במקור נכתב על ידי adamr
אני אוסיף ציטוטים שברצוני להוסיף
כתגובה שלי לדיון ובהרחבה לו
צילום הוא דבר סובייקטיבי ואין בו ולא פרט אחד המשקף את המציאות,
כמו בתקשורת, קולנוע, עיתונות, גם תמונות הן אובייקט שניתן לראותו אותו במספר דרכים, בין אם תציג אותו בצורה אחת לצורה אחרת.
אחד המאפיינים בצילום הוא הדגשת נושאים מסויימים בתמונה והזנחת האחרים, כדוגמה
הפוקוס, שבעצם "עוזר" לנו להתמקד על האובייקט שאותו אנו מצלמים, וכשהרקע אינו בפוקוס אנו יותר מדגישים את הנושא הצילומי שלנו.
למעשה תמונה הופכת למה שהצלם יעשה ממנה, בין אם זה בצורה ידנית (עם המצלמה, פוקוס, זמן חשיפה, צמצם וכו') או בין אם זה בחדר העריכה (הפוטושופ).
ובכך שאני מטשטש חלק מסויים בתמונה, צובע חלקים ממנה, מעלים נמשים מעל פניה של ילדה או הופך את צבע העניים שלה לעניים כחולות אין זה עושה את זה שונה צילום ללא עריכה.
אגב אם נראה לך שצלמים, גם ותיקים שמצלמים במצלמות פילים לא עורכים את התמונות שלהם אז כאן אתה טועה, גם תמונות של מצלמת פילים ניתן לערוך ועושים זאת.
זהו עדיין שלב מוקדם מדי לעריכת דיון בשאלת מיליון הדולר של עריכה דיגיטלית.הפורום כרגע נראה מרוט נוצות,עייף,חסר התלהבות והשתתפות דלה של צלמים שיש להם מה לומר בשדה הצילום.
זהו האתגר הבא של הנהלת הפורום,לדאוג להביא צלמים על רמה ואם נדרשת כאן פעולה של "שליפת" אנשים מפורומים אחרים של צילום או לפנות בפניות ישירות למקומות בהם עשוי להיווצר הפוטנציאל של צלמים איכותיים,אז אנא ,זהו תפקידכם ולא עריכת דיון כמעט עקר, כאשר מאחורי שמות המשתתפים עדיין לא זכיתי לראות עבודות העשויות לשכנע אותי בכובד המשקל שיש לייחס לדבריהם.דברי ,לא נועדו לפגוע באף אחד באופן אישי ,אלא ביטוי לתחושה כללית שהפורום סובל ממנו לאחרונה.
הפתרון ,נכון לרגע זה ,הוא להצטייד בהמון סבלנות ובעבודה קשה של אלה המוכנים לתרום להצלחת הפורום בצילומים בשטח,בבית,חברים,רחוב.חשוב להרחיב את המעגל של אלה היכולים להצטייד בציוד צילום איכותי יותר,ואז כאשר הפורום ילבש צבע וצורה,אפשר להיכנס לדיונים של בעד ונגד כאשר לדברים שייאמרו,יהיה משקל כלשהו.
ובעצם בגלל העריכה אנו (הצלמים) מסוגלים יותר לדמות את הרגש שאנו רוצים ליצור עם הצפייה בתמונה.
|