17-02-2006, 22:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
|
|
המממ
Rascal
תוצרת סולתם. צה"ל לא קנה את הכלי, אני חושב שכמה יחידות ממנו נמכרו למדינות זרות.
Athmos
שידרוג של תותח ה M-71 (אתה יכול לקרוא על ה M-71 בשני אשכולות שפתחתי על המילואים שלי).
צה"ל לא קונה אותו כרגע עקב מגבלות תקציב, אבל חושב ברצינות לעשות זאת בעוד מספר שנים, על מנת להחליף את מערך התותחים הנגררים. המדובר בתותח M-71, בקוטר 155 מ"מ המורכב על גבי משאית טטרה. יצא לי לראות את המערכת מקרוב מאוד (טיפסתי עליה...). בהחלט עולם אחר לעומת התותח הנגרר. אם אני לא טועה הודו רכשה את המערכת, ועוד מספר מדינות באירופה התעניינו בה- אני מסתמך על ידע מבוסס שהיה לי נכון ללפני שנה-שנתיים. אני לא יודע מה קורה עם זה עכשיו.
שולף
תומ"ת מרכבה- תותח 155 מ"מ שהורכב על גבי תובה של מרכבה סימן 1. נבנו שני אבות טיפוס שנמצאים היום בחצר סולתם יוקנעם ובבית התותחן בזיכרון יעקב.
הסיבה לאי הכנסתם לשירות היתה תקציבית- צה"ל העדיף לשדרג את מערך ה M-109 שהיו לו מ"רוכב" ל"דוהר", שידרוג שכלל 17 שיפורים כגון מערכת ניווט וכינון אינרציאלית, מערכת כיבוי אש מסוג ספקטרוניקס, מקלע נוסף לטען, צריחון מפק"צ משופר ועוד .
דוהר
התומ"ת העיקרי של חיל התותחנים. בחיל התותחנים משרתים שלושה דורות של ה M-109:
רוכב, דוהר ודורס. הדורס היה אמור להיות שידרוג של הדוהר אך שוב, עקב מגבלות תקציב הוכנסו בו רק חלק מהשיפורים שתוכננו, וגם הם לא הוכנסו לכל המערך (השידרוג כלל הסבה של רוכבים לדורסים). השיפור העיקרי של הדורס הוא מערכת ניווט וכינון משופרת, מערכת שכוללת ג'יירו לייזר, ומערכת חדשה לשליטה בשדה הקרב, מערכת המכונה "שדר חם" (השם פורסם בעבר).
כל התותחים משתמשים בתחמושת בקוטר 155 מ"מ.