13-11-2005, 20:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,481
|
|
|
סקירה: קספרסקי אנטי וירוס (לאלה שעוד לא הספיקו לפתוח אשכול בנושא)
עלו הרבה שאלות לאחרונה לגבי אנטי ווירוס. אז בנוסף לחיפוש בפורום שאתם בוודאי יכולים לעשות, הנה ביקורת מNANA:
מקור
מאת: ניצן וידנפלד
השמועות אומרות שקספרסקי, מנכ"ל חברת האנטיווירוס שנושאת את שמו, עבד מספר שנים ב"משרדי" הק.ג.ב. לפני שנשבה בקסמם של הווירוסים. האיש עצמו מכחיש, אבל האנטיווירוס שלו נושא את כל הסימנים של מוצר פרי המלחמה הקרה: הוא מקצועי, אגרסיבי ולוקה מאד בידידותיות.
מקצועיות
בדקתי את Kaspersky Antivirus Personal Pro 5.0.
האנטיווירוס של קספרסקי הוא מהמקצועיים שפגשתי בהם. כל זאת בתנאי שפתחתם את הארנק והחלטתם להשקיע בגירסת ה-Pro. מי שהחליט בכל זאת ללכת על הגירסה הזולה יותר, יגלה שחסרים לו מספר פיצ'רים הכרחיים: סריקת קבצים מכווצים, סריקת מייל שלא נשלח על ידי תוכנת דואר (סימן ההיכר של סוסים טרויאנים שמפיצים ספאם) ותיקון קבצים שנפגעו מווירוסים. זאת רק רשימה חלקית של ההבדלים בין גירסת ה-Pro ל-Personal.החברה אגב טוענת שמשתמש ביתי יכול להסתפק בגירסה הזולה. קשה לי להסכים איתה בנושא.
האנטיווירוס של קספרסקי חסכוני במשאבים ולא יעיק על המחשב שלכם. אמנם זמן הטעינה שלו בהפעלת המחשב היה ארוך מדי לטעמי (אגב, גירסת ה-Personal מהירה יותר), אבל מרגע שהוא החל לפעול הוא עשה את עבודתו ברקע ולא רב על משאבים עם תוכנות אחרות.
קספרסקי אנטיווירוס גם מסוגל לזהות רוגלות (אם כי לא הייתי מוותר לחלוטין על כלי זיהוי הרוגלות האחרים), לזהות קבצי וורד נגועים והפיצ'ר המפתיע ביותר: זיהוי ניסיונות חדירת האקרים ומתקפות מניעת שירות. כן – למרות שלא מדובר בפיירוול, התוכנה מכילה גם יכולות מצומצמות של ניטור תעבורת תקשורת.
אגרסיביות
הפיצ'ר האחרון גם היסב את תשומת ליבי לאגרסיביות המאוד בולטת של התוכנה. כמו שומר ק.ג.ב ששתה הרבה יותר מדי קפה, התוכנה פשוט צועקת. היא גערה בי על שלא עידכנתי אותה מיד, ניג'סה לי בכל הדלקה של המחשב על הזמן הרב שעבר מאז הסריקה האחרונה ואז החליטה על דעת עצמה שעכשיו, בדיוק עכשיו זה הרגע לבצע אותה (מבלי להתחשב במשימות האחרות שהמחשב עושה). בנוסף, בכל פעם שהתחברתי לרשת היא עשתה קולות פיצפוץ משונים – סתם, בשביל להודיע שגם הפעולה הזאת לא עברה מבלי שמישהו ישים לב לכך.
אבל השיא הופיע לאחר כשעתיים של גלישה. "מתקפה" היא הודיעה לי באדום דם זוהר. זה בסדר, ניסיתי להרגיע את תוכנת האנטיווירוס – זה רק הראוטר שלי בודק אם אני עדיין מחובר. מייד הרגשתי שההסבר לא הניח את דעתה. מאותו רגע ידעתי שאני על תנאי, ובפעם הבאה אני כבר אשמע את הסוכנים פורצים דרך הדלת.
נכון, חשוב שתוכנת האנטיוירוס שלכם תהיה קצת אגרסיבית, אבל בתחום הזה קספרסקי בהחלט עברה את הגבול. יותר מזה - אם החליטו שם בחברה ללכת על קו קפדני, ראוי שגם יציידו את התוכנה שלהם ביכולת לזהות מתי מדובר במתקפת האקרים ומתי זאת רק תעבורה חוקית של רשת ביתית.
ידידודתיות
צריך להודות על העובדות - התוכנה לא מתוכננת למשתמש המתחיל (גם לא הגירסה הזולה). ההגדרות שלה מפוזרות על פני כעשרה תפריטים ותתי תפריטים שונים ומנוסחות באופן עמום למדי. למרות שעדיין מדובר בשיפור משמעותי מגירסה 4, משתמש שלא יהיה מרוצה מהגדרות ברירת המחדל וירצה לשנות את התנהגות התוכנה צריך לפנות לעצמו זמן למשימה. רצוי גם לעשות מספר סנדוויצ'ים לדרך.וחבל – משום שהתוכנה באמת מכילה אפשרויות רבות שלא מצאתי באחרות, כגון פיצ'ר לחיסכון בבטריה במחשבים ניידים.
חשוב גם לציין את רמת הגימור של התוכנה. למרות משחק מאסיבי עם ההגדרות שלה, לא נתקלתי בשום באג, היא פעלה גם בסביבה נגועה בווירוסים ובמצבים בהם חלונות היתה רחוקה מיציבות – כלומר על המחשב הנייד שלי שעבר התעללות מאסיבית.
אם רק תלמדו לאלף אותו כראוי תגלו באנטיווירטס הזה פיתרון אבטחה מקיף ויעיל, שאפשר לסמוך עליו גם באיזורים הפחות ידידותיים של האינטרנט.
סיכום
יעילות: 9
קלות הפעלה: 6
תמורה למחיר: 8
ציון סופי: 8 (הציון אינו ממוצע)
מחיר: 60.5$
להורדה
_____________________________________
-
|