הוא בעצם הרוג שנופל על מזבח הקריירה של הרמטכ"ל המעוטר לשעבר, עשינו את מה שחשבנו שחשוב לעשות, אין לי טראומות ואין לי חרטות, ואני לא מדחיק ... להפך אני מחצין.
|
>> גם בתקופתי לא היו 4, ולא היה השחצן ההוא (שאני מברך אותו על חוכמתו ואומץ ליבו להוציא אותנו משם). בניגוד אליך יש לי שריטה שעומקה אינו ברור דיו.
>> למה אתה טוען שההרוגים מאז שברק היה רוה"מ נפלו "על מזבח הקריירה"? מה עם אלה שנהרגו שם שנה ושנתיים קודם- האם למותם היה טעם מבצעי, לאומי, אחר? האם באמת הגנו על יישובי הצפון? אנחנו רוצים להאמין שכן. אנחנו רוצים להאמין שלא היינו שם לשוא. זו שאלה צבאית נטו, והתשובות עליה חלוקות, בעיקר ממניעים פוליטיים.
>> אני חושב שמלחמות הן בדרך כלל תוצאה של מהלכים פוליטיים, ולכן לפיונים ולאזרחים משווקים את "הגנת המולדת", כשבעצם יש אינטרסים אחרים (במקרה הטוב קבעון וטמטום) מאחורי המאבקים העקובים מדים. ממליץ לך לקרוא את "שלום ולא להתראות" של רוברט גרייבס על מלחה"ע הראשונה בענין זה- בפרט את הפרק על האמהות האנגליות המוקיעות כל התנגדות למלחמה.
>> אפילו קלאוזביץ' מגדיר מלחמה כ-"המשכה של הדיפלומטיה בדרכים אחרות".
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
השרות בשטחים הוא דבר אחר, ואני אגב בוגר האינתיפדה הראשונה, את המלחמה הנוכחית כבר עשיתי כמילואימניק ותיק, שרתתי ביחידה שמיקומה היה ברצועת עזה, ואין לי בעיות עם שרותי בזמן האינטיפדה הראשונה (וגם כאן אני לא מדחיק). הבעיה שלי אינה עם תקופת הלוחמה, ואינה עם הצורך להרוג או למות למען יחיו אחרים, הבעיה שלי היא עם הפוליטיקאים שלא מצליחים להוציא את האצבע מהישבן ולפתור את הבעיות שהישיבה בשטחים הולידה - אם אפשר להקים מחסום מוסדר והומני (בהנחה שאין ברירה וחייבים להקים מחסום) אז למה להקים אותו באיחור של שנים ולתת לי ולחברי לעמוד עם כמה בטונדות ובזנטים ולהתמודד עם ילדים ונשים ? למה אפשר היום להקים מחסומים עם מתחמי המתנה מוצלים ושירותים, מגנומטרים ועמדות בידוק מסודרות ואי אפשר היה לעשות זאת כבר מזמן. את התשובות אני יודע, וזה מה שמפריע לי.
|
>> מסכים איתך במאת האחוזים. ולמה בסוף סמי וסחבק צריכים לירות בפנסים הצהובים שמעל המחסום כדי שלא יהיו מטרות מוארות היטב בלילה? התשובה פשוטה- כי עד שלא שוחטים מחסום שלם, אף גנרל לא מזיז את הישבן שלו. כי לא חושבים. כי החשיבה המבצעית נעצרת ברמת המג"ד (לפעמים יש תקלות במערכת ודרגים גבוהים יותר מפעילים שיקול דעת מבצעי של ממש).
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
אני יודע שיש אנשים שבנויים אחרת, אבל אצלי הבעיה אינה המלחמה, הבעיה היא השגרה והמצב המחורבן שבא אחרי שוך הקרבות, כאשר אתה נותר בתוך מתחם שאומרים לך שהוא הקו האחרון וחייבים להגן, ופתאום אחרי זמן לא רב מתברר שהכל בבל"ת ובעצם זה לא כל כך חשוב, וחברים שלי מתו סתם.
|
>> אוקיי, אז הדיון מתמצה לשאלה "האם הרוגי לבנון מתו סתם או שרק באינתיפדה2 מתו סתם?"
ואני בסופו של יום טוען, שכל לוחם שנהרג הוא קדוש וגיבור והמוות שלו הוא לא סתם, כי הוא אדם שויתר על היקר מכל למען המדינה- וזו הקרבה ודוגמא ומופת לדבקות בערכים. אבל זה ברמת הלוחם והמשפחה ובית הספר.
השאלה היא ברמה המערכתית- עד כמה התאמצו המדינה והמערכת הצבאית על מנת למנוע את מותו, ונדמה לי ששננינו נסכים שהפוליטיקאים וגם הדרג הצבאי עושים הרבה פעמים מעט מדי, מאוחר מדי, מסורבל מדי, בכל הרמות, ואז אנשים מתים סתם.
נערך לאחרונה ע"י freedom_fighter בתאריך 18-05-2006 בשעה 21:03.
|