27-02-2006, 19:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
חבל שאתה מטעה
מותר לשאול אם שירתת, מותר לשאול מה עשית, ומותר לשאול למה לא שירתת או למה שוחררת. אסור לשאול מה היה הפרופיל או לעשות שימוש בנתון צבאי לבירור (אם אתה לא גוף מורשה).
אסור לדרוש שירות צבאי רק אם זה לא רלוונטי לעבודה. אכן למלצר, או מוכר בחנות זה באמת חסר משמעות. אבל, צר לי לאכזב אותך, ניסיון של שלוש שנים במסגרת קשה,היררכית ודורשת, הוא ניסיון רלוונטי כמעט לכל משרה שקיימת בעידן המודרני, בין אם במפעל או בהיי-טק. בסופו של דבר מעסיק שמתלבט בין שני אנשים שווים בנתוניהם, יכול לבחור באחד שבקורות חייו יש שלוש שנים+ של תעסוקה יותר מהשני, במי אתה חושב שיבחר? אדם ללא ניסיון או כזה ש"עבד" במסגרת? אדם שיש אפשרות לראות איך הצטיין/התרשל משמעתית, שיש אפשרות לראות אם התקדם בדרגה והיה בעל אחריות, ושיש דף קטן שבו אדם שהיה אחראי עליו מציין את כל תכונות האישיות שלו.
אני יודע במי אני וכל אדם רציונלי היה בוחר, ואני מבטיח לך שגם לא תהיה לך כל עילה לתבוע במקרה כזה.
אתה רשאי להמשיך להשלות את עצמך, אבל לא את שאר האנשים.
זה החוק
א. איסור דרישת פרופיל צבאי והשימוש בו
(א) מעביד לא ידרוש מדורש עבודה או מעובד את הפרופיל הצבאי שלו, ולא
יעשה שימוש בפרופיל הצבאי שלו, אם הגיע לידיו, בכל ענין המנוי
בסעיף 2(א)(1) עד (6).
(ב) דרש מעביד, בניגוד להוראות סעיף קטן (א), את הפרופיל הצבאי, לא
יפגע בעובד או בדורש העבודה בענין המנוי בסעיף 2(א)(1) עד (6)
מחמת סירוב למסור את הפרופיל הצבאי.
(ג) הוראות סעיף זה לא יחולו על שירות הבטחון הכללי והמוסד למודיעין
ולתפקידים מיוחדים, כמעביד, לגבי עובדים בגופים האמורים או לגבי
קבלת עובדים לגופים האמורים.
(ד) בסעיף זה, "פרופיל צבאי" - הסימול המספרי שצבא ההגנה לישראל נותן
לציון מידת התאמתו הרפואית של אדם לשירות ביחידות ובתפקידים שונים
בצבא ההגנה לישראל.
John Kennedy Toole
|