22-02-2006, 00:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
קטע אחד בכתבה שמשך את עיני: "מרבדי צמחייה וספסלים לנוחיות הלוחמים"על איזה לוחמים בידיוק הם מדברים? האם בכלל יהיו שם לוחמים או שמדובר בעוד מפקדה שבמקרה הטוב תשב שם פלוגה אחת? (ואני בספק אם תשב שם פלוגה היא תקבל מגורים נורמאלים)
כל העיניין הזהמאוד מזכיר לי את התקופה שהייתי בחברון - לא היה לנו טבח או מטבח והיינו מקבלים את האוכל מהנח"ל (לא זוכר איזה גדוד) ההקצאות שלנו היו ממש נמוכות ובמשך חודש קיבלנו גבינה לבנה, לחם וסלט בבוקר , אורז, שניצלונים וסלט בצהריים ובערב אני לא זוכר מה הביאו, למה? כי אחרוחת בוקר הייתה מגיעה ב12 בצהריים וארוחת צהריים בערך ב16-18 בערב וארוחת ערב כמעט ולא הייתה מגיעה - ואני לא מגזים, רוב הזמן זה כל מה שקיבלנו.
יום אחד שלחו אותי להכניס את הסופה ליום טיפול בחטיבה, הייתי פשוט המום ממה שראיתי שם - כמות האוכל שנזרקה הייתה יכולה להאכיל את כל הסוללה ולהשאיר שאריות - לחמים מוכנים במקום, 3 מנות בשר בצהריים, מנה אחת בערב, כמות אדירה של תוספות וסלטים. הצלחתי "להציל" את הקורסונים והבורקסים ולהביא אותם למחלקה שלי. אבל התחושה הייתה נוראית - צבא שלנו וצבא שלהם...
מה שאני מנסה להגיד, רוב ההתייחסות באשכול עד עכשיו דיברה על בזבוז על רווחה כשאין כסף לביטחון, אני רוצה להראות שכשמשקיעים ברווחה משקיעים במקומות הלא נכונים. חוץ מזה שימו לב שבכתבה הוזכר שכמה מיליוני דולרים נתרמו לפרוייקט על ידי יהודי ארה"ב, ונגד מי הרמטכ"ל יוצא? הפלוגות שמנסות לגייס כמה שקלים בודדים כדי שלחיילים (סוג ב') יהיה פליזים, או טלויזיה או כל דבר קטן אחר שיגרום להם לחשוב שלמישהו כן איכפת שהם קורעים ת'תחת.
|