07-03-2006, 17:33
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.03
|
|
EC תודה ועוד קצת פירוט בבקשה.
ראשית, איך יודעים מה כולל השנאי. יש עליו 5-6 סמלים ואיני יודע מה הם מבטאים. (כמו למשל: ריבוע בתוך ריבוע (אולי בידוד כפול), צורת בית עם חץ מימין פנימה, TUV , C, E, GS, מלבן ובתוכו חצי מלבן פתוח לצדדים עם כיתוב t-125, באופן מוזר כתוב גם " output +5v " מזה ה + הזה? ). אולי יש מקרא היכן שהוא ?
1. בהנחה שטווח הסטייה המותר למתח טעינת הנגן מתאים לשנאי של 5.4 וולט. האם גם אז נדרש מייצב ?
2. ולמה בכל השנאים אני מקבל סטיות כלפי מעלה בשיעור של עד 70 אחוז יותר. אגב, כשמדדתי אצלם את המתח בזמן שהיה מחובר אליהם צרכן - המתח ירד דרמטית אל מתחת לנומינלי. אולי תוכל להשכיל אותי בעניין.
3. בינתיים הספקתי לחפש ברשת וללמוד קצת והיגעתי למסקנה שאולי עדיף לי לבנות יחידת 4 סוללות אצבע אשר יספקו לי כ 5 וולט ומהם אטעין מחוץ לביית את הנגן. השאלה שלי בנושא זה היא: האם עיקרון ההטענה הוא בהשוואת תכולת הזרם בין סוללות (או מקור) ההטענה לסוללות הנגן, וזה אומר שלא אוכל להטעין את מלא הסוללה אלא עד להשוואת תכולת הזרם בשני הרכיבים ? כלומר לצורך הדוגמה, אם בנגן מובנות סוללות בנפח 1000 מ"א ואני אשתמש בסוללות אצבע בנפח 2000 מ"א - אזי אוכל להטעין כ 1.5פעמים, ואיפה נכנס הפרמטר של הפרשי מתח בין סוללות המכשיר לסוללות ההטענה.
ומה קובע את משך זמן הטעינה ?
בכלל, אם אפשר קצת הסבר מרחיב אופקים.
תודה.
נערך לאחרונה ע"י yochyb1 בתאריך 07-03-2006 בשעה 17:40.
סיבה: פירוט
|