05-05-2006, 20:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אני זוכר את האירוע הזה - אין ספק שיש כבוד, תותחנים ירו הרבה בארוע הזה.
בקשר לעמדות - להכניס סוללה לחליפיות זה לא בעיה מבחינה לוגיסטית, יש פקודה מוכנה מראש, כל הלוגיסטיקה והאג"ם יודעים בידיוק מה הם צריכים לעשות וכל מה שנשאר זה לקחת את הכלים ולהכניס לעמדות.
לתפוס קו חדש לגמרי זה כבר משהו אחר, זה שטח לא מוכר, צריך לכתוב פקודות מודיעין, לוגיסטיקה, אבטחה קשר והרשימה עוד ארוכה. אתה בטח זוכר מקו כחול את התדריך יומי שקיבלת, מי אתה חושב כתב אותו?
המור"ק שלי הוא הרבה פחות מלהיב משל כולם, הירי המבצעי שלי מסתכם ב2 פגזי תאורה וחמישה נפיצים (כאשר ירינו את הנפיצים הייתי מ.ט ערמון, סיימתי להכניס את הנתונים ונכנסתי לתוך הצוות להשתתף בירי - היום אם מישהו היה עושה את זה אז המסו"ל, הסמפי"ק, המפל"ג ומפקד הצוות היו נכנסים לכלא) אז אי אפשר לקרוא לזה מור"ק...
אז המור"ק שלי הוא שהיינו איפה שהוא בבסיס דרומי בהכנה לתפיסת קו שטחים ואז החליטו להקפיץ אותנו לצפון לקו כוננות צפונית. בגלל שהיה חשוב שנהיה מוכנים תוך זמן קצר הקפיצו את כל הסוללה עם מסוקי בלק-הוק, זאת הייתה חוויה אדירה, המסו"ל אסף את כל החיילים ואמר להם שב16:00 נוחתים X מסוקים, החיילים היו בטוחים שאנחנו עובדים עליהם ושזה חלק מהאימון לקראת השטחים, ואנחנו סתם סוחבים אותם עם ציוד מלא למטווחים, עד שבשעה 16:00 נחתו המסוקים וכולם היו המומים. מרוב רעל הצלחנו לפרוס בעמדות יותר מהר ממה שנקבע לנו (ונחשבנו סוללה "בעייתית", אף אחד לא ציפה מאיתנו ליותר מידיי).
|