17-04-2006, 23:16
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
או, קי....
אז אני מניח שאני לא "צעיר", לא מלש"ב (אלא אם כן "מועמדות לשירות מילואים בעוד קצת מעל חדשיים מזכה אותי בתואר הזה) ועל השירות שלי בגדוד 12, אני מסתכל אחורה דרך מסך של "כמעט" 12-15 שנה (מה כבר כל כך הרבה זמן???) ובכל זאת, ודעתי חזקה כרגע הרבה מעבר למה שממילא היתה "אז", אני חושב שעם כל הכבוד לכל "דינמיקה" וכל מונח אחר, מדובר כאן על אירוע שאסור שיתרחש וללא כל הסתייגות כל שהיא. לצערי הרב רבים לא יסכימו איתי לגבי המיקום של הקו האפור המפריד בין השירות הצבאי כעשיה מקצועית למען מטרה מסויימת ובין השירות הצבאי כסוג של חוויה, התהוות חיים או כל הגדרה אחרת. לדעתי, ולא שבדקתי, מעטים מאוד יסכימו בכלל לדון בלגיטימיות של מקרה בו איש צוות רפואי יעזוב מטופל מסיבות שאינן קשורות ל"משימה". מצד שני סביב תחומים מסויימים בשירות של יחידות אורגאניות, נוצרה הילה שמונעת דיון ענייני. אין לי מושג מדוע בכלל רלוונטי לדון בפרטים המביכים של השתלשלות העניינים במוצב, לא משום שאינם חשובים, אלא משום שהוויה הישראלית, אלה רק מקטינים את הסיכוי לראות את הכשל הזה כמו שהוא: התנהגות חסרת אחריות ממדרגה ראשונה שמקורה מלכתחילה בלגיטימיות העמומה שישנה להתנהגות כזו ע"י הסביבה, בדיוק כמו שחבורת נערים משועממים חושבים ש"תפקידם" הוא לזרוק הערות לבחורה חולפת, גם אם זה לא היה בדיוק בראש שלהם באותו רגע.
ולא, אני לא בא לחנך או להתנשא והאמת שאירועים חריגים יכולים להיות מקובלים יותר כל עוד הצד המורד מפגין אחריות בסיסית ולא רץ ברחובות קריית שמונה היכן שאותם חיילים הם מפגע תנועתי וסביבתי בלבד. וכן, אני ועוד כמה וכמה חיילים, היינו "גולנצ'יקים" אבל לא ממש "גולנצ'יקים". חיילים טובים ומקצועעים בהחלט היינו.