23-12-2005, 21:14
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.04
|
|
אני פה עד מרץ אז תשאלו חופשי :)
טוב אז לשאלותך.
1. הקורס הוא לא ממין ברמה של גיבוש, יכולים לזרוק אותך על דברים קיצוניים כמו בעיית אמינות חמורה או מעשה דבילי שתעשה אך זה נדיר, לרוב בשלב הבסיסי זורקים על נורמאטיביות-דמות הקצין.
אני יסביר, בשלב הזה יש דגש על הערכים אמינות, רעות, משמעת עצמית יותר מאחרים ובתחומים האלה בערך אתה נבחן, אם לא תעבוד בצוות ולא תשאף להצלחת הצוות שלך יותר מהצלחתך האישית אתה מנוגדת לערך הרעות וזה יתגלה בסוציאומטרי, אמינות ומשמעת עצמית מתבטאים בהערות שאתה מקבל, על חוסר דיגום בהקש יש לי את הבחירה לצאת 90 לכוח ולקבל עונש מפרי יצירתם של המפקדים (והם מאוד מקוריים) או לעמוד עם כולם ולא להיות אמין, על כזה דבר אתה מקבל הערה, כשיש לך 6 הערות מצבך לא טוב. המשמעת עצמית מתבטאת בכול מה שאתה עושה כשלא משגיחים עליך, האם אתה מיישם את כול מה שהמפקדים מתמינים בך מתוך הרצון להצליח או מתוך הכרח. בקטע הזה היו לי בעיות כי לא באמת רציתי להצליח בקורס.
אז בכול מקרה זה הפרמטרים שיכולים להעיף עליהם, לרוב לא יעיפו אותך על בינוניות, רק אם תיהיה ממש גרוע ולא תשתפר.
2. שעות ת"ש אין לך, יש חצי שעת התארגנות, שזה 28 דקות בהן אתה צריך להכין מדים למחורת לפי מה שתידרכו אותך, ללכת לשירותים, לשפצר וללמוד, ואם אתה מספיק לקרוא עיתון, לאכול ממתקים (זה הזמן היחיד ביום) ולקרוא מכתבים. בימי שבת לרוב יש ביקורי הורים אבל באילת זה קצת בעייתי בגלל המרחק.
3.המשימות שאתה מקבל שונות מהגיבוש, בקורס לכול דבר שאתה עושה יש מטרה, כול דבר שתעשה יהיה על זמן, לחוץ ביותר, ואם אתה לא עומד בזמנים אתה עושה תרגולים חוזרים- מחזיר את כול מה שעשית למצב הקודם (גם על זמן) ועושה שוב, בדרך אתה יכול גם לרוץ לאנשהו או לטבול.
4. חלק ישנים בחדרים והרוב במכולות צרות וארוכות, בצפיפות נוראית, מיטות של 3 קומות לאורך שתי צידי המכולה עם מעבר צר ביניהן כשכול התיקים ( 3 תיקים לבנאדם 9 מתחת למיטה התחתונה). אבל החדר שלך הוא כמו הבית אז אתה לא בוכה על זה.
מבחינה מנטלית הקושי נובע מהכול ביחד, אין לך שניה אחת ביום לנוח,יש המון אחראיות והראש שלך תמיד עמוס במטלות שעליך לעשות, המון לימודים על הראש,טיסנאנס עצום עם המפקדים ומשמעת שאין בשום מקום אחר בצה"ל, אתה מתגעגע להורים, לחברים, מנותק משאר העולם בתוך הבועה שלך. אבל אין לך לדאוג מכול זה, זה רק מחשל אותך. תתקל בהרבה מצבים מצחיקים, כמו טילפוף מול חוף דקל בזמן שיש שם איזה מסיבה או הפלגה על סירת המפרש שלך ליד בנות שנופשות להן על סירת קייט בים.
בקשר לחלק הפיסי, החלק הזה רק מעודד אותך ולא שובר, המדסים מטורפים אך ההרגשת סיפוק בסוף שווה את זה, מסעות קשים אבל שוב ההרגשת סיפוק שווה את זה, טילוף הוא דבר קשה אך כיפי, במיוחד כשהצוות שלך מנצח. פיסית לא יותר מדי קשה, יותר קשה מנטלית.
מקווה שעניתי לך על השאלות, בהצלחה בקורס.
|