30-11-2005, 19:55
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
|
|
אל תטעה: טובי עוה"ד העובדים בשביל החברה
חושבים אך ורק על האינטרסים של החברה - אותה הם מייצגים.
עבור הלקוח שלי - אני אערוך הסכם שבבסיסו יהיה מאוד חד צדדי לטובתו. ככל שהלקוח שלי הוא גוף חזק יותר ביחס ליריבו - כך יתאפשר לי להכניס מנגנון משפטי לטובת הלקוח שלי - נוקשה יותר (תחת השערה סבירה , שהצד השני לא ממש יתנגד לו)
עכשיו לעניין: העובדה שהחברה קובעת הוראה בהסכם, לפיה אם תעזוב אותה בטרם עבר X זמן - תהיה חייב בתשלום Y - אין בה פסול. זכות החברה לקבוע בינה לבין עובדיה (החותמים גם הם על ההסכם) הסכמות שונות.
אלא מאי ? לדעתי, מקום העבודה אינו רשאי להטיל קנס כספי על עובד שמשמעותו: עשית A - שלם B - שיגולם לו באופן ישיר במשכורת. זכותה הוא, על-פי דין, לתבוע את העובד בבית הדין לעבודה.
אסור לה לקזז לו את המשכורת כקנס.
העובדה שאין הוראה בחוק מפורשת שאומרת זאת (שכן מדובר בדין שהוא יציר הפסיקה) מאפשרת למעביד לקבוע כל מיני הוראות בהסכם ובבוא היום, או לנסות ולהשתמש בהן, בהנחה שהעובד לא יתנגד, או לעשות בהן שימוש במסגרת תביעת העובד.
דבר נוסף לסיום: פרנסתם של עוה"ד היא מפרשנות הדין. אם הוראות הדין היו כה ברורות - פרנסתם של עוה"ד הייתה נפגעת משמעותית. גם לעוה"ד החכמים, המשכילים והיפים ביותר יימצאו עו"ד חכמים, משכילים ויפים לא פחות שיחזיקו בדעה הפוכה. זהו היופי (וחלק יגידו הכיעור) שבעולם המשפט...