בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
באמת המטוסים במוזיאון נרקבים ולא מטופלים
דיברנו על זה אינספור פעמים בפורום...ואני חושב שמר טרנר
יודע את זה גם...הינה תמונה שצילמתי
אלוף ההפלות מלא באבק והצבע מתקלף ממנו
אם זה הכבוד הראוי למטוס כזה?
ופה כבר צילמתי את טרנר בעצמו כשהוא נוסע בוולוו שלו במוזיאון
הוא נראה גאה במוזיאון שלו ויש לו סיבה לשמוח שיש לו כזה אוצר
רק חבל שהמון מטוסים מוזנחים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "תתפלא לגלות מי הביא את המטוס..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
תתפלא לגלות מי הביא את המטוס ואיזה מטוס בדיוק...
לא יודע מי הביא אבל לא אתפלא.
לגבי איזה מטוס זה, אם אתה מתכוון לחוסר הבהירות האם מדובר ב 158 או ב 159 אז אני בהחלט מכיר את הסיפור. אם אתה מתכוון למשהו אחר אז או שתפתח חידה או שתגלה כבר...
אמיל.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=יוסיפון]אני אשאיר לצחי..."
גאוני המוזיאון הביאו את המטוס והתעקשו שמדובר ב-158. צחי בדק וטען שמדובר ב-159. במוזיאון ניסו להשתיק אותו בתואנה שההחלפה בין המטוסים תגרום ללא פחות מאשר משבר דיפלומטי. בסוף צחי פרסם את הסיפור ב"ביעף", ובמקביל אחד החברים בקבוצת דיון ביאהו פרסם תמונות שהוא צילם (בנוכחותי) של לוחיות הזיהוי המאשרות את היותו של המטוס 159 בוודאות.
בקיצור, כל הזכויות על הגילוי, הזיהוי וההתעקשות שייכות לצחי. לולא הוא טרנר ושות' היו משאירים אותו כ-158.
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
בקיצור...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=יוסיפון]אני אשאיר לצחי..."
זה מתחיל בזה שלמטוסים הצרפתיים נהגו להתקין דיסקיות זיהוי "למקרה אסון" שעליהם נרשם מספר הזנב של המטוס.
לוחיות כאלה מוקמו במקומות אסטרטגיים במטוס שעשויים לשרוד התרסקות - או להיפרד ולהימצא אח"כ ולהצביע על המקור.
במטוסי המיראז' היו שלוש לוחיות כאלה - בבית כרע הנחיתה הראשי ועוד אחת על המייצב בסמוך לציר הגה הכיוון.
במטוס שהגיע מארגנטינה היתה לוחית שעליה כתוב 459. כלומר מטוס 59 כאשר הספרה 4 משמשת "קוד" לציון "צלמים" - או בלשון העם - מטוסי צילום.
משום מה ענף היסטוריה סייע למוזיאון לזהות את המטוס כמטוס 158.... וכמו שכבר הבנתם עם זוג עיניים וברכיים כפופות - בפחות מדקה ניתן לזהות נכון את המטוס.
אני הגעתי למידע באמצעות חבר שהצביע על הנקודה בפורום ח"א אחר - לקחתי אוטובוס ונסעתי דרומה (עוד לא היה לי אוטו) ואכן - הצדק היה עם הכותב בפורום!
מישהו מן הגורמים הרשמיים חשב אולי שזו לא העבודה שלו והעניינים התגלגלו. יש לציין שגם המוזיאון וגםענף היסטוריה היו מעורבים בסיפור זיהויו השגוי של המטוס.
הבאתי את העניין לתשומת ליבם של הגורמים המתאימים ומפאת הזהירות בכבודו האבוד של יעקב טרנר לא אפרט את הדברים. המסר היה ברור אני מסכן את המדינה ויש סיכוי טוב שבמקום לראות את השב"כ מהבית - אני עשוי לראות את הבית מן השב"כ...
עשו שם הכל. טענו שאני שרלטן, שאיני יודע מה אני שח ועוד פנינים שכאלה. עשיתי רעש, היתה חליפת מכתבים (תושבי באר שבע - לידיעתכם - תכתובת המוזיאון נשלחת ממשרדי ראש העיר) והתוצאה במכתבים המצורפים. מאז יש לא מעט נפשות טובות ששמות לי רגלים בפעילותי מול ח"א - ומנגד יש גם מי שמשבח על כך שלעומת הרבה אחרים - אני דווקא הצלחתי לשנות משהו במוזיאון ח"א...
גם ענף היסטוריה וזה העומד בראשו (סא"ל מוטי חבקוק) לא יצאו נקיים מן הסיפור. בשאילתה שהגשתי דרך דו"צ בנסיון לקבל את פרטי ההפלות של המטוס - נתקבלה תשובה שהמטוס הפיל רק 9 מטוסים. נתון זה סותר את המידע באתר המוזיאון ואתר חיל האוויר ובעצם - שומט את הקרקע תחת כל עיניין "ייבוא" המטוס ארצה. התשובות שקיבלתי היו שיקריות לחלוטין - "הנושא בבדיקה", "המחקר בעיצומו", "אין פרטים" וכיוב'. למרבה ההפתעה (לא שלי) הופיע חודש לאחר מכן מאמר מפורט של מוטי חבקוק ובו כל הפרטים שלא היו ידועים לח"א עד לרגע הופעת הגיליון. גם הקרדיט על זיהויו הנכון של המטוס נזקף לזכות המוזיאון וענף היסטוריה...
ראוי לציין שבמכתב הזה ישנם שני פרטים נכונים - התאריך ושמות האנשים המוזכרים בו...
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 25-04-2006 בשעה 20:48.
הסיפור הוא לא מדויק כלל טרנר לא כתב אמת ואיך אני יודע?
לפני מספר שנים הרבה שנים ביקר בארגנטינה טייס לשעבר בח"א ותיק וידוע (שמו שמור עימי) הוא הוזמן ע"י ראש ממשלת ארגנטינה לביקור במוזיאון וראה שם את ה-159 (זיהה אותו על פי דיסקית הזיהוי שצחי תיאר) .
ואז הוא סיפר לראש הממשלה הארגנטיני שמטוס זה הוא נושא הכתר בהפלות ח"א . ראש הממשלה כל כך התרשם ואמר שמטוס זה צריך לחזור למוזיאון בישראל והוא מוכן להחזירו תמורת 1 דולר!!!
ואז הסיפור התגלגל - עד להגעת המטוס ארצה.
אני סיפרתי לצחי את הסיפור (וגם פירסמתי את הסיפור בספר שלי על המיראז' שיצא לאור הרבה לפני שהמטוס הגיע ארצה.) כאשר המטוס הגיע לארץ וטענתי שזה לא יכול להיות 158 והוא החליט ללכת לבדוק והתעקש להוכיח את האמת ועל כך אני מוריד את הכובע בפניו. -
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
הרס"ריה חוגגת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
ברוב המוזאונים התעופתיים בעולם מי שנמצא בראש הפירמידה ההירארכית הם אגפי האוצרות והמחקר, והם אלא שקובעים את המדיניות האוצרותית של המוזאון. האנשים היושבים באגפים אלה הם תמיד חובבי תעופה והיסטוריה העושים את עבודתם מתוך אהבה ועניין אמיתי. במוזאון ח"א - כמו בכוכב הקופים - "האבולוציה" התהפכה. מי ששולט בשטח הם הרס"רים למיניהם, שכל מה שמעניין אותם הם תנאי השירות ומי יקבל את הרכב ומתי, והמנטליות הרס"רית. כתוצאה מכך, הרבה יותר חשוב למוזאון להקצות הובלה לעצי דקל בשביל המדשאה מאשר להקצות הובלה למטוס "פשוש" נדיר (ואני לא מתכוון ל"פשוש" שכולם מכירים - המבין יבין). הרבה יותר חשוב להשקות את הדשא עם ממטרות, ולא נורא אם בדרך עומד גם מיג 21 נדיר והמים ניתזים עליו. שרידי בופייטר בעלי ערך היסטורי רב נרקבים כבר שנים בחוץ בשעה שמישהו משקיע בהקמת פינת בעלי כנף.
ניתן לתת עוד דוגמאות רבות, אבל אני מתחיל להתעצבן. בקיצור, במוזאון יש בעיה מבנית קשה שניתן לפתור רק ע"י הוצאת המוזאון מידי הצבא והעברתו לניהולו של גורם אזרחי מקצועי.
לגבי מטוס - עובי הפח המקסימלי שלו עדיין דק יותר מהחלק הדק ביותר בטנק וגם אופי החומרים שונה (וגם בלטרון ישנם כלים שתחזוקתם "בעייתית" משהו).
במטוסים יש חלקים שממולאים בגז (למשל משככים שונים) וכשהגז בורח (זמן או אטם דפוק) - המטוס נראה באופסייד. קח בחשבון דם פריצה של אטמי שמן שונים - למשל במסוק. אם בטנק זה נגמר בשלולית תחת התובה - במטוס זה נראה כמו נזילת שמן חיצונית על כל צידו של המטוס - שמן שגם גורם לנזקים נוספים - למשל קילוף הצבע ועיכול המתכת.
....ומטוסים עומדים על צמיגים ולא שרשראות. כשאין אוויר - הצמיג ניזוק - כשהוא ישן - גם אין תחליף....
וגרוע מזה - מישהו מאד מתעקש לא להעמיד את המטוסים על תמיכות - כדי שהצמיגים ישרדו לאורך זמן (יש מוזיאונים שממלאים את הצמיגים בבטון במקום באוויר).
תוסיף לזה מדריכות שעומדות על הצמיג כדי לתפוס גובה מעל הקהל - או סתם להראות שלהן מותר לעבור את החבל....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
צחי
כפי שכתבתי בעבר, מצב המוצגים במוזאון עלוב וממשיך להידרדר
דרושה השקעה משמעותית (לפחות סככות בשביל התחלה ?)
ושינוי חשיבתי - ניהולי כדי להציל את מה שעוד אפשר.
אגב, מה עם "בית הקברות" למטוסים בסירקין? האם מישהו ירים את הכפפה?
במצב הנוכחי, גם אם המטוסים הקבורים בסירקין יחולצו מהקבר - הם הולכים לעתיד לא ידוע ולא ממש מבטיח (בלשון המעטה). עדיף כרגע לשבת ולחכות שהמהלך המתגבש כאן - או מהלך אחר - יהפכו את עתיד המטוסים ל"קצת" יותר בטוח.
אבל לא מתים מלנסות...
במקום לקטר.. בואו נארגן עצומה שתישלח לדן חלוץ לידלין למח"א ולשאר אנשי מפתח בצבא ובמדינה שאיכשהו קשורים לתעופה בכלל ולמטוסי המוזיאון בפרט, בה אנו מבקשים וגם דורשים שינוי שיטת האצירה במוזיאון והתאמת הנהלים לאלו הקיימים בכל מדינה מודרנית.
מה אומרים? ניסו פעם?
למה נאיבי? כי אולי טרנר הוא השריף הבלעדי...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי stardust שמתחילה ב "בעיקר חיילים שלא יודעים את החומר שהם מסבירים עליו"
אם אתם מוכנים להשקיע מזמנכם כדי לשמור על הסטוריית חיל האויר
אולי כדי שבמקום אוסף חתימות למר טרנר נאסוף חבורת אנשים שיסכימו לבוא איזה יום למוזיאון
ולעזור בנקיון,צביעה של המטוסים ...........אני מוכן להתנדב ולעזור ללא כסף
מי רוצה להצטרף אלי?....
הרעיון הכי טוב זה שנציע את זה למר טרנר
ואין סיבה שהוא לא יסכים...
"על הברזלים" ויצחקו על הפראיירים שעושים להם את העבודה.ו"איזה יום" להתנדב זה לא מספיק,כי יש צורך לשמור על המקום מסודר כל הזמן.לגבי הצביעה-אתה יודע לצבוע מטוסים?זה לא צביעה עם מברשת צבע!צריך הרבה נסיון והכנות כדי לצבוע כמו שצריך.
המדריכים כמו המפקדים-אם בראש עומדת ה"רס"ריה",גם רמת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
המדריכים/ות בהתאם.כשצריך לדקלם טכסט יבש מבלי לאהוב ולהתענין בנושא,זה מה שקורה.
לכל הדעות עדיף עם ניהול אזרחי,אבל מי יטפל במטוסים,מתנדבים?בואו נתחיל מזה שלולא טרנר בזמנו,לא היה לנו על מה לקטר.אבל מאז,כנראה,"עלה לו המוזיאון לראש".בעיית הסככות היא דו כיוונית-
מצד אחד הן יפחיתו את דהיית הצבע,מצד שני תהיה בעיית יונים.כעת ניתן לצלם את המטוסים מכל כיוון,
עם סככות יהיה יותר קשה(תראו את המוזיאונים עם המטוסים בפנים-אידאלי,לא?לשימור אולי,לצילום-אסון.אין מספיק תאורה).לגבי מצב המטוסים-יש ויש.יש נרקבים ומתפוררים ויש אחרי צבע חדש וטיפול.
בשנים האחרונות עברו טיפול:מיג 23(צביעה מעולה,אולי לא אוטנטית ב-100%,עם כיתובים טכניים בעברית ורוסית);גאזל,S-55;כפיר דו מושבי;עיט F;קורנס 2000 ו"קרפדה";ווטור הכסוף מס' 33;הבואינג עבר צביעה של הגוף,אבל מצב המעטה בכי רע;אוראגן;מטאור NF.13;ספיט;מסר;מוסטנג.לעומת זה הסטראטוקרוזר ממש מסכן-יש עצים שצומחים לו מסביב לזנב וכל ההגאים שם(מבד) מחוררים.מישהו התחיל גיזום,אבל לא סיים.
בקיצור-צריך להעיר ולהזיז משהו,אבל האם מישהו חשב על איוש תפקידים בניהול אזרחי?ומה עם המדריכות?
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
לגבי רמת ההדרכה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
אחת הסיבות לרמת ההדרכה הנמוכה הוא קיצוץ ימי המילואים במוזיאון. כתוצאה מכך אנשי מילואים אינם מעבירים יותר שיעורים בקורסי ההדרכה. שיעורים אלה תרמו בעבר רבות להעשרת המדריכים/ות.
התנדבות. כפי שכבר כתבו כאן, התנדבות חד פעמית אינה מועילה. במוזיאונים כמו הנדון, רייט-פטרסון ומוזיאון התעופה והחלל ב-DC חלק גדול ממערך ההדרכה וגם חלק ממערך התחזוקה והאוצרות מתבסס על מתנדבים - רובם אנשים שהיו קשורים לתעופה ושנהנים להמשיך לעסוק בכך גם בהתנדבות. במוזיאון התעופה והחלל יש אפילו טייס "ציפור שחורה" בדימוס שמתנדב פעמיים בשבוע באגף האוצרות. העניין הוא שכאשר מעסיקים מתנדבים באופן קבוע ולטווח ארוך יש צורך בניהול טוב ומקצועי. את זה למרבה הצער אין במוזיאון ח"א ולכן שום התנדבות שם לא תועיל במתכונת הנוכחית. סביר שיטילו על המתנדבים לגזום שיחים ולצבוע עמודים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
ופשוט היחס הגרוע שיש שם למטוסים הדהים אותי!
המקום נראה יותר כמו איזה אתר נטוש באמצע שומקום
מאשר מוזיאון של ה"אסים" שאנחנו הכי גאים בהם.
יש לציין שדווקא התצוגה שבתוך המבנים נורא מרשימה ויפה
אבל המטוסים שעומדים בחוץ-בושה וחרפה!
יש לעשות משהו בנידון כמה שיותר מהר
לפניי שאלופי הטיס שלנו יהפכו לגרוטאות!
_____________________________________
"ארדוף אוייבי ואשיגם,ולא אשוב עד כלותם.." ארזי הלבנון לשחם -931-
נערך לאחרונה ע"י spetsnaz בתאריך 26-04-2006 בשעה 00:04.
צודק FOX450 בכל מה שכתב.הוא כמוני מכיר את העניינים מאד מקרוב.
הייתי גם מוסיף שאותה ה"רסרייה" ,משכורות אנשיה ממומנות מתקציב המוזיאון ולא מתקציב צה"ל.זו הסיבה היחידה שהם עדיין משרתים שם.
אני גם חושב שחשוב לעשות משהו כדי לשנות את המצב הקיים.אני בטוח שרוב חברי הכותבים כאן ובפורומים אחרים,וכן אותם האנשים שחברו להקים את "העמותה הישראלית להסטוריה תעופתית" (עדיין בהקמה...)חושבים כך,וגם רבים שביקרו שם,וגם רבים מיוצאי חיל האויר הישראלי שביקרו וראו איך תהילת החיל ומורשתו מתמוססות ונרקבות אל מול עיניהם.
כצעד ראשון לקראת שינוי אני מציע לחתום על עצומה.אפשר להתחיל לאסוף חתימות בעצומה אלקטרונית,ואני מוכן לנדב את האתר "מרחב אוירי" לשם כך,אני בטוח ש-FLYING WING יסכים בחפץ לב.החתימות יאספו ויועברו לגורמים המתאימים.רק שאני איני יודע את הדרך המקצועית לעשות עצומה באינטרנט.
מישהו יכול לעזור?
1 כל מי שמכיר מישהו שיכול להשפיע מוזמן להפנות אותו לאשכול - אשכולות אחרים הדנים בנושא.
2 עלה לי רעיון....
כל המטוסים הנמצאים במוזיאון היו שייכים פעם לבח"אות/כנפות/טייסות שקיימים גם כיום.
אם נניח טייסת הפרלון....תיקח חסות על המסוק שלה שנמצא שם ותשלח מבנאי/איש מקצוע
ראשית כדי לאמוד את הנזק למטוס ויתכן שלחלק מהמטוסים עדיין יש חלקים זרוקים היכן שהוא או שיש תיקונים שיכולים להיעשות ע"י מבנאים מבסיסי האם לשעבר של המטוסים הללו אנחנו יכולים לקדם קצת את העניין לא ?
ושהרס"רים במוזיאון ימשיכו לגרד את הביצים זה לא משנה לי .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
אצלם חותכים את המטוסים ה"מפריעים".מדובר באוסף מטוסי נוסעים ש"התארחו" במוזיאון ה-RAF
בקוספורד.מישהו החליט שהם תופסים יותר מדי מקום ויש לפזרם וחלק לחתוך!כך שאצלנו עוד לא הגענו לשלב הזה: http://www.ruudleeuw.com/uk03-cosford.htm
הכתבה בסוף העמוד
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
iaf-man הנכבד והיקר באדם
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי iaf-man שמתחילה ב "רק ללמדכם שלא רק אצלנו יש החלטות מוזרות/תמוהות"
אם יש מדינה שצריך ללמוד ממנה על שמירת המורשת התעופתית הרי זו אנגליה. מה שכתוב בקישור ששלחת מדגים זאת היטב: במקום לגרוט או לזרוק לאיזה סלבג' נידח מעבירים את המטוסים למוזיאון שכן יכול לטפל בהם.
ואם כבר מוזיאון חי, בו המטוסים גם טסים, קודם כל יש את דקספורד ואח"כ את המוזיאון הקסום באולד וורדן. אם אינך מכיר, מומלץ לגלוש לאתר הבא: http://www.airsceneuk.org.uk/
כבר בא לי לנסוע שוב...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "מוזיאון ח"א - רשמי ביקור."
אויל כדאי שכמה אנשים (גם אני מוכן) נקים ביחד אתר שירכז את כל המטוסים שיש במוזיאון, וגם נציע לחיל האוויר (דרך דו"צ או הדוברות של חיל האוויר) שהתא הנ"ל יהיה האתר הרשמי של המוזיאון.
במקום להכנס לאתר חיל האוויר>>לגלול מטה>> מוזיאון חיל האוויר ובדף כתוב שעות פתיחה וטלפונים.
אני כבר הקמתי אתר בנושא ההיסטוריה של חיל האוויר.
אולי כדאי לפנות לאבינועם מיסנקוב, אמיר שגב, עמוס דור, מהאתרים מרקיע שחקים ומרחב אווירי לקבץ את האתר לאתר אחד ושם להקים את האתרים.
אם יפנו אליי מספיק אנשים שהיו מוכנים לקחת את זה עליהם ללכת למוזיאון, לשבת עם טייסים שטסו על המטוסים שבמוזיאון, ולשלוח את זה אליי אני יהיה מוכן לפנות למרקיע שחקים, מרחב אווירי דובר צה"ל ולמוזיאון, שאנו מוכנים לקחת את האתר של המוזיאון תחת חסותינו.
מי שבעד ישלח לי מייל ל yoel2116@gmail.com
אתם גם מוזמנים לבקר באתר שלי: http://www.miaf.col.li/ ולהתרשם.
כל הצעה לשיפור תתקבל בברכה