01-04-2006, 16:43
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
אני סבלתי בין היתר בשברי מאמץ בדרגה 4 בשליש התחתון של השוק.
באופן עקרוני הכל תלוי ברופא שלך, אני קיבלתי את הטיפול דרך רופא אזרחי בר"מ 2 ובזכות זה קיבלתי את הטיפול האפשרי הטוב ביותר. אם הייתי מבצע את הטיפול ביחידה שלי הייתי עכשיו בבית עם גבס לחצי שנה. (הרופאה ביצעה אבחנה שהכאבים ברגליים שלי הם שרירים תפוסים ונתנה לי פונגימון...בתצלום של המיפוי עצמות רואים גוש שחור שמכסה כמעט את כל השוק שלי...)
נעליים קלות-אני לא יודע אם תקבל, אני קיבלתי מלכתחילה, מה שכן-תלחץ לקבל הפניה לעשות מדרסי גבס בהתאמה אישית, היעילות שלהם עדיין מוטלת בספק בעייני, אבל זה בטח לא יזיק.
מבחינת טיפול-אין הרבה טיפול לשברי מאמץ פרט למנוחה, ככה שסביר להניח שתקבל ג'/ב'. כו"כ יש כדור מסוים שאת שמו שכחתי שמונע התפתחות דלקת באיזור.
כטיפול מונע לעתיד, שיפור גמישות השריר ובנייתו עוזרים למנוע חזרה של שברי מאמץ ואולי אפילו החלמה מהירה יותר, אבל כרגע עדיף לעשות כמה שפחות שימוש ברגל (כולל לעמוד אפילו) ופרט לא פחות חשוב, להימנע מלאמץ את הרגל הבריאה, אני הייתי במצב כזה שצלעתי במסעות על הרגל הלא בעייתית ואז הגעתי לשברי מאמץ גם בה (אמנים פחות רציניים)
תוך כמה זמן תוכל לחזור לפעילות? תלוי ביכולת האיחוי של העצם שלך, כמו-כן חשוב לצרוך הרבה סידן (גבינות ומוצרי חלב בעיקר) וויטמין D שעוזר לספיגת הסידן (שהיה בשמש תעשה את העבודה).
|