08-03-2006, 21:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
|
|
נקודה למחשבה
אני מאחל לך מכל הלב שאכן תסיימי קורס חובלים במגמה שהכי תתאים לך מבחינת כישוריך ולא מבחינת הפרינציפ הלא רציני של "אני אשבור את הסטיגמות של בנות במכונה בסטי"ל".
חוץ מזה אני בכלל לא בטוח שאת רוצה לבלות את רוב השירות שלך בחדר מכונה חם (מגיע עד 50 מעלות בקיץ!) ,רועש, מסריח עם עשרה גברים מזיעים ומטונפים מכף רגל ועד הראש..
לדעתי ישנם פנים הרבה יותר רציניים שצריך להתייחס אליו מבחינת שירות בחורות בסט"יל מאשר אמונות שונות , מכובדות ככל שיהיו (ואני מכבד את כולן!).
הקושי הגדול הוא לא האטימות של ראשי חיל הים אלא החוסר יכולת להבטיח תנאי מחייה ושירות הולמים לבחורה בתוך גוש מתכת שט.
חיל הים לא מפעיל כלים בגודל שמאפשר הקצאת מגורים נפרדים\ מקלחות נפרדות לבנות המין היפה .
מפקד ספינה לא תמיד יכול יכול לגרום לחיילים שלו, שנמצאים ימים בים, בדרך כלל באמצע שום מקום ,במשימה מבצעית,(המפקד או עסוק או ישן) לא לעשות משהו שעלול להתפרש כרמיזה מינית או הטרדה מינית.במיוחד בצוללות ,ששם המיטות הן חמות וגם בהרבה מקרים בסטי"לים המיטות הן חמות כמו כן.(מיטה חמה=תמיד ישן שם מישהו, שני אנשים על אותה מיטה לצורך העניין , אחד במשמרת ואחד ישן).
ארוע כזה , שיכול גם להתרחש ללא רצון מצד שני הצדדים, לדוגמא- חייל שנשלחת לבצע ספירת מפליגים בלילה צריך לזהות בוודאות את האדם שישן, לפעמים גם על חשבון של לגעת בו ולהעיר אותו.כל נגיעה כזו יכולה להיפרש כהטרדה מינית.
איך להתמודד עם מקרים כאלה?
איך להתמודד עם מקרים דומים, בהם צריך להעיר בחורה לשמירה , או עם מקרים , שגם להם היינו עדים , לצערינו , שבחורה משתמשת בטיעון של הטרדה מינית כדי לנקום ?
איני יודע מה הנוהל של קצינות שמשרתות בסטי"לים כרגע.
אגב-לקצינה יותר קל כי קצינים לא ישנים במדור של 12 איש אלא במדורים קטנים יותר, המאפשרים יותר פרטיות.
לסיכום -
ההחלטות האלה התקבלו (לדעתי בלבד!) כדי להפחית את כמות הצרות שיכולות ליפול על ראש כ"א מהמעורבים באחת מהפרשיות שציינתי קודם.
למה בחורה צריכה את כל הסרט של משפט הטרדה מינית על הראש?
למה מפקד ספינה שעבד הרבה שנים בשביל להגיע למעמד הזה צריך לעבור את הסרט הזה ולשאת באחראיות מנהלתית ולדפוק לעצמו את הקריירה בגלל מקרה של אי הבנה ?
למה החייל שהלך להשכים את החיילת לשמירה וכוונותיו לא הובנו כהלכה צריך להשפט? הרי במציאות הקיימת, כנראה, הוא ייצא אשם בכל מקרה, רק מחמת הספק.
צריך להבין שלכל מטבע יש שני צדדים ולא תמיד אפשר לקפוץ ולהגיד "המערכת אטומה! זו אפליה! " וכו' וכו'. בדרך כלל יש הגיון כלשהו מאחורי כל החלטה, יש הרבה מקרים שההגיון לא ברור למישהו כי הוא לא בקיא בכל ההליך של ההחלטה ובכל הגורמים המחליטים על ההחלטה.