|
19-11-2005, 23:37
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
|
|
המשך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "הFAQ עודכן בתאריך 19 לפברואר 08, וממשיך להתעדכן כל הזמן."
ש. מהו דרוג וניקוד הקבצים והמשתמשים באימיול?
ת. כל משתמש שמבקש קובץ להורדה נכנס לתור ההורדה, ומקבל את הדירוג 100. דרוג התחלתי זה מוכפל בגורמי ניקוד שונים, שהם המשפיעים על המיקום בתור.
הנה כמה דוגמאות:
משתמש מוחרם יקבל את גורם ההכפלה x0 מה שאומר שהוא לא יכנס לתור בכלל. משתמש בעל קרדיט, יקבל דרוג בין x1 ל x10. תלוי בכמות הקרדיט. משתמש באותה קהילה (=שמכיל בכינוי שלו את שם הקהילה שלכם בתוך סוגריים רבועות) יזכה ל x2. גם חברים שהוספתם יזכו לגורם הכפלה x2.
ההכפלה כוללת את כל הגורמים. לדוגמא חבר שלכם, וחבר בקהילה שלכם, וגם בעל קרדיט של 5 אצלכם, יקבל את הדירוג 2*2*5*100 = 2000.
ניקוד קבצים: לכל קובץ ניתן לשנות את הניקוד בחמש דרגות:
Release (הפצה): x1.8
High (גבוהה): x0.9
Normal (רגילה): x0.7
Low (נמוכה): x0.6
Very Low (מאד נמוכה): x0.2
המיקום בתור להורדה נקבע על פי:
100/{מס' שניות שהמשתמש מחכה} * {ניקוד הקובץ} * {דרוג המשתמש}
ש. האם יש אפשרות להעלות את הדרוג של קבצים מסויימים כדי שאוריד יותר מהר?
ת. ~כן. תיאורטית, אם מורידים את הדירוג של כל הקבצים המשותפים לעדיפות "נמוכה מאוד" ואת דרוג הקבצים שמורידים כרגע מעלים לעדיפות "שיחרור", גורמים לכך שיותר אנשים יורידו ממכם את הקבצים שאתם מורידים עכשיו. בהתאם לפעולת מערכת הקרדיט, אתם תקבלו קרדיט אצל אנשים שמורידים ממכם את הקבצים הנ"ל, ואז גם תורידו מהם בהמשך חלקים של הקובץ הנחוצים לכם.
ש. אם אני אוסיף מישהו לרשימת החברים שלי, אני אוריד ממנו יותר מהר?
ת. ~בעקיפין כן. ובדומה לתשובה הקודמת, זה לא חד משמעי. למה? כי הוספת חבר לא גורמת לכם להוריד ממנו מהר יותר, רק הוא מוריד ממכם מהר יותר. אלא שמערכת הקרדיט תגרום לכך שאם הוא מוריד ממכם, גם אתם תקבלו אצלו עדיפות בתור, ותורידו מהר יותר ממנו. לכן מומלץ להוסיף לרשימה דווקא חברים שעדיין לא השלימו את ההורדה שלהם, ויש להם חלקים שאין לכם, ולכם אין חלקים שיש להם. (ניתן לראות זאת בגרפים הצבעוניים) שימו לב לא להגזים ברשימת החברים, רשימה גדולה מדי עלולה לגרום לקריסת אימיול.
ש. בלחיצה על "חבר" באימיול, אני מקבל את האפשרות "צור סלוט/Slot חבר. מה זה?
ת. האפשרות תתן לחבר המסויים להוריד ממך את הקובץ (שבהורדה שלו מצאת את החבר) בלי להמתין בתור.
ש. מהו משתמש מוחרם/ליצ'ר?
ת. זהו משתמש השולח בקשות לקובץ מסויים בתכיפות גבוהה. יש תוכנות (לא חוקיות) שיושבות ברשת אידונקי ומוגדרות לפעול כך. תוכנת האימיול מזהה משתמשים כאלה, וחוסמת להם את ההעלאה. החסימה נשארת בתוקף עד ההפעלה הבאה של אימיול.
ש. אני יכול לחסום העלאה למשתמש מסויים?
ת. במודים החוקיים של אימיול אין אפשרות כזו. במודים בלתי חוקיים ישנה אפשרות כזאת בלחיצה ימנית על המשתמש.
ש. מהו רטיו? / למה אני לא יכול להוריד הרבה ולהעלות קצת?
ת. רטיו היא תכונה מובנית באימיול, לפיה אתה חייב לשתף קבצים כדי להוריד. אם תשתף קצת רוחב פס, תוכל להוריד רק על חלק קטן של רוחב פס בהתאמה. היחסים הם כאלו:
מ 1KBPS ועד 3KBPS היחס הוא 1/3. כלומר ניתן להוריד ברוחב פס של פי 3 ממה שאתה מקציב להעלאה.
מ 4KBPS ועד 10KBPS היחס הוא 1/4.
מ 10KBPS ומעלה, ניתן להוריד בלי הגבלה.
דוגמא, אם תקציבו 2KB להעלאה, תוכלו להוריד מקסימום ב 6KBPS. ואם תקציבו 6KB להעלאה, תוכלו להוריד ב 24KBPS.
ברשת יש גרסאות פרוצות, בהן ניתן להעלות קצת ולהוריד ללא הגבלה, אך זה לא הופך אותן למהירות יותר בגלל זה בשורה התחתונה, עדיף לשתף. ככה כולם יהנו.
ש. האם ניתן להגביל את מספר המשתמשים אליהם אני מעלה קבצים?
ת. במוד הרשמי אין אפשרות כזו, אבל ברוב המודים יש. היא נמצאת בד"כ תחת העדפות > הגדרות מתקדמות > Uploads Slots. יש שם שני אפשרויות, מינימום ומקסימום של העלאות למשתמשים. המספר במינימום לא יכול להיות קטן מ 2, והמספר במקסימום לא יכול להיות גדול מ 150. למה לא קבעו ערך אחד וזהו? 5 נניח? כי למרות מה שתכתבו שם, תוכנת אימיול היא זו שמחליטה לכמה משתמשים להעלות. אתם רק קובעים את הגבולות. לא ניתן להעלות לפחות מ 2 משתמשים.
ש. האם כדאי לאפשר העלאה על כל רוחב הפס?
ת. לא. במצב זה כל הקו היוצא תפוס בהעלאת קבצים למשתמשים, והתקשורת עם השרת לבקשת קבצים ועדכון תורות נפגעת בשל כך. מומלץ להשאיר כ 25% מרוחב הפס פנויים לתקשורת עם השרת, ולאפשר העלאה על 75% הנותרים. אם לדוגמה קצב האפלאוד המקסימלי שהספק שלכם נותן הוא 16KBPS, תגבילו את קצב ה Upload של אימיול ל 12KBPS.
ש. כשאני מחפש באימיול קבצים בעברית, אני מקבל את התוצאות בג'יבריש. מה לעשות?
ת. סמן את התיבה "חפש עם יוניקוד" הנמצאת מתחת לשורת החיפוש, וחפש שוב. אם השורה לא מופיעה, או שלא ניתנת לסימון, זה הזמן לשדרג את האימיול שלכם.
ניתן גם לבצע את החיפוש רק ברשת KAD, וזה יחזיר תוצאות בעברית. אבל כך תאבדו חלק ניכר מהתוצאות.
ש. מה ההבדל בין סוגי החיפוש באימיול?
ת. חיפוש בשרת = מחפש את הקובץ רק בשרת אליו אתם מחוברים.
חיפוש "גלובלי בשרת" = מחפש אצל כל המשתמשים המחוברים.
חיפוש ברשת KAD, מחפש רק אצל משתמשים המחוברים לרשת KAD.
חיפוש ב FileEdonkey מחפש קישורי ED2K באתר אידונקי באינטרנט.
את סוג הקבצים ניתן גם לבחור. חיפוש "אודיו" יחפש רק פורמטי אודיו כגון MP3/WMA. חיפוש ארכיונים יחפש קבצים מכווצים נפוצים ZIP/RAR/JAR וכו'.
ש. יש אפשרות לצפות בקבצים שעדיין לא סיימו לרדת?
ת. כן, אבל חלקית. הקבצים הנתמכים הם: avi, mpg, mpeg, divx, xvid, zip, rar, ace. כדי לצפות בהם, פשוט לחצו על הקובץ לחיצה ימנית > תצוגה מקדימה /preview. הקבצים יפתחו בעזרת תוכנת ברירת המחדל. אם תקבלו הודעת שגיאה, כנראה שעדיין לא ניתן לצפות בקובץ. ניתן לצפות רק בקבצים שירדו מהם תחילת וסוף הקובץ. ניתן לבקש מאימיול שיעשה זאת ע"י סימון התיבה המתאימה דרך העדפות > קבצים, אך לא מומלץ לעשות זאת. זה פוגע בהורדה.
כדי לצפות בקבצי וידאו שעדיין לא השלימו את ירידתם, מומלץ להשתמש בתוכנה הבאה: VLC VideoLAN Clien. אותה ניתן להוריד מכאן http://www.videolan.org/vlc/ אחרי שהתקנתם, גשו באימיול להעדפות > קבצים, ובחרו את VLC כנגן שלכם לצפיה מקדימה.
ש. מהו WebCache?
ת. זוהי תכונה חדשה יחסית, שנמצאת רק בכמה מודים של אימיול. תפקידה הוא לחפש קבצים נפוצים בשרתי הפרוקסי של ספק האינטרנט שלכם. אם היא מוצאת קובץ כזה, ההורדה תהייה ישירות משרת הפרוקסי ולא ממשתמש אחר, ואז גם מהירות ההורדה תהייה מקסימלית.
ש. איך משתמשים ב WebCache?
ת. במידה והאימיול שלכם תומך ב WebCache, אתם תראו לשונית בשם זה בחלון ההעדפות. גשו לשם, והכניסו את שרת הפרוקסי ואת הפורט המתאים לספק האינטרנט שלכם: (הרשימה המלאה של רוב שרתי הפרוקסי בעולם נמצאת בקובץ webcaches.csv באימיול תומך)
אקטקום: proxy.actcom.co.il:8080
ברק: proxy.barak.net.il:8080
אינטרנט זהב: proxy.inter.net.il:8080
בזק בינלאומי: proxy.bezeqint.net:8080
נטוויז'ן: proxy.netvision.net.il:8080
לאח"מ לחצו על כפתור TEST, ותקבלו הודעה אם הצלחתם להתחבר או לא. יתכן שתצטרכו להפעיל מחדש את אימיול.
ש: מה זה NNS?
ת: Unneeded Sources - משתמשים שכבר העלו אליכם את כל מה שיש להם, ואתם בעצם לא צריכים אותם בתור. בתאוריה המצב יכול להשתנות מכיוון שגם הם מורידים את הקובץ והם עלולים להפוך למקורות טובים. בינתיים הם לא מועילים לכם. במודים משוכללים של אימיול יש מספר דברים שניתן לעשות איתם.
Drop NNS - כל מקורות ה-NNS ימחקו מרשימת המקורות.
Reask NNS - שליחת בקשה מחודשת לכל המשתמשים במצב NNS.
Force Auto-drop NNS - כל מקור שיתחבר ומצבו יהיה NNS ימחק באופן אוטומטי מרשימת המקורות.
ש. בלחיצה ימנית על הורדה יש לי אפשרות לעשות ReAsk. מה זה בכלל?
ת. לאחר ההפעלה של אימיול התוכנה מבקשת מהשרת את הקבצים שאתם מעוניינים להוריד. כשהתוכנה כבר פועלת, ניתן בעזרת הגדרות אלו לבקש מהשרת שוב את הקבצים. הנפוצות באפשרויות האלה הן:
ReAsk Full Queue - בקשה מחדש לכל מי שבתור להורדה.
ReAsk NNS - הוסבר בשאלה קודמת.
ReAsk SRV - בקשה מחדש מהשרת לו אתם מחוברים.
שימו לב, שימוש באפשריות אלו בתכיפות גבוהה, עלולים לחסום אתכם מהשרת, ולגרום להחרמתכם אצל חלק גדול מהמשתמשים.
ש. בלחיצה ימנית על הורדה יש לי אפשרות לעשות Drop לאוסף של דברים. מה זה?
ת. האפשרות נמצאת רק במודים מתקדמים, והיא מאפשרת "לזרוק" משתמשים מרשימת התור להורדה. למה שנרצה לעשת זאת? במקרה של NNS (ע"ע) זה די מובן. יש גם אפשרות לשמוט את כל התור, או חלקו, הכל לפי המוד שבו אתם משתמשים.
ש. מה מסמלים המספרים (xx / yy +aa (zz בחלון העברות תחת עמודת "מקורות"?
ת. כל המספרים שייכים כמובן למספר המקורות שיש להם את הקובץ שאתם מעוניינים בו.
xx - מספר המקורות השימושיים לכם.
yy - מספר המקורות הכולל.
aa+ מספר המקורות שכרגע במצב A4AF (ע"ע)
(zz) - המספר שבסוגריים מציין את מספר המקורות שאת מורידים מהם כרגע. דבלקליק על ההורדה תפתח את רשימת המקרות, ותוכלו לראות ממי בדיוק אתם מורידים וכמה.
ש. מה ההבדל בין "הושלם" לבין "הועבר" בחלון העברות?
ת. "הושלם" מראה לכם כמה באמת ירד מהקובץ. "הועבר" לעומת זאת, מראה לכם כמה הורדתם בכלל לקובץ זה, כולל חלקים פגומים שלא נכנסו לקובץ.
ש. למה ההורדה באימיול איטית כל כך?
ת. הדבר נובע משיטת החיבור של רוב המשתמשים בארץ לאינטרנט. החיבור בארצינו הוא לרוב אסימטרי, מה שאומר הורדה והעלאה במהירות שונה. למרות שרובינו מחוברים בקו "מהיר", המהירות היא רק בהורדה (Download) קצב ההעלאה (Upload) נשאר די דומה למה שהיה במודם החיוג הישן. כתוצאה מחיבור זה, אנו לא יכולים להעלות לרשת במהירות גבוהה, למרות שהיינו רוצים. ובגלל שיטת הפעולה של רשת אידונקי, שבה מי שמעלה קצת, יוריד קצת. ומי שמעלה הרבה, יקבל הרבה. אנו מנועים מלקבל הרבה. יחסית כמובן למשתפי הקבצים בארצות אחרות שנהנים מקווים סימטריים ומהירים בהרבה ממה שאנו קוראים לו "קו מהיר".
סיבה נוספת קשורה לרשת עצמה, ואני לא בטוח שהיא נכונה כל כך. היא פועלת לפי הרעיון שהורדה איטית תורמת לשיתוף. למה? כי ככל שהמשתמש יוריד יותר לאט, הוא גם יהיה מחובר יותר זמן לרשת, ובאותו זמן שהוא מחובר, הוא גם משתף את הקובץ שהוא מוריד... פילוסופיה שכזו.
סיבה שלישית שלא ממש קשורה לשתיים הקודמות היא בגלל שמורידים קובץ עם מספר מקורות מועט. במצב זה התחרות על התור של אותן מקורות גבוהה, ורוחב הפס של המקור יתחלק בין הרבה מורידים = זמן הורדה גדול.
קבצים
ש. איפה נשמרים כל הקבצים הזמניים שאני מוריד מאימיול וטרם הושלמו?
ת. הורדות פעילות באימיול נשמרות בתיקיית temp שבתיקיית אימיול, עד שהם מורדות בשלמות ומועברות לתיקיית Incoming. הקבצים בתיקיית TEMP תופסים את מלוא הנפח של הקבצים המושלמים, למרות שירד רק חלק קטן מהם. הקבצים הזמניים מקבלים שם עם מספור אוטומטי בן 3 ספרות, וסיומת part. הקבצים באותו שם ועם סיומת met מכילים את מיקום וסדר החלקים שכבר ירדו. שני הקבצים קריטיים להורדה. אם יגרם נזק לאחד מהם, ההורדה תחזור לאפס.
ש. איך ניתן לגבות את רשימת ההורדות שלי באימיול לפני פרמוט?
ת. גבו את תיקיית Temp שבתיקיית אימיול. לאחר הפרמוט, תחזיר את התיקייה למקומה. ניתן כמובן לגבות את כל תיקיית Emule ולהחזיר אותה למקומב אחרי הפרמוט, והיא תפעל כרגיל. אימיול אינה דורשת התקנה כדי לפעול.
ש. לפעמים אחרי ההפעלה של אימיול אני מקבל בחלון היומן הודעה שנמצאו חלקי קובץ פגומים, ועכשיו אימיול עושה להם Hashing מחדש. על מה ולמה?
ת. כמו שכתוב בהודעת השגיאה. כנראה שבזמן הסגירה של התוכנה לא הספיק לרדת חלק קובץ שלם, לכן תוכנת אימיול מבצעת האשינג מחדש על הקובץ, מה שאומר סריקה של כל הקובץ, וניפוי החלקים הלא תקינים. האשינג מתבצע גם בסיום ההורדה של כל קובץ.
ש. לפעמים כתוב שירדו 100% מהקובץ, אך ההורדה לא הושלמה, והיא נשארת בצבע שחור. מה לעשות?
ת. התוכנה בצעה האשינג מחדש, אך גילתה חלקים פגומים, ועקב באג בתוכנה הם לא ממשיכים לרדת. ניתן לבצע ReHashing בלחיצה ימנית על הקובץ, וזה אמור לעזור. אם לא עזר, בדקו; האם שם הקובץ בג'יבריש? אם כן, זו מערכת ההפעלה שלא מאפשרת לקובץ כזה להכתב, ולכן הוא לא מצליח לעבור לתיקיית Incoming. מה עושים? לחצו עליו לחיצה ימנית, ובדקו בלשונית "פרטי הקובץ" מה שם הקובץ הזמני. לאח"מ סגרו את אימיול, גשו לתיקיית הקבצים הזמניים (בד"כ זו תיקיית Temp שבתיקיית אימיול, אם לא שיניתם) ושנו את שם וסיומת הקובץ למה שהוא אמור להיות. הוא אמור להפתח כרגיל.
אפשרות נוספת, אם תיקיית הקבצים הזמניים היא לא באותו כונן קשיח שבו נמנצאת תיקיית הקבצים שהושלמו, ובכונן שנועד לקבצים שהושלמו אין מספיק מקום לקובץ החדש, ההורדה תיתקע. במצב זה יש לפנות מקום בכונן, או לשנות את יעד תיקיית הקבצים שהושלמו.
ש. הפעלתי את האימיול לאחר שהמחשב נכבה בהפסקת חשמל, (או אפילו סתם כך) וחלק מההורדות שלי חסרות. איך מחזירים אותם?
ת. בעבר כתבתי מדריכון לזה, ואני מביא אותו לכאן בשלמותו.
קודם כל, לפני שאסביר איך לשחזר, אסביר מה קורה בתיקיית ההורדות. כל הורדה (שהיא באמצע ההורדה) מקבלת שם זמני כמו למשל
004.part
יחד איתה יש קובץ באותו שם עם סיומת met הוא מכיל את פרטי ההורדה (האשינג וכו') הקובץ השלישי הוא גיבוי לקובץ השני, והוא בדיוק כמוהו, רק עם סיומת bak. במקרה שיש בעייה בקובץ met האימיול משחזר את ההורדה מקובץ עם סיומת ה-bak. מה שקרה (כנראה) שנפגעו קבצי met, וצריך לשחזר אותם.
לשיחזור: (אני מקווה שלא התחלתם שוב עוד הורדות, זה יכול לדרוס לכם את ההורדות הקודמות) גשו לתיקיית Temp שבתיקיית אימיול, וספרו כמה קבצים יש שם בסך-הכל. אם נניח היו 8 הורדות, אתם צריך למצוא שם לפחות 8*3 קבצים, כלומר 24 קבצים. תסדרו אותם בסייר לפי השם שלהם, ככה שלכל הורדה יהיה את הקבצים מסודרים ככה:
001.part
001.part.met
001.part.met.BAK
003.part
003.part.met
וכך הלאה. עכשיו גשו לאימיול, ותלחצו לחיצה ימנית על כל הורדה שנמצאת שם > Show File Details/הראה פרטי קובץ, ושם יופיע לכם מספרו, נניח 003. תרשמו לעצמכם איזה קבצים מצאתם בהורדות שעדיין פועלות, ותקבלו רשימה של קבצים כזאת למשל 001,003,005,007,009,010 (זה לא חייב להיות לפי סדר המספרים) ואז לכו לתיקיית temp ותבדקו איזו הורדה יש לכם שם, שאינה מופיעה ברשימה שמצאת באימיול.
אחרי שמצאתם, לכו לקובץ ה bak שלה, והחליפו אותו ידנית עם קובץ ה met כלומר תמחקו את קובץ ה met המקורי של אותה הורדה, ותשנו את שם קובץ bak שיראה כמו קובץ ה met שמחקתם. אח"כ תפעילו מחדש את האימיול, ותקוו לטוב. אני מקווה שזה יעזור, אם לא אין מצב לשחזר.
אגב, בגרסאות אימיול שונות כמו Sivka נניח, יש עוד 2 קבצים לכל הורדה, אל תתייחסו אליהם.
יש מקרים שהמדריך לא יעזור. אצלי היתה איזו הורדה שנפסקה בגלל הפסקת חשמל (הגורם מספר 1 לתופעה) ולא הצלחתי לשחזר.
בנוסף, ישנה תוכנה בשם DonkeyDoctor שאמורה להחזיר הורדות כאלו. אם לא הצלחתם בדרך שלי, נסו להוריד אותה http://idd008r6.eresmas.net/DonkeyDoctor101e.zip
ש. אני מנסה להוריד שוב קבצים שהורדתי בעבר ונמחקו, אבל הם מסומנים באדום ואני לא מצליח / כל הורדה שהורדתי פעם מוצגת בירוק בחלון החיפוש. אך אני מוחק את ההיסטוריה?
ת. לדבר הזה אחראי הקובץ known.met שנמצא בתיקיית Config פשוט תמחקו אותו, ותפעילו מחדש את אימיול. אפשר גם לערוך אותו עם עורך טקסט ולמחוק הורדות ספציפיות, אבל זה מסובך יותר.
ש. אני רוצה לשתף גם קבצים שלא נמצאים בתיקיות Temp ו Incoming איך בדיוק?
ת. פשוט לסמן את התיקייות הרצויות בהעדפות > תיקיות. תזהרו לא לסמן את כל הכוננים, עלולים להוריד ממכם קבצים שלא הייתם רוצים לשתף. כדי לסמן תיקייה ולכלול את כל תתי התיקיה שלה, ללחוץ ולהחזיקCtrl בזמן הסימון.
ש. שיתפתי תיקיות חדשות, אבל אני לא רואה אותם בחלון "משותף". מה עושים?
ת. בחלון "משותף" יש כפתור קטן בצד ימין למטה "הטען מחדש", שמיועד בדיוק למטרה זו.
ש. האם ניתן לשנות את תיקיית הקבצים שהתקבלו / הקבצים הזמניים?
ת. כן. בהעדפות > תיקיות. רצוי שהתיקיות לקבצים זמניים ולקבצים שהתקבלו יהיו על אותה מחיצה, למניעת העברות ארוכות של קבצים בסיום כל הורדה.
שאלות בנושאים כללים
ש. איך מוסיפים הערה וציון לקובץ?
ת. גשו לחלון "משותף - Shared Files" באימיול, לחצו לחיצה ימנית על הקובץ לו תרצו להוסיף הערה, ובחרו "הוסף הערה". שימו לב, קבצים שרק עכשיו התחיל לרדת, לא יופיעו בחלון הקבצים המשותפים. רק אחרי שחלק מהקובץ ירד הם יופיעו שם.
ש. למה אימיול מעמיס כל כך על המחשב?
ת. אימיול היא ממש לא תוכנה כבדה, ועם הגדרות נכונות היא מסוגלת לרוץ אפילו על פנטיום 2 (בעיניי ראיתי) ההגדרות המעמיסות על המחשב הן
1. העדפות > חיבור > מספר החיבורים.
2. העדפות > הגדרות מורחבות > מקס' חיבורים חדשים ל 5 שניות. (מספר כמו 20 זה סביר). באותו חלון, את "גודל חוצץ לקובץ" על לא פחות מ 256KB, ולא יותר מ 1MB, (אלא אם אין לכם בעיית זיכרון)
3. העדפות > סטטיסטיקות. יש להזיז את כל הגרפים לשמאל כדי להפסיק אותם. הם יקלו בהרבה על המחשב.
4. העדפות > תצוגה, יש לסמן את כל הVים בריבוע "חסוך בשימוש ביע"מ ובזיכרון". וככל ש"סגנון בר התקדמות" יהיה יותר שטוח, ככה יותר קל.
אם אתם מרגישים עומס רק בהפעלת התוכנה, ואח"כ הוא מפסיק, קרוב לודאי שזה בגלל שהתוכנה מבצעת האשינג (ע"ע) להורדות. אין מה לעשות נגד זה, זה מצב עבודה רגיל של התוכנה.
ש. אני מקבל כל הזמן הודעות מוזרות במסנג'ר הפרטי. איך אני מפסיק אותן?
ת. ההודעות נשלחות אוטומטית מבוטים ברשת. כדי להפסיק אותן אפשר כמובן להפסיק את האפשרות להשתמש בהן בכלל, אך אם אתם מעוניינים כן להשתמש בזה, ועדיין לא לקבל את ההודעה, עשו כך; מצאו מלה לא נפוצה שנמצאת באחת ההודעות, העתיקו אותה, פתחו את חלון העדפות > אבטחה, והדביקו את המלה תחת "הודעות". הודעות המכילות מלה זו לא יופיעו יותר. הסימן | מפריד בין מילות סינון שונות.
ש. האם יש משמעות לניק שלי / אני רואה לפעמים משתמשים שבניק שלהם יש מחרוזת ארוכה של שמות מוזרים. למה זה?
ת. כמו שכבר הוסבר, רשת אידונקי לא מזהה משתמשים לפי הניק שלהם, אלא לפי מזהה ה HAHS שלהם. אז למה ניק? הניק משייך את המשתמש לקבוצה מסויימת, ואז הוא יכול לקבל דרוג גבוה יותר אצל חברי הקבוצה בתור להורדה. יש מודים שמצריכים לסמן את האפשרות "Community Name" בהעדפות > הגדרות מתקדמות, כדי שחברי קהילה אחרים יתברגו גבוה יותר בתור אצלם.
ש. איפה נשמרות כל ההגדרות שאני מגדיר בחלון "העדפות" באימיול?
ת.בקובץ preferences.ini. הקובץ נמצא בתיקיית config שבתיקיית אימיול, וניתן לעריכה בכל עורך טקסט. ניתן גם לגבות אותו/ להעביר אותו מתוכנת אימיול אחת לאחרת.
חשוב! כל מוד מוסיף לקובץ זה את האפשרויות הייחודיות לו. אם העברתם קובץ הגדרות בין מודים שונים, ההגדרות היחודייות למוד החדש ישארו באפשרות הדיפולט שלהם.
ש. אני מסמן בחלון העדפות > התראות "השתמש בצלילים", ועדיין לא שומעים שום צליל. למה?
ת. אימיול בד"כ לא מגיעה עם צלילים. כדי לשמוע צליל, תצטרכו לבחור אותו בעזרת כפתור "עיון" שבחלון זה. (קבצים בסיומת WAV בלבד)
ש. האם ניתן לתזמן הורדות באימיול לזמן מסויים?
ת. כן דרך העדפות > תזמון > חדש.
ש. האם ניתן לשלוט על תוכנת האימיול ממחשב מרוחק?
ת. כן. נסו כאן http://www.emule-project.net/home/p...ic&topic_id=118
הסברון בעברית: כנסו להעדפות > שרת נט, ובחרו Enable/מופעל, חפשו את הקובץ eMule.tmpl (הוא בתיקייה הראשית של אימיול) ובחרו סיסמא קשה.
תחת "פורט" השתמשו בפורט 4711 או 4712. פורט זה חייב להיות פתוח בפיירוול שלכם. לאחר מכן במחשב המרוחק רשמו בשורת הכתובת בדפדפן http://, את ה IP של המחשב שעליו רץ אימיול, נקודותיים, ואת מספר הפורט שבחרתם. (משהו כזה http://127.0.0.1:4712) יופיע לכם חלון הקשת סיסמא, ומשם תקבלו את הממשק הרגיל של האימיול שלכם בדפדפן.
כדי לבדוק זאת במחשב עליו רץ אימיול, ניתן להשתמש בכתובת http://127.0.0.1:4712/.
ש. האם ניתן לראות מה מצב ההורדה באימיול דרך הסלולארי?
ת. כן. פעלו לפי המדריך הזה http://mobil.emule-project.net/
או בעברית http://guides.cszone.co.il/index.ph...&CODE=02&id=265
ש. מה משמעות הצבעים בגרפים?
ת. 1. בחלון העברות, ברשימת ההורדות:
שחור - מראה את חלקי הקובץ שכבר יש ברשותך.
אדום - משמעותו חלק שחסר לכל המקורות הידועים ברשת אידונקי.
גוונים שונים של כחול - מייצגים את הזמינות של החלק אצל המקורות. ככל שהכחול יותר כהה כך ישנן יותר מקורות לחלק.
צהוב - מראה על חלק שנמצא בתהליך ההורדה ברגע זה.
הפס הירוק - בחלק העליון של הגרף מראה את ההתקדמות הכללית של ההורדה.
בורדו - (אדום כהה) לאורך כל הגרף, מראה על הורדה שהופסקה בידי המשתמש, או הורדה שמתבצע עליה האשינג ברגע זה. במספר מודים יציין פס צהוב בחלק העליון את התקדמות ההאשינג.
2. אם לוחצים דבלקליק על הורדה מסויימת, מקבלים את רשימת המקורות שלה. מקרא הצבעים כאן שונה מעט:
שחור - מראה חלקי קובץ שיש למקור וגם ברשותכם והם זמינים להורדה ממכם.
כחול - מייצג חלקי קובץ שניתנים להורדה ממקור זה.
כסף - מראה חלקים שחסרים גם לך וגם למקור שממנו אתה מוריד.
ירוק - מראה על חלק שנמצא בתהליך הורדה אצל המקור.
צהוב - מראה על חלק שעובר אליך.
3. בתחתית חלון "העברות", יש את רשימת המשתמשים המורידים ממכם קבצים.
שחור - חלקי קובץ שהמשתמש כבר הוריד.
כסף - חלקים שעדיין חסרים לו ולכם.
ירוק - חלקים שהמשתמש מוריד עכשיו ממכם.
צהוב - חלק שהמשתמש כבר שלח לו בקשה להורדה ממכם.
ש. מה משמעות כל הסמלים?
ת.
רשימת האייקונים המלאה והמעודכנת נמצאת כאן http://www.emule-project.net/home/p...ic&topic_id=100
קישורים
אתר אימיול הרשמי http://www.emule-project.net http://www.amule.org/
אתר אידונקי הישראלי http://edonkey.up.co.il/
אתר לרשימות סרברים מעודכנות http://ed2k.2x4u.de/index.html (הבאנר לא שלי )
אתר שמכיל ריכוז של מודים חביבים ומתעדכנים http://skatertod.de/emule/
מדריך מ ע ו ל ה שכתוב בצורת בלוג, ומבוסס בחלקו על ה FAQ הזה, שכתב Agent Mulder דע את הפרד
כלים לאימיול http://www.emule-project.net/home/p...9&rm=show_topic
http://www.emule-web.de/board/archi...x.php/f-24.html
http://www.emule-web.de/board/forum24.html
מדריך חזותי לאימיול בעברית http://hebmule.sourceforge.net/help/help.php
קישורים לאתרי תוכן לאימיול, לא חוקיים בפרש ולא פורסמו פה.
מקורות ותודות
כל השאלות והתשובות נרשמו על ידי, והן לקוחות מהידע הפרטי שלי, משאלות שנשאלו בפורומים, מאתרים ברשת, מקובץ העזרה של אימיול, ומהתרגום שלו לעברית המופץ ע"י ליונטוורק. (משם נלקחה רשימת הסמלים) תודה לחברים בפורום מירנדה ישראל שעזרו בהכנה, תודה לגוגל, תודה לאיב על ה gif, תודה ThemaN על הלינק ותודה לכל משתפי הקבצים שיש לי קרדיט אצלם
בבקשה לא להפנות אלי שאלות בנושא לפרטי, אני לא עונה על דברים כאלה בפרטי.
© FAQ זה נכתב ע"י זיו © והוא מוגן ברישיון gnu-fdl המתיר לפרסם כל חלק ממדריך זה במקום אחר, תחת אזכור שם המחבר.
נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 19-02-2008 בשעה 22:04.
|
|