תמונות דו"ץ 29.3.06 תפיסת מחבל עם חגורת נפץ במחסום בקעות
בתמונות אפשר לראות רובוט מעניין...
1. אחרי שהבחור נתפס כולם שמים אותו בין כוונות והוא מבודד.
2. המחבל מקבל הוראה להתפשט, עוד כוחות זורמים למחסום, בינהם גם חבלני מג"ב.
3. כשהוא מתפשט נחשפת חגורת הנפץ, הרובוט מורד מרכב החבלנים ונוסע אל המחבל, החיילים והשוטרים מורים למחבל להתרחק עוד יותר מהמחסום:
4. מרכב אחד מפעילים החבלנים את הרובוט, ברכב האחר מופעלות מערכות שמשבשות אמצעי הפעלה אחרים, זאת כדי לוודא שאף אחד לא צופה בנעשה ויפעיל את חגורת הנפץ מרחוק:
5. הרובוט מאיים על המחבל בנשק שלו ומתקרב אליו. המחבל מרחיק את ידיו מחגורת הנפץ. פיגוע איכות כבר לא יהיה פה, חשוב, אבל, למנוע גם סתם התאבדות:
6. החגורה הושארה על הקרקע, המחבל הורחק והרובוט ניגש לטפל במטען:
7. צילום של חגורת הנפץ מתוך מצלמת הרובוט:
חיילי הנח"ל החרדי סיכלו פיגוע גדול שעמד להתקיים הערב בת"א. מחבל שהגיע אל החסם שלהם, עורר את חשדם. לאחר שהוריד את הסוודר, נתגלתה חגורת הנפץ במשקל 10 ק"ג. חבלני מג"ב פוצצו את החגורה באופן מבוקר.
חייל הנח"ל החרדי סיכלו בצהרים ניסיון לפיגוע התאבדות בעורף ישראל. מחבל כבן 18 שהגיע לחסם בקעות, מזרחית לשכם, עורר את חשדם של החיילים המאיישים את החסם.
מג"ד הנח"ל החרדי סא"ל ירון פרנקל מספר לכתבנו הצבאי קובי פינקלר את אשר אירע: " מדובר בחיילים הנמצאים בתוך תקופת המסלול שלהם והמוצבים במקום מזה מספר ימים. הכח זיהה מרחוק,
מטווח של כשלושים מטרים, בחור לבוש מעיל שהיה נפוח למידותיו. הבחור עורר את חשדם והם פתחו מיד בנוהל מעצר חשוד. הורו לו לפתוח את הרוכסן ובמקביל תפסו מחסה. כאשר הסיר החשוד את
הסוודר נתגלתה על גופו חגורת נפץ במשקל של כעשרה ק"ג. כשאנו שומעים אחר כך שחבלני מג"ב פוצצו את החגורה באופן מבוקר, זה נשמע אולי פשוט, אבל החבר'ה הצעירים הללו עשו מעשה שמנע פיגוע גדול הערב בת"א" אמר סא"ל ירון.
גדוד הנח"ל החרדי המוצב במקום עובר מסלול חי"ר בצה"ל והוא שייך לחטיבה 900 של פיקוד המרכז. החיילים עושים העשרה כמו כל גדודי החי"ר (רובאי 07) והם משתתפים בפעילות מבצעית לכל דבר: בסיורים רכובים, במחסומי קבע, בחסמים ובכל הנדרש."ערנותם" אומר סא"ל ירון " הצילה רבים. עכשיו הם חזרו לשיגרה שהיא למעשה שמירת קבועה על ביטחון ישראל.
איך מרגישים החיילים? , נשאל סא"ל ירון, "מוקדם לשאול. אין ספק שזו תחושת סיפוק אדירה".
אהבתי מאוד!
לגבי הכלי שמשבש אמצעי הפעלה אחרים,
עוד לא שמעתי על זה, אבל זה נשמע יעיל מאוד(!),
תוכל לפרט קצת על מה מדובר בבקשה,
ומתי בערך זה נכנס לשימוש.
תודה מראש.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי SPYKER שמתחילה ב "אהבתי!,
אהבתי מאוד!
לגבי הכלי..."
אי אפשר לפרט על השבשים. השבשים נכנסו לשירות עוד בלבנון.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "תמונות דו"ץ 29.3.06 תפיסת מחבל עם חגורת נפץ במחסום בקעות"
חיפוש קצר ב"גוגל" תחת הכותרת: ECM -ELECTRONIC COUNTER MEASURES יניב לא מעט תוצאות..והסברים די טובים.
הרעיון באופן פשטני הוא למנוע אפשרות הפעלת מטען חבלה המופעל על ידי מגוון של מערכות אל- חוטיות,על ידי שיבוש פעולתן.
איך בדיוק זה נעשה- זה כבר תלוי מול מה מתמודדים וכו'- נושא טכני לחלוטין.
הנושא קיים לא רק בארץ אלא במגוון מדינות המתמודדות מול איומים דומים.
לגבי השימוש בארץ- עדיף לא להגרר לדיון,למרות שהיו המון פרסומים בתחום.
וכמו שאמרתי- מי שממש מתעניין ימצא המון חומר ב"גוגל"