13-10-2007, 14:23
|
|
|
חבר מתאריך: 26.11.04
|
|
תגובה
תסלחו לי מראש אם אני בוחר להיות המקטרג במקרה הזה ולא להצטרף ל "עדת המעריצים". נו אז פעם ב 1974 לא היו סטינגרים, ולא אמצעים טרמיים, ולא מכ"מים ולא F15 וכולם בצה"ל היו בטראומה מהמלחמה ונורא פחדו שהסורים עוד פעם יעשו איזה גשפטן עם מסוקים וישתלטו על החרמון. נו אז זה עדיין רלוונטי ל 2007? איזה מסווג, איזה אמצעים, איזה חרטבונה. חשפו כבר את נערי החוף, שיח אתד, חד וחלק, דברים סודיים מפה ועד הודעה חדשה, נו אז האלפינסיטים עם המגלשים המגניבים, חתול שלג עם מא"ג (וואוו..) והמג"ד המגלומן שלהם זה (בפרפרזה) הסוד הגדול הבא, האס המפורסם בשרוול של צה"ל במלחמה הבאה? האם מאז הקמתו הפעילו בהצלחה את הגדודונצ'יק הזה במשהו שבכלל התקרב למתאר ההפעלה המקורי שלו (מלבד אולי אימונים מיוחצנים ומיותרים מעבר לים)? עוד אפשר לחשוב שהחרמון על חמישים הק"מ הרבועים שלו (וגם מזה במקרה הטוב רק רבע בערך רלוונטי לאלפיניסטים) זה במינימום האלפים הבווארים ויש צורך באיזה אליטה גבירגסקורפ לסייר בהם, עם חתולי של"ג וסרבלי קומנדו. האם הגדודונצ'יק מבצע קווים או פעילויות בשטחים כמו יחידות מילואים מובחרות לא פחות, אם לא בהרבה? שלא תבינו אותי לא נכון, הביקורת היא כמובן לא כלפי חיילים המילואים עצמם, משקיענים מקצוענים, אלא כלפי פיקוד הצפון, שדואג להם לקייטנת חורף אקסקלוסיבית על חשבון משלם המיסים. צה"ל של 2007 זה כבר לא צבא של פריווילגיות.
נערך לאחרונה ע"י strong11 בתאריך 13-10-2007 בשעה 14:27.
|