13-10-2005, 17:42
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.05
|
|
אבא שלי, הוא חושב שאני כשלון. איך מתמודדים עם זה??
מצטערת ליפול עליכם ככה, ועוד בצאת יום כיפור, פשוט ככל שאני חושבת על זה יותר, אני מבינה שאם אני לא אספר את זה למישהו אני אתפוצץ.
אבא שלי חושב שאני כשלון. הוא בטוח בזה.
שעתיים לפני צאת יום כיפור ישבנו אמא שלי, אבא שלי ואני בחצר, באוויר הפתוח... רגועים לגמריי...
פתאום אמא התחילה לשאול כמה חברות התגייסו, ואם כולן או הרוב הגדול מביניהן כבר בצבא. התחלנו לדבר על זה שכל החברות הממש טובות שלי כבר משרתות בצבא ושממש בקרוב עוד כמה מהחברות שלי מצטרפות לצה"ל.
אבא אמר פתאום שאני הייתי אמורה להיות חיילת אם לא הייתי מנסה להתקבל לכל מיני תפקידים בצבא. ואז אמא ואני אמרנו לו שזה לא קשור ואת הצו גיוס שלי קיבלתי עוד לפני כל המבחנים, לפני הכל.
כבר במשפט הראשון שלו הרגשתי כאילו הוא שופט אותי, שונאת כשהוא שופט אותי כשמהחיים שלו הוא הפיק הכל רק בגלל מזל ופרוטקציות. לא רוצה להיות כזה אדם.
אמא פתאום אמרה שהיא לא מבינה למה לא קיבלו אותי ושבעצם אנחנו לא יודעים כי אף פעם לא פירטו במכתבים למה לא התקבלתי. ואז ניסיתי להסביר לה למה לא התקבלתי למכינה, אמרתי שלא הבנתי את הקשר של המבחנים למה שאני אמורה לעשות בצבא. אבא שמע את זה ומיד התפוצץ, החליט שלא נתתי מעצמי מספיק. שזילזלתי בהכל. אמר: "זה היה העתיד שלה, הכל היה יכול להיות ורוד בשבילה, אבל היא לא התיחסה". דיבר אל אמא כאילו אני לא שם בכלל. זה הרס אותי, זה הורס אותי כל פעם מחדש. מי הוא שישפוט ילדה בת 17, רגישה ברמות שאי אפשר להעלות על הדעת ויגיד שהיא לא התקבלה כי היא לא ניסתה מספיק וכי היא זלזלה. שונאת אותו על זה.
הוא אמר גם שזה מה שיוצא במשפחה שלנו, גם אחי הבכור וגם אני. אמר שכל מה שאנחנו מתחילים אנחנו עוזבים באמצע ושלא אכפת לנו מכלום. שכל מה שהוא עשה בשבילנו ירד לטימיון, שכל הכסף שהשקיע נזרק לזבל. אבל אני יודעת שזה לא ככה ושלא ניסיתי להזיק. אבל למה הוא לא יודע את זה? ולמה הוא חושב שאני כזאת כישלון? ולמה הוא מצליח לשכנע אותי שאני באמת כישלון?? למה?
הוא אמר שאחי הגדול, לא הבכור, לפחות עשה משהו בחיים שלו. שהוא סיים י"ג לפחות. אבל תעודת בגרות מלאה אין לו. עבודה מסודרת אין לו. הוא מתבטל כל החיים שלו והוא כבר בן 26. ככה אבא שלי רוצה שאני אהיה?? כזאת?? זה הצלחה? זה לעשות משהו בחיים שלך? לפחות לי היו שאיפות. לפחות יש לי שאיפות. אבל לאבא שלי זה לא מספיק, למה זה לא מספיק לו?
ואני חושבת ואני לא מבינה. אני חושבת שעשיתי כל מה שיכולתי כדי להתקבל, ואני חושבת שמבחינתי עדיף לקבל את זה ולא לבכות בגלל זה, ואני חושבת שאבא שלי מזלזל בי וחושב שאני כשלון, אבל אני לא מבינה למה? אני כולה בת 18, עוד מעט מתגייסת. כמה כבר דברים בחיים שלי יכולתי לסיים בצורת כישלון?
יש לי בגרות מלאה עם ציונים בשמיים, אני עושה כל דבר בצורה הכי טובה שאפשר, ובגלל שלא קיבלו אותי לעתודה ואני לא לומדת עכשיו, אני כישלון. אני כישלון. אני כישלון!!!
כל העולם מצפה ממני דברים שאני לא חושבת שאני מסוגלת לעשות. או שאולי אני יכולה לעשות אותם אבל אני לא מצליחה בגלל כל הלחץ שנתון עליי מכל העולם. עוד לפני שהתקבלתי לכל מקום כבר אבא שלי דאג לספר לכל העולם שהבת שלו התקבלה לבית ספר של מחוננים, ושהיא סיימה בהצטיינות (עוד לפני שנגמרה השנה!!!), ושהתקבלתי לעתודה (עוד לפני שהתקבלתי!!!).
אני שואלת את עצמי אם אני באמת כזה כישלון או שאני לא מצליחה בכלום בגלל כל הציפיות שיש מעליי. וכמה שאני חושבת על זה יותר, אני מרגישה כישלון גדול בגיל 18 עוד לפני שהתחלתי את החיים האמיתיים, והכל תודות לאבא שלי. תודה אבא.
אז למה הוא נתן לאמא שלי ללדת אותי? ולמה אין לי אומץ להתאבד ולסיים עם החיים האלה?
נערך לאחרונה ע"י הקטנה עם הצמה בתאריך 13-10-2005 בשעה 18:01.
|