12-10-2005, 08:04
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
עידכונים
אני קצת חולה כך שאתמול היה לי מאד קשה להתעסק באירגון.
כעיקרון המסלול שלנו נודד צפונה יותר מהתיכנון המקורי לצפון הרמה, ומתקצר, כלומר יהיו פחות עצירות.
אני יכול לספק בנתיים מתווה מאד כללי. לצערי, כמו ישראלים הפרטים המדוייקים יסגרו רק יום לפני הטיול:
9:30 מפגש כבר באתר מור"ק במרכז הרמה. ולא בצומת מחניים, חבל שנמתין חצי שעה או יותר ולא נעשה כלום בזמן הזה. אנחנו לא מתרחקים אך חוסכים בזמן. מי שיאחר יגיע לאתר הזה. אשמח לקבל הצעות לאתר שכזה.
10:00 ביקור באתר נוסף, בשאיפה לאנדטרת חטיבה 7 בצומת קצביה. באנדטרה נוכל לקבל הדרכה ולצפות בסרטים/מצגות על חשיבות הרמה, קרבות ברמה, מלחמת ששת הימים או מלחמת יו"כ (נבחר סרט אחד בתיאום עם הק' חינוך חטיבה (כנראה שייסגרק כבר היום).
עובדה - באותו יום מקיימים כל גדודי החטיבה יום משפחות שכולות. ביום הזה ישנם טקסים באנדרטאות החטיבה (הגדודים, הפלס"ר, ובקצביה) ובמפקדות הגדודים עצמם. בגדוד 77 יש אלמנט נוסף (לא חשובים הפרטים כרגע) ולא נוכל להצטרף אליו. באותו יום מתקיים גם טיול של ועד עובדי נמל חיפה המאמץ את חטיבה 7.
החיסרון: גורמי מפקדת החטיבה והגדודים בהם חשבתי להסתייע עסוקים מאד.
היתרון: הרבה מוותיקי הקרבות מגיעים באותו יום לרמה וישנם ארועים והדרכות שכבר מתקיימים ואפשר להסתפח אליהם.
אני מנסה לארגן לנו, בסיוע אביגדור קהלני, הדרכה של מישהו מהלוחמים בעמק הבכא.
בכל מקרה, אני רוצה להכניס כחלק מהלו"ז את:
11:15 טכס זיכרון, גדוד עז 77 באנדרטת הגדוד בחרמונית. הטכס בנוכחות סגל הגדוד הנוכחי, המשפחות השכולות וותיקי הגדוד. הרעיון הוא לתפוס את הותיקים במקום ולקבל מהם הדרכה.
הנסיעה מצומת קצביה לחרמונית תהיה דרך מושב קשת (הכביש השחור הקרוב לגבול) בהתאם לעמידה בזמנים יכול להיות שנעצור בדרך לתצפית או מור"ק באחת האנדרטאות/נקודות מור"E באזור).
בצהרים אתר מור"ק נוסף: בקשר לקרב על המים או לחטיבת גולני (תל-עזיזיאת, פאחר, ORI ידריך אם הוא יגיע).
אחר הצהרים - ביקור בגדוד שיריון פעיל. אנחנו נבקר בגדוד של חטיבה 188 באחת הפלוגות. נשוחח עם המ"פ והחיילים ונבקר במשטח הטנקים הפרטים כבר סגורים ולא אוכל לפרטם כאן.
לקראת ערב- ירידה מהרמה לאתר עם מים - כנראה עין טינה. האמיצים יוכלו להיכנס לשחות. ארוחת ערב חגיגית ופרידה.
ציוד מומלץ:
- ספרים בנושא מור"ק ברמת הגולן.
- מזון למשך היום שאין צורך להתעסק בהכנתו (כריכים).
- כובע
- מים
- נעלי הליכה נוחות (למרות שלא מתוכננות הליכות רציניות)
- מצלמה
- מפה (בקרוב תהיה כאן מפה להדפסה עם נקודות העצירה המתוכנות, רצוי להביא אותה, אך לא להסתפק בה).
- פנס
אנחנו זקוקים לאנשים שמוכנים לקחת אחריות :- תגיות שם - מאחר וחלק מהמגיעים לא מכירים זה את זה אנחנו רוצים לארגן תגיות שם. התגיות צריכות להיות מדבקה שעליה הלוגו של הפורום ומקום לכתוב את השם ושם המשתמש בפורום. האחריות היא על עיצוב המדבקה, הדפסה, הבאת המדבקות וטושים לטיול וחלוקת המדבקות לכולם.
- דיגלונים למכוניות - מאחר ונהיה יותר מעשר מכוניות, אנחנו רוצים לסמן את הרכבים. לכן אנחנו רוצים לארגן דיגלון/סרט לקשירה על האנטנה. סרט כתום או כחול לא יכולו לעזור. אנחנו צריכים עזרה בעניין. מישהו יכול להפיק חמישה-עשר דיגלונים/סירטונים בצבע בולט שניתן יהיה לחבר לאנטנות?
- איסוף הכסף לטובת הקניה של ארוחת הערב. עוד לא ברור מה יהיה הסכום, סביר שהוא לא יגיע ל50 ש"ח לאדם. צריכה להיות פה אחריות של איסוף הכסף ורישום.
- הצעות לאתרים לביקור ולהדרכה.
- הכנת מפה - לפני הטיול נצרף כאן מפה להדפסה עם סימון של האתרים בהם נבקר. אנחנו צריכים סיוע גראפיי בהכנת המפה.
- אחראי עזרה ראשונה. יש לי אפשרות להביא תיק ע"ר לא מושלם ואני מע""ר. אם יש מישהו מוסמך יותר או תיק מסודר יותר זה עדיף.
יש כמה אנשים נוספים שמגיעים, יש כאלו שלא בטוחים לגבי ההגעה ויחליטו רק בערב שלפני הטיול (את האנשים הללו אני לא לוקח כרגע בחשבון).
שימו לב, כשאתם מודיעים לי על הגעה פרטו בבקשה: את נקודת היציאה שלכם, אם יש לכם איך להגיע או שאתם צריכים עזרה בהסעה. את מספר הטלפון שבו ניתן לתפוס אתכם וכתובת דוא"ל פעילה.
הערות והארות יתקבלו בברכה,
יוסי
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 12-10-2005 בשעה 08:18.
|