25-11-2004, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.06.02
|
|
מדריך - העלמת קטעים מתמונה , נכתב ע"י foxy
--מדריך זה נכתב ע"י foxy , וכל הזכויות שמורות לה--
הקדמה: פעם כולם בפורום הזה ידעו פוטושופ על בוריו ולי לא היה מושג מאיפה להתחיל בכלל, למדתי ממדריכים ומהסברים של אחרים, ואת השאר אני לומדת עם הזמן לבד, ככה שמומחית - אני ממש לא.
אבל הכנתי אשכול הסבר קטן שאולי יעזור קצת לחדשים בפורום ולאלה שעדיין לא ממש יודעים איך לעבוד עם התוכנה. מקווה שזה יעזור לכם.קודם כל תשיגו לכם את התוכנה גירסה 7.0 . גירסת ME מומלצת אם אתם רוצים להוסיף טקסט בעברית.
לקחתי לדוגמא את התמונה שהעלתה את השאלה של איך לעשות את זה
רציתי להיפטר\למחוק מהפח שבצד ימין.
[img]../dcforum/Images/bullets/ball.gif[/img] יש לנו שני כלים טובים לעשות את זה (אני אישית עובדת רק איתם כשצריך[img]../dcforum/Images/bullets/sad.gif[/img]
ה-healing tool - שמאחה. מתאים לניקוי כתמי עור ופצעים.
וה-clone stamp tool - שמעתיק. מתאים לעבודת ניקוי אגרסיבית יותר.
[img]../dcforum/Images/bullets/ball.gif[/img] ההבדל ביניהם הוא שכלי האיחוי מעתיק את הקטע שבחרנו ומשלב אותו במקום המבוקש, והחותמת מעתיקה את הפיקסלים אחד לאחד.
בשביל לעבוד עם שניהם נצטרך ללחוץ על ALT ולבחור מקום עם העכבר (נקודה מסוימת בתמונה) שאותו אנחנו רוצים להעתיק, ונעתיק אותו למקום של הפח.
ככה זה ייראה בתהליכי המחיקה.
בחרתי את החיבור בין המים לשמיים בכלי החותמת. כלי האיחוי לא יעזור לנו כאן כי הפח הוא בצבע כהה הרבה יותר ושונה מהים, ככה שאיחוי לא יעזור הרבה, ו"תנסו את זה בבית!" [img]../dcforum/Images/bullets/smile.gif[/img]
עם מעט ליטוש נוסף, זאת התוצאה המוגמרת:
[img]../dcforum/Images/bullets/ball.gif[/img] הבהרות, שאלות, וכל דבר בנושא הזה -באשכול הזה.
נערך לאחרונה ע"י rgrg בתאריך 11-01-2006 בשעה 17:06.
|