16-02-2006, 22:37
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אתה די צודק.
על הטנק מותקנים שלושה אמצעים שהיינו מחברים לפני קו לבנון:- פלטת (מיגון) גחון
- מטען עזר קירש (גנרטור שכונה פק-פק)
- ו... פק"ל קפה מורחב - ארגז אוכל על הצריח.
על פלטת הגחון כבר דיברנו למעלה.
לגבי מטען העזר - הטנק במארב אמור להיות שקט ולכן הוא מדומם. לצורך המארב פועלות בטנק מערכות חשמליות (או שניזונות מחשמל) כמו: מערכת הצידוד, הארטישוק, נורות, מכשירי קשר, קומקום ועוד. כל המערכות עובדות על חשמל ממתח המצברים. בזמן שהטנק לא מונע המצברים לא נטענים וקיים חשש שהם יגמרו ולא יהיה מספיק מתח כשנצטרך להניע.
לכן הנענו את הטנק כל כמה שעות לכמה דקות.
אני לא יודע לכמה מכם יצא לעמוד ליד טנק שמניע. אפשר להגיד על ההנעה הרבה דברים. שקטה היא לא.
בנוסף, קרו מקרים שהצוות נזכר מאוחר להניע, וזה היה מאורח מידי. לטנק לא היה מספיק מתח כדי להניע.
לכן חובר המטען עזר. נדמה לי שהפקודה המקורית הייתה לעמוד איתו מונע כל המארב. הוא אמנם יותר שקט מהמנוע אבל גם הוא רועש יותר ממנגינות של ויואלדי.
בהמשך הפעלנו את המטענים רק פעם בכמה שעות ואח"כ רק כשהיינו נתקעים בלי מצבר.
המטען היה עוד עז שצריך לטפל בה (בעיקר תידלוק, אבל לא רק). הוא חטף מכות ברוורסים (בלט קצת אחורה, בניגוד לסלי חי"ר הוא לא גילה גמישות ובשונה מהזחל הוא לא היה כזה קשוח ודווקא נעלב והתקפל מכל שיח, סלע או עמוד.
כאמור הפק-פק לא היה ידידו הטוב ביותר של הטנקיסט (חוץ מהמקרים שיגלינו בבוקר שעוד ניה אנחנו נחשפים לטילים ויכולים להניע רק איתו...) וחיפשנו תירוץ להיפטר ממנו.
התרוץ הגיע עם התראות מודיעניות (מקרים שקרו) על התקרבות אנשי חיזבאללה אל הטנקים כדי לחטוף חייל, את כל הצוות, או אפילו - את הטנק עם הצוות.
אחרי שההתראות הללו התחילו להתממש בוטלו כל הנהלים השונים שכללו ירידה מהטנק בזמן המארב. גם הפעלת הפקפק הופסקה.
פריט נוסף שהיה מתחבר לטנק לקראת קו בלבנון היו שני בטאלייט משני צידי הסל-צריח, שלושה בטאלייט נוסזפים ושלושה מוטות חש"ן (כמו המוטות של המרגמה) אני ארחיב עליהם, על נהלים לירידה מהטנק במארב (כולל לעשיית צרכים) ועל הפק"ל קפה המורחב בהמשך.