במקור נכתב על ידי cuteface
אמממ טוב קראתי את התגובות הראשונות אז אני מצטער אם אני חוזר על משהו שמישהו אמר בהודעות האחרונות יותר....
קודם כל ,כל הכבוד יש צדיק אחד בסדום .
אז ככה, דעתי בנוגע לנשים קרביות היא כזאת,
יש מקום בצבא לנשים בתפקידים קרביים, אבל צריך לדאוג שזה יהיה בסדר מסויים,
לדעתי כמה שאנשים פה נלחמים למען הנשים לא יעזור נשים לא יכולות לעשות את אותו התפקיד שגבר יעשה, אחת מהסיבות הפשוטות יותר היא זה שנשים הם יותר רחמניות והומניות במובן מסוים, לאישה יש רגשות שלגברים אין, אלו אותם רגשות שיש להם ברגע שהם אמהות בהמשך דרכן,
בעידן של גידול רבתי במספר הלש"בים שמצהירים שהם פציפיסטים ולא מסוגלים לקטול אדם אחר
ושל טיסים (שתמיד מכרו לנו שיש להם שערות בין השינים מרוב עודף טוטסטרון )שלא מסוגלים להפיל פצצה שמה היא תפגע באיזה חף מפשע ושל לוחמים בסירות הכי "קשוחות" של הצבא שלא מסוגלים לסבול את האכזריות שהם נדרשים להפעיל,אני חושב שהטענה הזאת די מפריחה את עצמה.
עוד סיבה לכך שאישה לא מתאימה לתפקיד קרבי או לתפקידי מפתח בצבא הוא כזה,
נשים מחויבות לשרת שנתיים נכון? לא שווה לצבא להשקיע באישה שנה-שנה וחצי ואז לתת להן לשרת חצי שנה בתפקיד הזה, אפילו אם הן יחתמו קבע עוד כמה שנים זה עדיין לא משתלם, למה? כי גברים עושים מילואים במשך החיים עד גיל מסויים, אישה לא עושה מגיל 24 או נישואים אם אני לא טועה, וזה גם לא מצופה מהם, אין שום הגיון שאמא פתאום תקום ותלך למילואים זה לא טבעי, הילדים שלה צריכים אותה וזה לא משהו שהרבה נשים מוכנות לעשות, לקום פעם בחודש או כמה חודשים ולעזוב את הילדים שלה...
היום הכל שונה ממה שאתה מתאר ,היום הבנות שהלכות לקרבי חותמות חצי שנה שס"ן (שרות סדיר נוסף) מה שמקרב אותן לפרק זמן של הבנים .
והנשים ממשיכות בשרות מילואים עד גיל 38 אוו עד לידת ילד ראשון (שגם זה אני צופה בקרוב בגצים
כמו מי קבע שדווקא האישה היא זאת שמטפלת בילד ויצטרכו לפטור את אחד מבני הזוג ללא הבדל דת
מין וצבע) והגברים משרתים החל מהשנה הבאה עלינו לטובה רק עד גיל 40 ככה שההבדל הולך ומצתמצם לו ,בנוסף לכך אם פעם הגיל הממוצא שבנות היו מתחתנות עמד על 21-22 היום הוא עולה
לכיוון ה25-27 שזה משנה קצת את התמונה.
נכון יהיה לשאול :"ומה יקרא עם אישה שילדה לפני חודש ונקראת למילואים ,האם היא תספיק להתעושש ולהיות קשירה לשרות?"
והתשובה שלי על זה היא שהסיכוי לכשירות שלה אחרי חודש גדול יותר מסיכוי הכשירות של גבר עם דלקת ריאות אוו רגל שבורה ,וזה קורה גם קורה .
עכשיו תראו זה בערך למה נשים לדעתי לא צריכות להיות בתפקיד קרבי..
אבלללללל לדעתי יש מקום ליחידות\ גדודים קרביים של נשים, אבל בטח ובטח שלא מעורבים עם בנים,
לא מהסיבה שהם לא שוות לבנים מבחינת הכושר וכו אלא שזה פשוט מכשיל את הגברים ונראה לי גם את הנשים, תראו זה ישמע מצחיק אבל בסופו של דבר אחרי כמה שבועות שלא יצאת שבת ואתה רואה נשים זה בסופו של דבר מגרה אותך וגורם לראש שלך לחשוב על דברים שלא כלכך כדי שתחשוב עליהם בזמן קרב.... כמובן גם בלי נשים אתה תחשוב על זה אבל לפחות זה לא יהיה מולך...
לגבי המתח המיני ,אז הוא מדאיג אותי יותר בזמן השגרה מאשר בזמן הקרב כי בקרב אתה נרגש מידי
מכדי לחשוב על זה בכלל (אני לא יודע עם ירו עלך פעם והרגשתה את פרץ האדרנלין אבל תאמין לי
,ובטח יש פה עוד חברים שעברו שרות קבר שיכלו להעיד על כך ,שאתה נמצא במקום שידוע כמסוכן
שלא לדבר על קרב פרופר סקס זה הדבר האחרון שרץ לך בראש)
ולגבי השגרה אני מסכים בהחלט שקיים מתח בין מיני (אחרת איך הינו מתרבים) אבל המתח הזה קיים בכל מקום לא בהכרך בצבא הוא קיים במשרד בעבודה ,הוא קיים בנהיגה בכביש (הופה עוברת מישהיא
בלבוש לא הכי חסוד ,רגע את מסתכל, בום !! אתה ברכב שלפנך) והוא קיים אפילו בכיתת הלימוד החל מגיל גילוי המיניות ועד האוניברסיטה .
אז מה הפיתרון ?
להכניס את הנשים בכוח לבית ולתת להם לצאת רק לקניות שהן לבושות שק ורעלה?!?!
אי אפשר להתאלם מזה שעברו איזה 200 שנה וכל העולם סביבנו היום שונה אז למה הצבא צריך להשאר
כמו אז?
הצבא הוא עוד חצי נחמה כי שם יש קו מדויק של מה מותר ללבוש ומה אסור ואיפה עוברים גבולות
בחיים האזרחים אין את זה ואם הגברת לדוגמה (יכול להיות גם גבר באותה מידה שדרך לבושו תקסם
לגברת)תחליט ביום חם ללבוש חולצה הדוקה חצי שקופה היא תלבש את זה גם אם זה נורא יפריעה לך.
ועוד אני לא מבין למה דווקא הקרבי הוא הבעיתי ?
האם נאמר חילי חה"א שגם יוצאים אחת ל... ,ומשרתים קבוע עם בנות אז מצבם יותר טוב ?
בנוסף יש את העיניין של הדת שצריך לכבד את הלוחמים חובשי הכיפות.....
בקיצור לא ממש ניסחתי את הכול כמו שרציתי אבל שמעו כבר מתחיל להיות מאוחר....
מה שאני רוצה להגיד לסיומת זה שיש מקום לנשים בתפקידים קרביים אבל לא משהו שידרוש ממנה לעבור הכנה של שנה ומעלה לפני שהיא תוכל לצאת לפעולה, ובטח שלא תהיה ביחידה יחד עם גברים...
זה הכול,
אשמח לשמוע תגובות....
|