למה חרא בתותחנים, הנה התגובות שלי מתוך אשכול אחר.
עכשיו אני אפנה אל המתגייסים, עם כל הכבוד לעובדות הנחמדות שכתב עמיתי עידו, להיות חייל פשוט בחיל התותחנים בגדודים הסדירים, שזה המקום שרוב המתגייסים מגיעים אליהם מה לעשות, זה פשוט חרא. היחס אלייך הוא מחפיר וזאת לא סטיגמה. אתה חלק מצוות גדול של כ-9 חיילים שכל אחד עושה עבודה קטנה ומינורית ואולי היא חשובה אבל אי אפשר לקרוא לה מעניינת. רוצים דוגמא? מס' 4 טען עם כל הכבוד שנותנים לו בחיל זה חייל שתפקידו לטעון פגזים של עד 46 ק"ג, מס' 7 רץ קוי זה חייל עם אפוד שרץ כמו טמבל עם כבל תקשורת לחבר לאיזה נגמ"ש ואחרי הוא חוזר ומכניס כמה חנו"ת.. אוו.. מעניין.. מס' 3 מרים פגזים מבחוץ ומכניס אותם פנימה.. הוא גם מכוון את המרעום בעזרת מפתחות מוזרים כאלה, כמו מוסכניק שמרכיב לכם ת'סשי.. תעזבו.. התומ"ת זה כלי תלאים שמקורו במלחמת ויאטנם, אל תצפו להנדסת אנוש איכותית, ההרגשה לנסוע בו זה כמו ההרגשה לנסוע בכלי ממלחמת העולם, הוא אולי עושה את עבודתו אבל מה עם החיילים? ומה כאשר אתה לא יוצא לקורס מפקדים מגלל מפקד נאלח ונשאר לשרת בסוללת פז"ם (הותיקות) ומה קורה כאשר יש חייל שנשאר לשמור 14 שעות רצוף!! מגלל שאין חייל צעיר שיחליף אותו כי כולם טוחנים, ואף פז"מניק לא מוכן להחליף אותו כי הם פז"מניקית הרי.. ואין מפקד גבר שיעמוד מול הפז"ם ויגיד להם להחליף אותו?
אז אולי מדברים איתכם על טכנולוגיה ושכלולים של התותחנים, אבל מה ייקרה אם בסופו של דבר תמצאו את עצמכם כחפ"שים הורסים את הגב ואת האוזניים בסחיבת פגזים של בין 39-46 ק"ג ואחרי זה עושים מילואים של חודש בשנה, כל שנה במשך 18 שנה כי לאחר השחרור עושים אותו הדבר.. וואלה תהיו בריאים, אבל מהתותחנים, אם כבר אתם שם, תעשו הכל להגיע ליחידות שיש אליהן מיונים (מיתר, מ"ט, MLRS, נורית, תא"ט ומטרואולוגיה), אם כבר הגעתם לגדודים הרגילים תעשו הכל לצאת לפיקוד ולברוח מהטחינה שאני לא רואה סיבה שמישהו יירצה בה, ואם לא פיקוד אז קורס מקצועי אחר כמו קורס חובשים או משהו בסגנון, העיקר לא להשאר חפ"ש בסוללת הפז"ם, שם כל הערכים שהרעילו אותכם כעת לפני הגיוס, להכל את אתם יכולים להגיד שלום.
אז אולי עידו ועוד כמה אנשים יגידו לכם שזה לא ככה ואל תקשיבו לי (אני בטוח שזה מה שהוא יגיד), ואולי הם יגידו שאני סתם בייכן, אבל מכיוון שאני לא רוצה שתעשו את אותה הטעות שאני עשיתי אני כותב את הדברים האלה. בטח הייתי יכול לומר ששירתי בחיל מצוין והייתי לוחם גדול שעשה שירות מסוכן והכל, אבל אני אומר את האמת, האמת שהיה חרא, היתה שינאה לסגל המפקדים והרגע הכי מאושר בשירות שלי היה שהשתחררתי, ואז לקחתי את הכומתה הטורקיזית ניגבתי בה ת'תחת והחזרתי אותה לצה"ל..
אתם תעשו את השיקול שלכם, אם אתם רוצים תקשיבו ואם לא אז לא. בכל מקרה אני אומר אני האמת שלי.חח.. מצחיק אותי הצעירים המורעלים כאן בפורום שחולמים להגיע על "מיתר",על יחידה מיוחדת שמפעילה אמל"ח סודי שיימצאו את עצמם בסופו של דבר תקועים עמוק בחרא של הסוללת פז"ם (וזה בדיוק מה שקרה לעידו), ששם יש קליקות, תככים, קומבינטורים, מזימות וכל מיני סיפורים מוזרים של חיילים בעייתים. כי בסופו של דבר הפיקחים יצאו מקרבי, הטובים יצאו לפיקוד, המבריקים (חלקם לפחות) המשיכו לקצונה, והבררה נשארו כחיילי העם בסוללת הפז"ם המגעילה.
בסופו של דבר אתה מבין שהיית עוד איזה מספר של חייל בעוד איזה גדוד עלוב שכבר לא קיים כבר ועשית איזה משהו ששווה איזה חתיכת מגן עלוב מעץ שעליו יש את סמל הגדוד המכוער, אותו סיכה מכוערת ששברת ביום שהזדכת על מדי ה-א' בבקו"ם. ודיברתי על עצמי, לא עלייך.
אתה יודע מה, הייתי יכול לראות את הכל כחוויה קצת נחמדה אבל למה זה צריך להיות סיוט שיחזור אליי כל שנה פעם בחודש?! מה עוד שאני פרייאר לגמרי ואני רק 3% מגלל אוכלוסיית גיל 21-40 בישראל שעושה מילואים של מעל 21 יום בשנה!!!
כאחד שסיים שירות בחיל אני לא רואה סיבה שמלש"ב יירצה להתגייס לתותחנים. בטח הוא יכול להיות מסונוור מהשמות המפוצצים "מיתר"- יחידה סודית! שמי שמכיר את הכלי שלה יודע שזה חנטריש אחד גדול, נורית! מטארולוגיה! תא"ט! M-L-R-S רקטות.. ואווווווו מדהים, אבל בסוף שאתה מוצא את עצמך מרים פגזים מלאי בוץ ושם אותם על המגש כמו טמבל.. לשם האימון..
חבר'ה שלא יעבדו עלייכם עם ה"הביאו אותי בתחכום וזיינו אותי בעוצמה":
1. רובם מגיעים לגדודים! ולא ליחידות המיוחדות.
2. רובם נשארים חיילים בגדודים ונשארים בסוללת הפז"ם חפש"ים!
3. רובם לא מצליחים לצאת על פרופיל 21 ולצאת מקרבי.
זאת האמת וכולם יודעים זאת!
ככה שלרובכם נגזר לטחון, אם כי זה שאתם יודעים לגלוש באינטרנט אולי מעיד עלייכם שונה, אבל זה תלוי במזל שיש לכם עם המפקד האישי שלכם, אם אתם טובים אבל המפקד שונא אותכם, הלך עלייכם.
התותחנים משקיעים הרבה בשיפור התדמית של החיל בקרב המתגייסים, אבל שלא תטעו, החיל לא השתפר עד כדי כך!
חשבתי שמן הראוי לומר למתגייסים את האמת שלי, אם למישהו זה מפריע כי חס וחלילה אני מוריד את המוטבציה לחיל אז על הז*ן שלי, לא אכפת לי.
השירות שלי בקרבי היה ממרמר זה מילא, אבל האם הצבא משלם לי על הטיפולי הפיסיותרפיה שאני עושה ועל הכאבי גב כל שלישי וחמישי? לא נראה לי..
לעידו תאמין לי שאני יודע טוב טוב מה זה פז"ם, אבל תאמין לי שאני גם יודע טוב טוב מה זה קצינים ומש"קים אפסים, אחד הדברים החותכים ביותר שאני יכול לומר שבכל השלוש שנים שלי בתותחנים לא ראיתי מפקד או קצין אחד שראיתי אותו כמושא להערצה או דמות למופת.
תשמעו היחס לחייל הוא מחפיר וזה הבנתי שזה תהליך מתמשך והולך של כמה שנים.
אלמנט נוסף שפוגע בתותחנים היא העובדה שעקב המוטבציה הנמוכה יחסית לגיוס לחיל, הבקו"ם משבץ לחיל גם מתגייסים שלא רצו להתגייס בכלל לקרבי, שלא לדבר על תותחנים! החמור הוא אלה שהגיעו לתותחנים מלאי מוטבציה ורצון להתגייס ליחידה מובחרת כמו "מיתר" ובסופו של דבר איבדו את עצמם בסוללה סדירה ופשוטה של גימליסטים, קב"ניסטים, בכיינים ואנטיפאתים והצטרפו לזרם האי-מוטבציה.
באחד הימים האחרונים שלי עשיתי רשימה של כל החבר'ה התחילו ביחד איתי טירונות ומה קרה להם בסופו של דבר. תתפלאו מתוך רשימה של כ-60 חיילים שהתחילו ביחד את הטירונות פחות מ-10 נשארו חיילים פשוטים. זוכרים שהזכרתי לכם שרק שליש יוצאים לפיקוד ומהם רק חצי ממשיכים לקצונה? תעשו לבד את החישוב כמה נפלטו לכל מיני ג'ובים שונים ומשונים ויצאו על קב"ן ועל מי יודע מה, תקעו אותם בכל מיני חורים, רק מבחינתם שלא יהיו בקרבי..
תעשו לבד את החישוב, שיהיה לי בן בעזרת השם, אני אומר לו שאני הייתי תותחן ושהוא לא יהיה.
יום טוב לכולם.