בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מצדה, יחידת השתלטות של שירות בתי הסוהר"
"היא סיימה שניה רק לשייטת. וכן, אני יודע שזה לא כל כך מעניין. כוס אמק, זה לא אשמתי שכל מה שמעניין חסוי. אה, בעצם רואה את זה עם השוט-גאן? קרא לך מניאק."
עם רמת כתיבה כזאת, הירחון הפך מ"כל מה שמעניין גברים" ל"כל מה שמעניין ילדים בני 14-17". (ולכן ביטלתי את המנוי).
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Backfin שמתחילה ב "המממ... מישהו יכול לפרט מהם..."
אז ככה:
השוטגאן שרואים הוא Remington 870 - שנעשו בו שינויים, כגון הוספת מסילת פיקטין ע"מ לאפשר הרכבת אמצעים (כמו הידית והפנס)
הנשק בתמונה עם הכיתוב "פיי, מה זה הריח הזה" (איפה שרואים 4 אנשים לפני כניסה לחדר) הנשק שמחזיק החייל הכי ימני הוא מטול רימונים מסוג "רינגו" שמיועד לירי של רימוני גז (למרות שניתן לירות איתו כל תחמושת בקוטר 40מ"מ).
*תריץ חיפוש על "רינגו" ו-"870" בפורום ותקבל עוד מידע+תמונות על השניים.
שאר הרוס"רים הם רובי פיינטבול, אין מושג איזה דגם.
האקדח - אף פעם לא הצלחתי להבדיל ביניהם, אז אם מישהו יודע...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מצדה, יחידת השתלטות של שירות בתי הסוהר"
אם כן, אני משוכנע שבבט"פ (כך קראו לזה בימי) לימדו אותך איך לטפל בהפס"דים - ובניגוד למה שאולי רבים שוכחים - רוב ההפגנות, אפילו בשטחים, לא מבוצעות אך ורק על ידי מחבלים חמושים. שוטרים מטפלים גם באזרחים
אם כן, אני משוכנע שבבט"פ (כך קראו לזה בימי) לימדו אותך איך לטפל בהפס"דים - ובניגוד למה שאולי רבים שוכחים - רוב ההפגנות, אפילו בשטחים, לא מבוצעות אך ורק על ידי מחבלים חמושים. שוטרים מטפלים גם באזרחים
הפס"ד למי שבאמת מבצע הפרות סדר ולא מי שרוצה להימנע מכך
צודק, טעות שלי. בבארט החלק שמחבר בין המכלול לקת עבה יותר ולא כולל פס דק.
השאלה היא למה מצדה בחרו ברמינגטון MSR ולא ב-MRAD כמו הימ"מ?
אגב, ה-MSR וה-MRAD התמודדו שניהם במכרז USSOCOM Precision Sniper Rifle לרובה הצלפים העתידי של צבא ארה"ב, וה-MSR הוא זה שזכה במכרז.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "צודק, טעות שלי. בבארט החלק..."
לכל יחידה יש צרכים אחרים שנגזרים מהתפקידים שלה ומכאן הציוד בה היא בוחרת להשתמש.
אני מניח למשל שהטווחים להם נדרשים הצלפים של יחידת מצדה הם קצרים יותר מאלו של הימ"מ.
אני חייב לציין שעד אז לא ממש היה לי מושג מהן המשימות ומה היכולות של יחידת ״מצדה״ ובמהלך אותו יום מאלף הבנו את האתגר המקצועי הייחודי שמולו הלוחמים הללו נדרשים לתת מענה.
- התמודדות מול אוכלוסיה אלימה שחלקה מרכבת מרוצחים (פליליים/פח״ע).
- התמודדות מול אנשים שלחלק מהם אין מה להפסיד על כל מה שמשתמע מכך...
- לחימה במתאר של כלא/בית מעצר או יותר גרוע... רכב ייעודי המוביל עשרות אסירים בטחוניים שלא ניתן לפרוץ אליו (או ממנו) כמו לאוטובוס סטנדרטי...
- לחימה שכוללת הפעלת פירוטכניקה / אמצעים חמים בטווחים אפסיים.
ועוד לא מעט אתגרים יחודיים לא פשוטים כלל ועיקר!
יחידה מובחרת המורכבת מחבורה של לוחמים מצוינים שמפתחת תו״לים ואמצעים לצרכם מאוד (!) יחודיים עם המון מעוף ויצירתיות.....
פשוט להצדיע.
כמו ליח' הימ"מ המשטרתית שיש לה אשכול "רשמי" זהו גם אשכול ליח' המקבילה שלה במערך שירות בתי הסוהר.
מצדה, היא ללא ספק יחק הבת של הימ"מ, היא הוקמה עלידי יוצא הימ"מ וספיחה לעצמה שיטות לחימה ואמצעים נוספים מהימ"מ וגופים נוספים, כאשר היעוד והיחוד העיקרי של היח' הינו עבודה עם נשק על הרג ועבודה בתאי חלל צפופים מאוד,קרי תאי אסירים.
סרטון יפה ומעודכן על היחידה
מפקדי יח' מצדה משנת 2003 (על פי העדויות שפורסמו ברשת)
2003 -רב כלאי ד (מקים היח' בוגר ימ"מ)
2014 -רב כלאי ד (בוגר יח' ימ"מ)
2014 - סג"ד ע (בוגר יח' ימ"מ)
2016-2018 סג"ד ד (לוחם שהתגייס ליח' וגדלה בה, ללא רקע מצה"ל/ימ"מ)
2018 - סג"ד ד'
2021 - סג"ד א
2021-2022 - סג"ד ד' (לוחם ימ"מ שגדל ביח' מצדה)
תמונה מ2016, כאשר ד' (משמאל) החליף את ע' (ימין)
ניתן לראות כי היח' מצד אחד מתפתחת מהר ומקבלת ולא חוסכת בציוד מהשורה הראשונה יחד עם זאת קיימת תחושה שהיח' מנסה כל הזמן להצדיק את קיומה, פעילות מעצרים באיו"ש, שליפת אסירים ועוד.
תמונות מעניינות. מעניין למה מצדה בחרה ברמינגטון MSR ולא בבארט MRAD שמשמש את שאר כוחות הביטחון (ימ"מ + צה"ל). אגב, כנראה שגם בצבא ארצות הברית הבינו שהבארט MRAD עדיף על ה-MSR והחלו בתהליך להחליף את הרובים (כרגע, ה-MRAD יחליף את ה-M107 וה-M2010).
עוד הערה קטנה: מבחינת אפקט ה-WOW, תמונות מעולות. כך צריך לצלם תמונות של צלפים שמציגות היטב את הלוחם ואת הנשק שלו.
ממש מבצע סבתא 2023 סחתיין גם על הציוד החדש. פעם ראשונה שאני רואה עוזי פרו בצבע מדברי מהמפעל וגם הכוונת החדשה של מפרולייט בדומה לזו שהימ"מ קיבלו יחד עם הערד.
ניתן לפרסם כי לקראת סוף חודש נובמבר 2023 הסתיים קורס הכשרת לוחמי מצדה, נוספו עוד 14 לוחמים ליחידה היוקרתית, כאשר עקב האירועי 07.10 הקורס קוצר במס' חודשים לטובת הצטרפות מהירה של הלוחמים ליחידה.
חניכי הקורס ההכשרה לקחו חלק פעיל במהלך הלחימה מהשבת והילך בדומה ליחידה עצמה אשר הייתה במס' מוקדים חשובים בדומה לימ"מ ונלחמו בעוטף עזה בישובים הצפונים.
ישר כוח ללוחמים החדשים וליחידה
מקוטייר עודה ועד ניבי זגורי: סיירת מטכ"ל של שב"ס שמפחידה את ארגוני הפשע
היא מונה יותר מ-100 לוחמים שמיומנים לתת מענה מידי לכל אירוע חריג בבתי הכלא תוך דקות ספורות, מפשיטות ועד שחרור בני ערובה, ובאחרונה היא עוסקת בהרתעה של בכירי ארגוני הפשע שיושבים בכלא - הכירו את יחידת מצדה. "מאז שהיחידה פועלת בבתי הסוהר יש שקט, חזרה המשילות"
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי MaRTyR שמתחילה ב "מקוטייר עודה ועד ניבי זגורי: סיירת מטכ"ל של שב"ס שמפחידה את ארגוני הפשע"
אולי אני לא מבין כלום. שב"ס הוא גוף אכיפה. פועל לפי החוק. מה זה "הרתעה של בכירי ארגוני פשיעה"? חשבתי שהרתעה בכלא מגיעה מאיום בצינוק או בהרעת תנאים. זה לא הת׳נדרדום במקס הזועם- מכות חופשי, שניים נכנסים, אחד יוצא. מה סוהרי "מצדה" יעשו ל-"בכיר בארגוני פשע" שסוהר רגיל לא יעשה? אם הם ירביצו לו ללא סיבה, הם יחטפו תלונה ממש כמוהו. היתרון היחיד אולי שכיחידה ארצית פחות נוח לסחוט אותם ולאיים עליהם; אם זה המצב, אפשר פשוט להקפיץ סוהרים בין בתי כלא.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אולי אני לא מבין כלום. שב"ס..."
אני חושש שהדברים שאתה כותב לגבי האלימות והתלונות הם קצת אופטימיים, ובמציאות בתי הכלא מתנהלים בצורה שרחוקה מאד מהתיאור שלך. אנשים רבים יכולים לספר לך גם ממעצרים ע"י המשטרה שלל חוויות ששונות מאד ממה שהתיאוריה לגבי זכויות עצירים קובעת, כולל אלימות שוטרים מובנית שאין דרך מעשית להתלונן נגדה (כל זה היה עוד לפני השר הנוכחי, וביתר שאת בתקופת כהונתו).
לא פשוט לנייד סוהרים. אלה אנשים שגרים בקרבת בית הכלא, סוהר שמשרת היום בכלא נפחא לא יכול לעבור למגידו או שאטה בלי להעביר את כל המשפחה שלו לצד השני של המדינה. בכל מקרה, ברור שההתרברבויות בכותרת ריקות מתוכן. בשנים האחרונות אנחנו רואים היטב עד כמה השב"ס הוא ארגון רקוב, איך האסירים - הבטחוניים והפליליים - מנהלים את בתי הכלא והשירות משלם לא מעט כדי לקנות שקט תעשייתי מצדם.
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "אני חושש שהדברים שאתה כותב..."
דיברתי על "הקפצה" באותו יום. סוהר מגיע לעבודה בכלא הדרים, נוסע עם כמה סוהרים נוספים לכלא באר שבע, מטפל שעתיים ב-"בכיר במשפחת פשע" שמאיים על הסוהרים המקומיים, וחוזר למרכז. הרי גם סוהרי מצדה גרים ליד בסיס הקבע שלהם.
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "דיברתי על "הקפצה" באותו יום...."
לא ברור לי איך זה יועיל. סוהר לא אמור "לטפל" באסיר בצורה שוטפת. הוא מוציא את האסירים מהתא לחדר האוכל או לחצר, מכניס אותם, מבצע ספירות. יכול להיות שהוא נתון ללחצים או פיתויים בזמן חלק מהדברים האלה, אבל אם מישהו יחליף אותו לכמה שעות במהלך אותה משמרת במה זה ישנה? אז ההוא שלא היה יכול להכניס את הסיגריות או הטלפון לתא בזמן שהסוהר הקבוע לא היה, יכניס אותם כשהוא יחזור. מעבר לכך, נניח שהיית מביא לכמה שעות סוהר ממקום אחר, שלא מכיר את הכלא הזה, את מה שמקובל בו, את היררכיית הפיקוד שם, אולי אפילו את המבנה הפיזי. הוא מגיע לתא והוא לא מכיר את האסירים שם, את הדינמיקה של היחסים ביניהם, מי הדומיננטי בתא הזה, לאילו קבוצות מבין האסירים בכלא כל אחד שייך (אם הוא שייך) אילו עימותים התרחשו שם ובינם לבין אסירים מהתאים האחרים בעבר, מי ידוע כצורך אילו סמים וכן הלאה - עד כמה הוא יהיה אפקטיבי, ועד כמה הוא עלול דווקא לערער איזונים ולהצית עימותים?
ניתן להרחיב כי כרגע נבחנת האפשרות של הגדלת תקן מפקד היחידה מסגן גונדר (סגן אלוף\סגן ניצב) לגונדר משנה ולהרחיב את הסד"כ הפעיל של היחידה כאשר במקביל להשתמש ביכולות ובכ.א למשימות איכותיות לא פחות.
מפקד מצדה החדש שבקרוב יכנס יהיה סנ"צ מ, לוחם מפקד שגדל בימ"מ וביצע מספר תפקידים במשטרה הכחולה. כחלק מהמעבר שלו לשב"ס יזכה לדרגת גונדר משנה המקבילה לנצ"מ במערכות האלה.
בהצלחה
במהלך חודש ספטמבר 2024 נפתח קורס מצדה עם 23 חניכים, בתחיל מרץ 25 סיימו אותו 17 לוחמים חדשים אשר מצטרפים ליחידה.
תיעוד בתחילת הקורס
ציטוט:
ברוכים הבאים ללוחמי מצדה החדשים!
היום הוסמכו 17 לוחמים חדשים ליחידת העילית של שירות בתי הסוהר - יחידת מצדה.
הטקס התקיים במעמד נציב בתי הסוהר, הפיקוד הבכיר, חניכי הקורס ובני משפחותיהם.
הלוחמים, כולם בוגרי יחידות מובחרות בצה”ל, עברו הכשרה מפרכת של חצי שנה כדי להצטרף לאחת מארבע יחידות ההשתלטות המובילות של מדינת ישראל.
בנוסף, חנכנו היום את רכבי ה”טיגריס” - הרכבים המבצעיים החדשים של היחידה. רכבים אלו יאפשרו ללוחמים לפעול ביתר יעילות ומיגון בכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום.