כאשר משיטת ענישה זה הפוך לנורמה קוראים לזה "קומוניזם". מצב שבו הילד נמצא כל היום במוסד מיוחד שאינו הבית
פה רק הראתי שאתה בא בגישה שהייתי קיימת רק במשטרים קומוניסטיים, אבל זהו עדיין לא הוכחה מושלמת. ההוכחה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Segmany
3. דאגת המשפחות מהאחריות על הילדים הקטנים תרד. למה זה טוב?! כי יש משפחות שאין להם כסף למטפלות והאמא נשארת בבית כדי לדאוג שלילדים יהיה לאן לחזור בסוף יום הלימודים. כתוצאה מכך, ההכנסות למשפחה הן קטנות יותר. ביום לימודים ארוך, תוכל האם לצאת לעבוד ולהעלות את הרמה הכלכלית של המשפחה.
|
הפכת את בית הספר למוסד שאליו שולחים ילדים כדי להקל את העומס הכלכלי מההורים. הסברים נוספים לא נחוצים.
מה שכתבת עומד בפני עצמו.
לא אכפת לי אם מדובר ב"בית ספר דמוקרטי" או לא. זה לא העניין. הנקודה היא שאתה מדבר בעד יל"א מהסיבות
הלא-נכונות ביותר שאפשר להעלות על הדעת. מטרתו של
יום לימודים ארוך יכולה להיות אחת ויחידה:
למידה.
כל מטרה אחרת[לחסוך כסף להורים; לחנך את הילדים להיות קומוניסטים טובים(מה ששיעורי "אזרחות" כבר עושים...);
למנוע מהם "להדרדר לפשע" ועוד ועוד] אינה קבילה בעיני.
בלי קשר לזה שלדעתי לנתק את הילד מהרע שבעולם(כמו פשיעה) לא יעזור - כי בסופו של דבר הוא ממילא יאלץ להתמודד
עם המאפיין הזה של העולם בו אנו חיים, אתה הופך את בית הספר מבית ספר למוסד סגור, ואת יום הלימודים ליום ממוצע
בכלא...
לגבי הטענה הסמנטית החביבה ונעדרת המשמעות שלך לגבי משרד ה"חינוך"(והמרכאות בהחלט במקומן):
מטרתו של בית הספר היא לחנך ילדים בקבוצה גדולה כדי לחסוך משאבים - בדיוק כמו שאף אחד לא זורע, קוצר ומייצר
לעצמו לחם, או בונה לעצמו רהיטים. בית-הספר זה פשוט קיצור דרך.
העניין שכולם מבינים, מלבד הקומוניסטים האחרונים, הוא שא"א לקצר את דרך לאורך אפס - א"א לבצע את כל החינוך
ברמת המוסד.
זה נוסה ולא פעל.
אתה יכול לשחק עם הסמנטיקה בגרוש על משרד "החינוך" כמה שתרצה - אבל הקומוניזם נוסה ונכשל. ההורים צריכים
לחנך את הילדים שלהם, ולא אף-אחד אחר.
לסיום הנקודה כדאי שנבהיר שניסי לעשות פה תרגיל ירוד למדי ולקשר בין
חינוך ל
למידה - שני דברים שונים לחלוטין.
לומדים בבית הספר, ומתחנכים בבית.
תראה, נדמה לי שאתה מתבלבל בין יעילות וחוסר-יעילות. כמו שעופר הדגים יפה מאוד - כאשר היעילות גבוהה יותר ->
ההספק גבוה יותר -> הזמן הדרוש ל-X עבודה קטן יותר.
אם יגבירו את היעילות, זה אומר שכדי להגיע לאותך תוצאות יזדקקו ליום לימודים
קצר יותר, ולא ארוך יותר.
כאן היית קרוב לנצח אותי. קשה להתמוד עם טיעון כמו "זה בולשיט", אבל במאמץ רב אני אשתדל.
מערכת החינוך שנואה בגלל הגישה שלה, ולא "בגלל שהיא לא דמוקרטית". הטיעון שלך הוא-הוא הבולשיט כאן. וההוכחה
היא אני ועופר: התלמידים באנקורי(הרוב השפוי) מתים על בית הספר, והוא "דיקטטורי" בדיוק כמו בית ספר ממשלתי. מדובר
בעניין של גישה, וגישה של "תשאר עוד שלוש שעות בבית הספר בלי לעשות כלום" היא גישה מהסוג שהופך את בית הספר
לשנוא יותר ולא לאהוד יותר.
אתה מוזמן להתווכח עם העובדות כמה שתרצה - אבל עובדה היא שלא ה"דמוקרטיות" הוא היעדרה בבית הספר היא הסיבה
לכך שהוא שנוא.
אחרי שסיימתי להגיב לך, אני שם לב שבקושי נאמרה כאן מילה על יל"א, ולכן אני אדגיש שוב: בלי קשר ליעילותו או נחיצותו
של יל"א - יום
לימודים ארוך צריך להיות מיועד ל
למידה. להפוך את בית הספר לאיזה כלא מעוות שמטרתו "לחסוך כסף
למטפלת" השאוב ממדינות נאורות כמו ברית המועצות לשעבר, לא פעל - ולא יתחיל לפעול עכשיו.