המקרה של האחיין הקטן שלי הסתיים במזל בפציעה יחסית קלה היה יכול להיות גרוע הרבה יותר...
חישבו פעמיים לפני שאתם קונים לילדכם פיקות לאקדחי צעצוע לפורים!!!
אלו פיקות שנקנו ליואב בן ה7 שהתחפש השנה לקאובוי.
שימו לב לשם היבואן וכן להבדלים בין ארץ הייצור הרשומה מלפנים- טיוואן- לארץ הייצור המצויינת בגב האריזה -סין- מה שמעיד אולי על אמינות היבואן והמוצר בדיעבד.
הפיקות ניקנו אגב בחנות TOYS ARE US שבבית החולים איכילוב לפני שנה , בשום מקום על גבי האריזה אין התייחסות לזמן תפוגה.
כבכל שנה נסענו גם השנה למסיבת פורים בבית הסבא והסבתא, במהלך המסיבה ניגש יואב לתיקו כדי להוציא סוכריות לאחין הקטן, בזמן שהייתה ידו בתיק התפוצצה לפתע חבילה שלמה של פיקות,
כך ניראית החבילה לאחר הפיצוץ-
החבילה הייתה מונחת בתיק וסגורה.
כך ניראתה כף ידו של יואב כ שעתיים לאחר האירוע
התיק אגב נישרף גם כן
אני כותב את הדברים סמוך לחצות כ 5 שעות לאחר האירוע, לא ניתן לתאר את הכאב שעבר ועובר עדיין על יואב וגם את הבהלה שלא לומר בעתה מהאירוע.
שום דבר לא יכול להסביר איך יד חשופה של ילד בן שבע יכולה לגרום לפיצוץ שכזה אלא אם כן מדובר במוצר פגום/ לא תקני.
עדיין לא החלטנו כיצד לנהוג על מנת למצות את הדין אם אלו שמייבאים ומפיצים את המוצר בארץ אך לפי שעה החלטנו להפיץ את הסיפור כדי למנוע אולי מקרים כאלה מאחרים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "אזהרה חמורה !! פיקות לפורים מסוכנות!!!"
כשהייתי קטן...אני חושב שבגיל 8 או 9
אני זוכר שקניתי פיקות ושמתי באקדח הצעצוע שלי....בטח את אותן פיקות בדיוק
וברגע שיריתי בו פעם אחת כל העיגול התלקח בתוך האקדח ונכוותי ביד בכל האצבעות
לא סיפרתי להורים ושמרתי על הכוויות מוסתרות
אני זוכר....כמה כאב לי...זה היה נורא
בתור אבא הייתי עושה מעשה ופועל לחיסול התופעה, שיהיה בהצלחה.
וליואב...שירגיש רק טוב!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אתה מאשים את ההורים? להזכירך המוצר נמכר בחנות גדולה ומכרת"
ממה שאני מכיר, ההורים נותנים לילדים את הכסף או קונים להם את חומרי החבלה.
אני לא מדבר על פיקות כאלה.
כבר כמה שנים שמסתובבים בשוק אצבעות TNT המשמשות לרעש, למזלי עוד לא ראיתי אף אחד שנפגע מזה, אבל מעוצמת הפיצוץ שזה עושה. אפשר להבין שהנזק עלול להיות גדול.
הרשויות מנסות להילחם בזה, אבל אלה "צעצועים" שנמכרים מתחת לשולחן.
ילד שיושב לידי בבית כנסת בא עם תיק גב והוא פתח אותו והראה לי מה יש בו
זה היה נראה כמו לבנות חבלה וחומר נפץ בכמות שלא היתה מביישת את חיל ההנדסה
שאלתי אותו כמה זה עלה והוא אמר לי שיותר מ200 שקל (רק ליום פורים לא כולל מה שהוא קנה לפני)
הילד עוד לא בן 7 ומתעסק עם חומר שאני לא הייתי מתעסק
ומה אבא שלו אמר:
היום הוא רוצה להרגיש גיבור כשהוא יגיע לגיל 18 הוא לא ירצה אפילו להתגייס לצה"ל
שכנים שלנו היו מוכרים כל שנה והידלים היו בודקים את הנפצים בחדר מדרגות והיינו נהיים חרשים מזה
וכל שנה היו מזמינים להם משטרה עד שהם הפסיקו
זה יותר מסוכן ממכירת סיגריות ואלכוהול לבני נוער!!!
אבל על זה אין פיקוח