04-04-2006, 14:36
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
לא בטוח בכלל. אני, למשל חשבתי שירי 400 רקטות יהפוך כזו פעולה לבלתי נמנעת, וזה לא קרה.
אני חושב ש"סף האיפוק" שלנו חצה את גבול האבסורד.
כאשר מציבים סוללות ארטילריה במשך חודשים כדי שיירו על כלום, נוצרת סיטואציה שבו הצד היורה
בסוף משכנע עצמו שהוא באמת חסר אונים (זה שאנחנו בעלי יכולת הכרעה, אנחנו יודעים - אבל
המרחק עד לשימוש ביכולת זו, הוא גדול...).
ארי שביט כתב משהו לגבי היכולות הבטחוניות של ממשלת אולמרט, מעט לפני הבחירות (לקוח מתוך "מזכר ל-18 המשפחות") :
"...ואולם בנקודה זאת עלי לכלול בדיווח הפרים שלי הערת אזהרה דובית. כיועץ מקצועי נאמן ונטול
פניות חובתי לומר לממונים עלי גם את האמת הקשה: ניסיון העבר מוכיח שבשעה שבתחום העסקי
אתם תותחים, בתחום המדיני אתם בקושי אקדחי קפצונים. כאשר מדובר על האינטרס האישי
שלכם אתם כרישים, אבל כאשר מדובר על האינטרס הלאומי אתם דגיגי זהב חסרי ישע. אתם לא
מבינים פלשתינאים, לא מבינים את המזרח התיכון ולא מבינים את הצד המדיני של החיים. חוסר
ההבנה הזה, כמו הצורך שלכם לקנות שקט כדי לעשות עסקים, הופך אתכם לבני חסות מושלמים.
על כן, כאשר אתם תנהלו את המדינה אחרי 28 במארס, גם היא תיהפך לבת חסות המשלמת דמי
חסות כדי לקנות מעט שקט. השקט לא יארך, אוליגרכים יקרים. וכשהשקט יגיע לקצו - גם עסקים גדולים יקרסו. אי לכך, בתוקף
תפקידי כיועץ השקעות, עצתי לכם היא זו: נצלו היטב את השנים הקרובות. הפיקו את המרב
מההיתוך של בום-הנסיגה-הגדולה עם בום-השליטה-התאגידית-במדינה. טובים הסיכויים שעד
שנת 2010 תוכלו להשתולל כפי שלא השתוללתם מעולם. תוכלו לחגוג כפי שאין חוגגים בשום
מקום אחר בעולם. אבל זכרו שההילולה חולפת. זכרו שהיא אוכלת את הקרן ומכלה את הנכס.
וזכרו ששום מדינה לא יכולה להחזיק מעמד כשעמודי התווך שלה אכולי רקב. שום אומה חופשית
לא יכולה לשרוד כשרוחה הדמוקרטית שבורה. על כן, הכינו כבר עכשיו את חברות הנדל"ן במזרח
אירופה ואת חשבונות הבנק באיי הבתולה. הכינו גם את היאכטות להפלגה ארוכה. הניצחון של 2006 הוא ניצחון אדיר, אבל הוא מחייב אסטרטגיה של יציאה. עמיתי ואנוכי ממליצים לממש את
הרווחים בתוך שנים ספורות ולדלג אל ההשקעה הבאה. חשבו על אוגנדה. אוגנדה נראית מאוד
מבטיחה".
-------------------------------------------------------------
לא הייתי מזלזל בהנחה של שביט - לא יודע עד כמה תהיה נכונות להפעיל כוח מאסיבי, בטרם יחושו "הגודיילים שם למעלה" שהם-עצמם בסכנה, ולא רק החברים באשקלון, שדרות, אשדוד,
חדרה, נתניה, עפולה ויישובי איו"ש.
|